ידיעה בלעדית של פסקדין, שפורסמה גם ב 
לפסק הדין בעניין סופרין נ' שירותי בריאות כללית
יולדת שהחליקה על רצפת השירותים בבי"ח מאיר, אותו מפעילה הכללית, הגישה נגדה תביעה לפיצוי של כ 400 אלף שקל. הנפילה אירעה, לטענתה, לאחר שכפכפיה נתפסו במשטח למניעת החלקה שהוצב בשירותי המחלקה. האם היא זכאית לפיצוי?
יולדת ששהתה במחלקת היולדות של בית החולים 'מאיר' בכפר סבא, אותו מפעילה שירותי בריאות כללית, טענה כי כאשר קמה לשירותים במחלקה, נתפסה רגלה במשטח מונע החלקה שהיה בשירותים והיא איבדה את שיווי משקלה, נפלה ושברה את קרסולה.
בתביעה לפיצוי של 384,893 שקלים, שהגישה נגד הכללית לבית משפט השלום בתל אביב, היא טענה כי בית החולים התרשל כשהציב בשירותים משטח המהווה מכשול, וכי מאז המקרה היא סובלת מכאבים בקרסול, בגב ובברכיים.
הכללית הכחישה את אחריותה למקרה, וטענה כי מדובר בנפילה ספונטנית, וכי אין כל רשלנות בהצבת משטח שמטרתו למנוע סכנת החלקה. לחילופין טענה, כי התובעת מפריזה מאד בנזקיה, ואלו מגיעים, לכל היותר ל 27 אלף שקל, שכן לא נותרה לה כלל נכות.
עוד נטען, כי לתובעת יש רשלנות תורמת של 100% בשל כך שקמה ממיטתה בסמוך לאחר הלידה, ללא השגחה ובניגוד להנחיות.
בית-חולים צריך להיות מקום בטוח
השופט רמי חיימוביץ קיבל את התביעה בחלקה.
השופט ציין, כי נכון היה מצד הכללית להציב משטח מונע החלקה, אולם היה עליה לעשות זאת בצורה אשר אינה יוצרת סיכונים אחרים, שכן האינטרס הציבורי מחייב כי אזור בית החולים, ומחלקת היולדות בפרט, יהיו בטוחים וללא מכשולים. המשטח הנוכחי, כך נקבע, עשוי מפלסטיק, בעל נפח וגובה שמהווה כר פורה להיתקלות.
הסיכון גובר, הבהיר השופט, כאשר חלק מהמטופלים נועל כפכפים, ועלול להיתפס במשטח וליפול, כפי שקרה לתובעת. נפסק, כי הכללית הייתה צריכה לצפות סיכון זה, ומשלא עשתה כן, הפרה את חובת הזהירות המוטלת עליה.
באשר לטענת האשם התורם, נקבע כי מירב משאביה הגופניים והנפשיים של היולדת לא היו ממוקדים ב'חיפוש סכנות', לכן קשה היה לצפות ממנה כי תזהר יתר על המידה, ולפיכך תרומתה למקרה עולה לכדי 10% בלבד.
לבסוף חייב השופט את הכללית לפצות את התובעת ב 67,500 שקלים, בתוספת שכ"ט עו"ד של 13,400 שקל (20% מהפיצוי) וב 10,000 שקל בגין הוצאות משפט.
חשוב לבצע בדיקות להסרת מטרדים
עוה"ד ד"ר ערן אגו והילה בועז- גבאי, העוסקים בתחום הרפואה המשפטית, מסבירים כי "על מחזיק מקרקעין, ובמקרה זה, מפעילת בית החולים, מוטלת החובה להסיר ולמנוע כל מטרד צפוי, על מנת למנוע פגיעה בנפש".
"לפיכך", הם מוסיפים, "בית החולים אחראי לבצע בדיקות חוזרות ונשנות לאיתור המטרדים והסרתם, בפרט כשמדובר במרחב ציבורי המשמש עוברים ושבים רבים".
לפסק הדין בעניין סופרין נ' שירותי בריאות כללית
למדור: רפואה ומשפט
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.