חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הארצי לעבודה: קבלני שירות שהפרו זכויות עובדים לא יקבלו רישיון

מאת: ניצן בן הלוי-ארביב, עו"ד | תאריך פרסום : 03/05/2011 12:39:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין כוח עוצמה בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל

בית הדין הארצי לעבודה דחה ערעורן של חברות קבלני שירות כנגד ההחלטה שלא להעניק להן רישיון בקובעו כי לאור תכליתו של הסדר מתן הרישיונות שהיא הגנה על עובדים חלשים, סירובו של אגף הרישוי להענקת הרישיון היה סביר.

תיקון לחוק קבלני כוח אדם שפורסם ב-2009 וחל מ- 1.1.10, קובע כי קבלני שירות בתחומי השמירה, האבטחה והניקיון חבים בחובת רישוי. במהלך שנת 2010 הגישו החברות המערערות, שהן קבלני שירות בתחום, בקשות לרישיון שסורבו ע"י אגף הרישוי. הסירוב התבסס על הצגת מידע כוזב באשר לזהות מנהלי החברות, על תביעות אזרחיות, הרשעות פליליות מחמש השנים האחרונות וכתבי אישום כנגד החברות ומנהלן ועל הפרות חובות מהותיות מתחום משפט העבודה. על כך הגישו החברות ערעור.

לטענת החברות, החלטת מנהלת אגף הרישוי ניתנה שלא בסמכות, פוגעת בחופש העיסוק ואינה סבירה. לדידן, הסדר הרישוי החדש משנה מהותית את המצב הקיים וגורם למצב בו חברות שפעילות כבר שנים יינזקו קשות, וכך גם עובדיהן. נטען, כי מנהלת אגף הרישוי לא הביאה בחשבון את ההשלכות על העובדים בניגוד לנדרש בחוק, והיה מקום להפעיל מנגנון פוגעני פחות, כגון מתן רישיון על תנאי. באשר להרשעות וכתבי האישום נטען, בין היתר, כי מדובר בעבירות ישנות שהצטמצמו מאד, וכי המנהלת התעלמה מראיות לפיהן התחלפו מנהלים בחברות.

בעקבות הצעת ביה"ד לצדדים, ערכה המדינה בירור שהעלה ממצאים קשים באשר לחברות שלא מאפשרים את יישומה של ההצעה, אולם הודיעה כי לא תהיה מניעה שהחברות ימשיכו להעסיק את עובדיהן עד לסיום הליכי מכרז שיבצעו לקוחותיהן לבחירת קבלן שירות חדש.

השופטת רונית רוזנפלד דחתה את הערעור בקובעה כי תכלית החלת הסדר הרישיון לקבלני שירות הינה הגנה על העובדים המוחלשים בתחומים אלה, ועל כן ראוי היה לבחון במיוחד את היבטי שמירת זכויות העובדים בהליך קבלת הרישיון. נקבע, כי אין ממש בטענה כי המנהלת פעלה בחוסר סמכות ובטענות כנגד הראיות עליהן התבססה המנהלת.

השופטת קיבלה את עמדת המדינה כי החברות עצמן הורשעו באישומים שונים, ובתביעות אזרחיות מעולם לא נקבע כי עמדו בכל הנדרש מהן. גם באשר לתקופת ההתארגנות התקבלה עמדת המדינה לפיה התיקון פורסם זמן רב לפני שהחלו פעולות האכיפה והתאפשר לחברות להתארגן בהתאם.

עם זאת, קבעה השופטת, כי בשל העובדה שמדובר בהסדר חדש המופעל על חברות פעילות ויש לו פוטנציאל פגיעה גדול, יש צורך בזהירות יתרה, כאשר בניגוד לטענת המדינה, היה על המנהלת לשקול גם את היבט ההגנה על העובדים שינזקו מהפסקת פעילות החברות, אך הדבר לא נעשה. טעות זו, כך נקבע, תוקנה בהודעת המדינה כאמור כי החברות יוכלו להמשיך ולפעול עד שלקוחותיהם יבחרו קבלני שירות אחרים.

לפיכך נפסק, כי החברות לא יזכו לרישיון קבלן שירות, אולם יוכלו להמשיך ולפעול עד סיום הליכי המכרז אצל לקוחותיהן, כאמור. בנסיבות העניין לא נפסקו הוצאות ההליך.

לפסק הדין בעניין כוח עוצמה בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל

למדור: עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ