אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חוזים >> המדריך לביטוח תאונות תלמידים - חובה לכל הורה

המדריך לביטוח תאונות תלמידים - חובה לכל הורה

מאת: עו"ד אורית פרלמן שמסיאן | תאריך פרסום : 16/09/2013 12:32:00 | גרסת הדפסה

מאת: עו"ד אורית פרלמן שמסיאן

האם ידעתם שילדכם זוכה לכיסוי ביטוחי מקיף מתוקף היותו תלמיד במערכת החינוך הממלכתית? אנו מקווים שלעולם לא יעלה לא הצורך לממש את הכיסוי הביטוחי הזה, אבל במקרה חירום - מוטב שתדעו את זכויותיכם.עו"ד אורית פרלמן שמסיאן מסבירה.


פתיחתה של שנת הלימודים מלווה בתחושות מנוגדות: על אף השמחה והגאווה שחשים ההורים המלווים את ילדיהם לגנים ולבתי-הספר ועל אף ההבנה כי צריך "לשחרר את החבל", הרי שלעד תתלווה לכך הדאגה התמידית לשלומם והרצון הנצחי והבלתי-נשלט להגן עליהם מכל רע.
מוסדות החינוך לא חסרים מקומות מועדים לפורענות: מגרש הספורט, המדרגות, המעבדה לכימיה ואפילו דלתות הכיתה עלולים להוות מוקד לתאונות - קלות וחמורות כאחד. על פי הנתונים המופיעים באתר המועצה לשלום הילד, בין השנים 1998 ל-2011 כ-53% מהתלמידים במערכת החינוך נפצעו לפחות פעם אחת ונזקקו לטיפול של רופא או אחות. בשנת 2011 הגיעו לחדרי המיון כ-16 אלף ילדים שנפגעו במוסדות חינוך מסיבות שונות.
הנתונים לשנת 2012 עדיין לא פורסמו, אולם כדאי לשים לב לנתון המעניין הבא: חלק ניכר מהתאונות במוסדות החינוך נגרמות מחוסר תשומת לב של הילדים עצמם ולאו דווקא מגורמים חיצוניים. כך שגם ההורים החרדים ביותר לא יכולים לדעת מה עושה ילדם בבית הספר וכיצד הוא שומר על עצמו. עם זאת, במידה וילדכם נפגע - כדאי שתדעו מהן זכויותיכם וכיצד לממש אותן.

פוליסה לכל תלמיד
הורים רבים אינם יודעים שתלמידי מוסדות החינוך שבפיקוח המדינה מבוטחים באופן אוטומטי בפוליסת ביטוח תאונות אישיות. הפרמיה נגבית מההורים בתחילת השנה ע"י בית הספר, במסגרת תשלומי אגרת חינוך. עותק מהפוליסה אינו נמסר להורים, כמו גם הסבר כלשהו על זכויותיהם, אך הפוליסה נמצאת במזכירות בית הספר ועותק ממנה ניתן לכל דורש.

מה הביטוח מכסה?
הכיסוי הביטוחי נותן מענה לתאונות 24 שעות ביממה ומכסה כמעט כל סוג של תאונה, לרבות כאלה המתרחשות מחוץ לשעות הלימודים ומחוץ לשטח בית הספר. הביטוח, למרבה הפלא, תקף בכל מקום - אפילו בחו"ל, בכל זמן, וכולל גם את החופש הגדול.
ילדים הלומדים במסגרות טרום בית-ספריות - גני-ילדים, מעונות יום ופעוטונים - ייהנו מכיסוי תקף רק במקרה של פגיעה שנגרמה במסגרת הלימודית או בדרך ממנה ואליה.
הביטוח מכסה פגיעות הגורמות לנכות זמנית או קבועה כתוצאה מתאונה וכן מוות בתאונה. הפגיעה עלולה להיגרם כתוצאה מפציעה, נפילה, תקיפה, טביעה, מעשה אלימות ועוד. הביטוח גם מעניק החזר הוצאות בגין אביזרי עזר רפואיים, ובמקרים מסוימים אף מספק כיסוי ביטוחי עבור הורים שנפגעו במסגרת פעילות רשמית בית ספרית - מלווים או משגיחים, לדוגמא - בתוך או מחוץ לכתלי בית הספר.

מה הביטוח אינו מכסה?
הביטוח אינו מכסה פגיעות שנגרמו בתאונות דרכים בארץ או בחו"ל, מלחמות, פעולות טרור ופעולות איבה, תאונות עבודה (המזכות בפיצוי מהמוסד לביטוח לאומי), מקרי רשלנות רפואית או מחלה שלא נגרמה מתאונה.

האם הפוליסות שמספקות חברות הביטוח זהות זו לזו?
מספר חברות ביטוח מבטחות את התלמידים ולמרות שהפוליסות המסופקות על ידן דומות, הרי שקיימים הבדלים בין פוליסה לפוליסה. על כן, מומלץ לבדוק עם עורך דין העוסק בתחום מהו גובה הפיצוי שניתן בכל מקרה ומקרה ומהם הקריטריונים המזכים בפיצוי: פגיעה הכרוכה בהוצאות רפואיות רבות, פגיעה הגורמת לנכות זמנית או קבועה, פגיעה שסופה - לא עלינו - מוות וכו'.
כדאי לזכור, שפוליסת ביטוח תאונות אישיות היא ביטוח עצמאי לכל דבר, ובמקביל ניתן גם להגיש תביעת רשלנות נגד הגורמים המעורבים.

מה יש להוכיח לשם קבלת הפיצוי?
על מנת לקבל את הפיצוי מחברת הביטוח, יש להוכיח שהאירוע גורם הנזק עונה על הקריטריונים הקבועים בפוליסה כמזכה בפיצוי, שקיימת נכות זמנית ו/או קבועה שנגרמה בעקבות הפגיעה, יש לציין את מספר הימים בהם נעדר הנפגע מהמוסד הלימודי ואת מספר ימי האשפוז, אם היו.

האם חלה התיישנות על תביעות ביטוח של תלמידים?
התיישנות תביעות על פי פוליסת ביטוח תאונות אישיות של תלמידים (ביטוח פרטי) היא 3 שנים בלבד מיום הגיע הקטין לגיל 18. כלומר, כאשר מדובר בקטינים, יש להגיש את התביעה עד גיל 21.

תכלס - מה עושים?
על מנת לתבוע בהצלחה את חברת הביטוח ולקבל פיצוי בהתאם לפוליסה, יש לדווח מיד למוסד הלימודי על האירוע ולקבל על כך אסמכתא כתובה. יש לשמור על כל המסמכים הרפואיים והקבלות הקשורות לאירוע וכמובן לקבל ייעוץ משפטי מקצועי בתחום, שכן תביעה מסוג זה אינה משימה פשוטה כלל.

*הכותבת עוסקת בדיני הנזיקין, ביטוח, תאונות דרכים, רשלנות הרפואית ונזקי גוף שונים.
**המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמור.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חוזים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חוזים

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ