אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> הישג לסייעות בדואיות ב-״עמל״: יפוצו במאות אלפי שקלים

הישג לסייעות בדואיות ב-״עמל״: יפוצו במאות אלפי שקלים

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 09/06/2019 21:58:00 | גרסת הדפסה

עורך דין עבודה, הישג לסייעות בדואיות ב-״עמל״: יפוצו במאות אלפי שקלים אילוסטרציה: Santi Vedrí on Unsplash

לפני כשלוש שנים התקבלה תביעה שהגישו סייעות שעבדו בבתי ספר של הרשת. בערעור שהגישה עמל הצדדים הגיעו להסכם שלפיו היא תשווה את תנאי הסייעות לאלה של עובדות במערכת החינוך הרשמית.

בבית הדין הארצי לעבודה אושר לאחרונה הסכם פשרה שנחתם בין רשת ״עמל״ לבין סייעות מהמגזר הבדואי. בהסכם התחייבה הרשת להשוות את תנאי ההעסקה של הסייעות לתנאים המקובלים במוסדות רשמיים. שלוש סייעות יפוצו בסכומים שבין 220-240 אלף שקל, ואחרות יוכלו לדרוש פיצוי רטרואקטיבי.

בדצמבר 2015 קיבל בית הדין לעבודה בבאר שבע תביעה שהגישו סייעות בחינוך המיוחד שהועסקו ברשת עמל בכסייפה. הסייעות, שיוצגו על ידי עו״ד לילך אהל-מסנר, טענו כי העסקתן באמצעות חוזים אישיים לפי שכר שעתי מפלה אותן לעומת מקבילותיהן בחינוך הרשמי. בית הדין קיבל את הטענה וציין כי על הרשת כגוף מתוקצב בעל מאפיינים ציבוריים חלות חובות מוגברות של תום לב והגינות. בפסק הדין נקבע שהתובעות זכאיות לזכויות המגיעות לסייעות החינוך המיוחד כמקובל במוסדות הרשמיים, ובמקרה זה לזכויות בהתאם לחוקת העבודה (מסמך המסדיר את תנאי העסקת העובדים ברשויות המקומיות, החל גם על סייעות חינוכיות).

ואולם, עמל לא השלימה עם התוצאה וערערה לבית הדין הארצי. רשת החינוך, שיוצגה על ידי עו״ד אורנה לין, עו״ד יעל סגל מקליס ועו״ד ורד זייטמן, טענה בין היתר שלא היה בסיס להחיל על הסייעות את תנאי חוקת העבודה.

עו״ד לילך אהל-מסנר, שייצגה את הסייעות גם בהליך זה, הדגישה כי הן הועסקו באופן פוגעני ביותר, תוך שלילת זכויות בסיסיות שנובעות מחוקי העבודה וניצול השתייכותן לאוכלוסייה מוחלשת שנעדרת אפשרויות תעסוקה, יכולת מיקוח והבנה של דיני העבודה.

בין היתר, הסייעות לא קיבלו תשלום בגין ימי חופשה והבראה, פוטרו בסוך כל שנת לימודים והועסקו לפי שעות ולא לפי שכר חודשי קבוע. זאת ועוד, הרשת שילמה להן בפועל שכר נמוך באופן ניכר מהסכומים שהעבירה לה המדינה עבודה העסקתן.

עו״ד אהל-מסנר הוסיפה שבשורת פסקי דין נקבע כי סייעות חינוכיות המועסקות על ידי הרשויות המקומיות עושות עבודה זהה לסייעות המועסקות ברשתות פרטיות. בנסיבות אלה, אין סיבה להפלות את עובדות המוסדות הפרטיים.

השוואת תנאים

לאחר משא ומתן הגיעו הצדדים להסכם פשרה. הוסכם כי ביחס לשלוש סייעות שלגביהן נוהלו הליכים משפטיים עמל תתאים את תנאי העסקתן לתנאי חוקת העבודה לעובדי הרשויות המקומיות, החל ממועד תחילת העסקתן ועד לסיומה. סכום הפיצוי הכולל לכל אחת מהסייעות הועמד על סך של בין 220,000 שקל ל-240,000 שקל.

לגבי יתר הסייעות שהועסקו ברשת בחוזים אישיים (וטרם הוגשה בשמן תביעה) הוסכם כי ככל שתוגש דרישה על ידי עו״ד אהל-מסנר הן תהיינה זכאיות להתאמת תנאי העסקתן לאלה הקבועים בחוקת העבודה, החל מתחילת ינואר 2012.

השופטת לאה גליקסמן אישרה את הסכם הפשרה ונתנה לו תוקף של פסק דין.

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב״כ המערערת: עו״ד אורנה לין, עו״ד יעל סגל מקליס, עו״ד ורד זייטמן
  • ב״כ המשיבות: עו״ד לילך אהל-מסנר
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ