אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> אזרחויות ואשרות >> הנכד בגולני – אבל המדינה עמדה לגרש את הסבתא

הנכד בגולני – אבל המדינה עמדה לגרש את הסבתא

מאת: עו"ד מיטל שוורצברג-חזן | תאריך פרסום : 26/10/2023 10:02:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Manny Becerra on Unsplash

בית המשפט קבע שאין מקום להחזיר לרוסיה את בת ה-63, שילדיה ונכדיה ישראלים, בתקופת מלחמה שבה חיילים זקוקים לתמיכה ממשפחותיהם

בית המשפט לעניינים מינהליים בתל-אביב ביטל לאחרונה החלטה המורה לאזרחית רוסיה, השוהה בישראל שלא כדין, לצאת מן הארץ. השופטת מיכל אגמון-גונן קיבלה את בקשת רשות הערעור שהגישה האישה – סבתא לחייל בגולני – נגד ההחלטה, תוך שקבעה כי בתקופת מלחמה ראוי לבוא לקראת החיילים, וודאי שלא להכביד עליהם ולפגוע בבני משפחותיהם.

המבקשת (63) היא אם לשתי בנות וסבתא לחמישה נכדים, כולם ישראלים. נכדה הבכור, כאמור, משרת ביחידת גולני. בשלהי 2017 נכנסה האישה לישראל כתיירת אך מעמדה מעולם לא הוסדר כך שלמעשה היא שוהה כאן שלא כדין. לדבריה, היא מתגוררת אצל בתה החולה ומסייעת לה בגידול הילדים – נכדיה.

בינואר האחרון פנתה האישה לרשות האוכלוסין וההגירה בבקשה להסדיר את מעמדה בהתאם לנוהל "הורה קשיש ובודד של אזרח ישראלי". בקשתה נדחתה מהנימוק שהיא שוהה מזה שנים רבות בישראל שלא כדין, תוך שנקבע כי עליה לעזוב את הארץ. האישה פנתה לבית הדין לעררים בעתירה לסעד זמני שימנע את הגירוש, אך נדחתה. מכאן בקשת רשות הערעור שהוגשה לבית המשפט במאי האחרון.

לטענת האישה, אין ספק שהיא זכאית למעמד בישראל מכוח נוהל הורה קשיש, ובקשתה נדחתה מסיבה טכנית בגלל שהיא כבר שוהה בישראל שלא כדין. בנסיבות אלה נטען כי ההחלטה לגרשה לרוסיה כתנאי לדיון בבקשתה – כשאין לה שם בית, משפחה או הכנסה – היא בלתי מידתית ויש לבטלה.

רשות האוכלוסין, לעומתה, טענה שהחלטת הגירוש סבירה לחלוטין ואין להתערב בה. הרשות הוסיפה שמדובר באישה שאינה ישישה, אשר מסוגלת לחזור לרוסיה ולנהל משם את בקשתה להסדרת מעמד בישראל, מבלי שתישקף לה סכנה כלשהי.

הנזק עולה על התועלת

השופטת אגמון-גונן הסבירה שיש לבחון את בקשת האישה בראי סיכויי הערר ומאזן הנוחות. היא ציינה שבשלב זה לא ניתן לדעת מהם הסיכוי שהערר יתקבל, שכן טרם התברר לעומק מדוע המבקשת שהתה בישראל למשך תקופה כה ארוכה ללא מעמד מוסדר. מכל מקום, בהתחשב בכך שעולה מהבקשה כי היא נמצאת בארץ כדי לטפל בבתה החולה ובנכדיה – העריכה השופטת שהסיכויים אינם מבוטלים.

אשר למאזן הנוחות קבעה השופטת שהוא נוטה במובהק לטובת האישה. "המלחמה בעיצומה אנו שרויים מעמידה באור מיוחד את נסיבות המקרה של המבקשת, הן בישראל, הן ברוסיה. במצב הקיים נוכחותה של המבקשת בביתה של בתה החולה, ובעזרה בטיפול בה ובנכדיה היא ממשית", כתבה.

בהקשר לכך הוסיפה השופטת כי היכולת של המבקשת להתקיים בבטחה ברוסיה ולנהל משם הליך לקבלת מעמד בישראל, בזמן מלחמה, מוטלת בספק רב. הנזק עבורה עולה לאין שיעור על הנזק שייגרם, אם בכלל, מהישארותה בארץ.

עוד כתבה השופטת כי במציאות הקשה שבה אנו נמצאים יש להעניק לחיילים הנלחמים על קיומה של המדינה – ובכללם נכדה של המבקשת – את כל התמיכה לה הם נזקקים ממשפחותיהם, וודאי שלא להוסיף ולהכביד עליהם במניעת סיוע אלה לאלה בתוך המשפחה.

לפיכך היא קבעה שאין לגרש את המבקשת או להשימה במשמורת עד חודשיים לאחר החלטתו הסופית של בית הדין לעררים בערר שהגישה. רשות האוכלוסין חויבה לשלם לאישה ובנותיה הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 7,500 שקל.

  • ב"כ האישה ובנותיה: עו"ד יפית וייסבוך ועו"ד גבריאלה גרפינקל
  • ב"כ רשות האוכלוסין וההגירה: עו"ד גיל בילבסקי (פמת"א)
עו"ד מיטל שוורצברג-חזן עוסק/ת ב- אזרחויות ואשרות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

תוצאה צודקת בנסיבות העניין- אכן שאפו למותב

האין גבול? היכן הירתמות הרשות הציבורית לעזרתה של המבקשת, שנכדה משרת כלוחם, בזמן כה קשה, צופה פני מלחמה אכזרית ארוכה? פסיקת הוצאות מביאה לביטוי מקצת התרעמות המותב על גישת הרשות. לא בשולי הדברים- היכן התנהלות הרשות הנוגעת לבניהן של נשים עזתיות שנישאו בפוליגמיה בישראל (נגב, כן). עוד נדע מהו חלקן, לרבות צאציהן.. על כך נאמר, רוצים להחזיר את המשילות... אתם מאמינים? איש איש ושיקול דעתו.
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום אזרחויות ואשרות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום אזרחויות ואשרות
שלילת אזרחות על פוסט תמיכה בחמאס: מה אומר החוק?
אילוסטרציה: Ehimetalor Akhere Unuabona, Unsplash
אוסטריה אישרה: צאצאי נרדפי הנאצים יוכלו לקבל אזרחות
עו״ד אתי אלמגור I צילום: ג׳ורגיו שוויגר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ