חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דלתות הרכבת נסגרו לפני שכל המשפחה עלתה - הרכבת תפצה

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 26/07/2010 10:13:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין כהן נגד רכבת ישראל בע"מ

בני משפחה שחזרו מחו"ל, ביקשו לנסוע ברכבת לביתם. האם והבת עלו לרכבת עם חלק מהמזוודות, אך אז נסגרו הדלתות והאב והבן נותרו על הרציף. ביהמ"ש קבע כי הם יפוצו ב 1,200 שקלים.

התובעים שבו מחו"ל עם שני ילדיהם בני 11 ו 9, ורכשו כרטיסים לרכבת היוצאת לפנות בוקר מנתב"ג לנתניה. לטענתם, כשהגיעה הרכבת, הם החלו להעלות את מזוודותיהם, ולאחר שהעלו חלק מהתיקים, עלו לקרון גם האם והבת, ואילו האב והבן התכוננו להעלות את יתר התיקים, אך אז נסגרו לפתע הדלתות והרכבת נסעה, כאשר הבן, האב וחלק מהכבודה נותרו על הרציף. תחילה אף נטען, כי הדלתות נסגרו על האב, אך לאחר מכן התברר כי לא כך היה. האב והבן נאלצו לנסוע במונית לנתניה, שם פגשו את האם והבת.

האם אשר נסעה ברכבת, טענה כי ביקשה את עזרת פקח הרכבת, אך זה התייחס אליה באופן מזלזל. למרות טענתה זו, העידה האם בביהמ"ש כי הפקח הסכים לצור קשר עם מנהל תחנת נתב"ג ואף נעתר לבקשתה כי כאשר הרכבת תגיע לנתניה, תמתין עד שתוריד את כל המזוודות לרציף. בתביעה שהגישו ההורים לבית המשפט לתביעות קטנות בנתניה, דרשו מרכבת ישראל פיצוי הכולל את החזר דמי הנסיעה במונית, עלות כרטיסי הרכבת, נזק שנגרם למזוודות ו 15,000 שקלים עבור עגמת הנפש שנגרמה להם.

רכבת ישראל טענה, כי ברכבות מותקנים מנגנוני ביטחון המונעים סגירת דלתות על גופו של נוסע. פקח הרכבת אשר היה במקום בעת האירוע הסביר, כי הוא זה שמסמן לנהג אם ניתן לסגור את הדלתות ולהתחיל בנסיעה, וכי גם במקרה הנדון ירד לרציף לפני שסימן לנהג לסגור את הדלתות, אך לא הבחין באף נוסע שמתקרב לדלתות הרכבת עם מזוודות ומבקש לעלות. עוד טענה הרכבת, כי התובעים לא נערכו מבעוד מועד לעלייה אל הרכבת עם כל מזוודותיהם,ולפיכך גם להם אחריות לאירוע.

הפקח התרשל אך התביעה מופרזת

השופטת יעל קלוגמן קיבלה חלקית את התביעה, לאחר שקבעה כי אמנם הפקח התרשל בתפקידו כאשר לא הבחין באב ובבנו על הרציף, אך המקרה אינו כה חמור כפי שביקשו התובעים להציגו. זאת, במיוחד לאור העובדה כי הוכח שהאב לא 'נלכד' בין הדלתות, וכי הפקח ניסה לסייע לאם כשהיתה על הרכבת.

השופטת דחתה את טענת הרכבת לאשם תרם מצד התובעים, וכך גם את הטענה כי הרכבת אינה יכולה להמתין לכל נוסע המשתהה בעלייתו.

"אני סבורה" כתבה השופטת "כי שירות הרכבת צריך לכלול המתנה סבירה לעלייתם של כל הנוסעים, על כבודתם, במיוחד כשמדובר ברכבת מנתב"ג, אשר ידוע שנוסעיה, או לפחות חלק ניכר מהם, עמוסים במזוודות ובתיקים".

נקבע, כי התובעים אכן זכאים לפיצוי בגין האירוע אך הסכום שתבעו מופרז ביותר. לפיכך, נפסק כי הרכבת תשלם לתובעים פיצוי כולל של 1,200 שקלים וכן תשלם להם 500 שקלים עבור הוצאות משפט.

לפסק הדין בעניין כהן נגד רכבת ישראל בע"מ

למדור: צרכנות ותיירות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני צרכנות ותיירות
הטבה בשווי 14 מיליון שקל ללקוחות yes שנותקו מספורט 5 פלוס
עו"ד משה און (צלם: נח שחר), אילוסטרציה: Erik Emanuel Vieira Reis123rf.com

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ