אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> החייב נמצא בהליך פשיטת רגל: האם אפשר לתבוע אותו?

החייב נמצא בהליך פשיטת רגל: האם אפשר לתבוע אותו?

מאת: עו"ד עופר פרץ | תאריך פרסום : 13/07/2016 14:14:00 | גרסת הדפסה

צילום: Kostyantine Pankin,123rf

החלטה שניתנה לאחרונה בלשכת ההוצאה לפועל מלמדת אותנו שברוב המקרים זה לא כל-כך פשוט לגבות חוב מאדם שכבר מתנהלים נגדו הליכי פשיטת רגל. אם החוב נוצר אחרי שניתן צו כינוס – לא תוכלו לפתוח תיק חדש בהוצל"פ, אלא באישור בית משפט.

לפני כחודשיים פנתה אישה ללשכת ההוצאה לפועל בנתניה וביקשה לפתוח תיק נגד אדם שחייב לטענתה חייב לה כספים. אלא שלאכזבתה, מזכירות הלשכה דחתה את בקשתה בטענה שנגד החייב מתנהלים הליכי פשיטת רגל, מה שלפי הנהלים, מונע את האפשרות לנהל נגדו הליכים בהוצאה לפועל ללא אישור מבית המשפט שדן בפשיטת הרגל.

לשאלות בנושא הוצאה לפועל:

פנו ל-עורך דין הוצאה לפועל

האישה, שבסך הכל רצתה את כספה בחזרה ולא רצתה להמתין עד לתום הליכי פשיטת הרגל (שכן בשלב זה אינה יכולה להצטרף לנושים הקיימים), הגישה ערר על החלטת המזכירות לרשמת הלשכה.

האישה טענה כי החוב של החייב נוצר לאחר שניתן נגדו צו הכינוס בפשיטת הרגל, ועל כן היא רשאית לנקוט נגדו הליכים בהוצאה לפועל גם ללא אישור מיוחד מבית המשפט.

המזכירות הגיבה כי פעלה לפי הנהלים וכי נציגיה הסבירו את המצב החוקי לעוררת לא מעט פעמים, גם בכתב.

כונס הנכסים הראשי התבקש אף הוא להגיב לערר. הכונס תמך במזכירות והסביר כי מיום שניתן צו כינוס נגד חייב, לא ניתן לפתוח נגדו בהליכי גבייה או להמשיך הליכי גבייה קיימים בהוצאה לפועל, גם אם החוב נוצר לאחר הצו.

תאלץ לחכות

הרשמת ורד רביב אישרה את עמדת המזכירות וכונס הנכסים הרשמי, ואף הסבירה לעוררת את הסיבה לכך שפתיחת התיק אינה מתאפשרת במצב שבו החייב נמצא בהליכי פשיטת רגל.

לפי הרשמת, מרגע שניתן צו לכינוס נכסיו של חייב – הנכסים למעשה עוברים למנהל המיוחד ולכונס הנכסים שממונים במסגרת פשיטת הרגל – על מנת שיפעלו להעביר את כספו ונכסיו לנושים הראשונים – אלה שהחובות כלפיהם נוצרו לפני מתן צו הכינוס. 

הנושים האחרים צריכים לפיכך להמתין עד לתום ההליכים או לפנות לבית משפט המנהל את הליך פשיטת הרגל – אחרת הנושים הקודמים בזמן עלולים להיפגע. חריג לכך הוא מקרה שמדובר בפיצוי על נזקי גוף. במקרה כזה החוק קובע שיש לאפשר למי שנפגע בגופו ובנפשו לקבל את הפיצוי כמה שיותר מהר. 

מעבר לכך, הרשמת קבעה כי העוררת לא הראתה שלחייב יש נכסים מחוץ לקופת פשיטת הרגל שהיא יכולה להיפרע מהם.

לבסוף, הרשמת הבהירה לעוררת כי היא רשאית לפנות לקבלת אישור מבית המשפט של פשיטת לפתיחת תיק חדש בהוצאה לפועל, וכמובן הזכירה לה כי תוכל לפעול לגביית החוב ללא שום בעיה, לאחר שיסתיימו ההליכים בבית המשפט.

הרשמת גם ציינה, כי אם העוררת חולקת על צדקת נהלי לשכת ההוצאה לפועל – היא יכולה לתקוף אותן באמצעות עתירה לבית משפט מנהלי או לבג"ץ.

בקשת העוררת נדחתה כאמור, לא ניתן צו להוצאות.

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בהחלטה

* עורך דין עופר פרץ עוסק בפשיטות רגל

** הכותב לא ייצג בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ