אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> דיירים שהפכו מקלט לבית כנסת עוררו את זעמו של השכן

דיירים שהפכו מקלט לבית כנסת עוררו את זעמו של השכן

מאת: עו"ד אלון אברהמוב | תאריך פרסום : 01/01/2023 13:36:00 | גרסת הדפסה

עו"ד אלון אברהמוב | אילוסטרציה חיצונית: Kelly Sikkema on Unsplash

המפקחת על המקרקעין דחתה את תביעת השכן לנוכח הצהרת הדיירים שיתקיים במקום מניין מצומצם ולא רועש. היא התירה את הפעילות בסייגים ובכפוף לקבלת רישיון מהעירייה

המפקחת הבכירה על רישום מקרקעין במחוז ירושלים, אביטל שרייבר, דחתה לאחרונה תביעה שהגיש דייר ברחוב מס ראובן בעיר נגד ועד הבית, לנוכח כוונת שכניו להפוך את המקלט בבניין לבית כנסת. המפקחת קבעה כי הוכח שרוב השכנים מעוניינים בקיומו של בית הכנסת וכי נראה שהפעילות לא תהווה מטרד עבור התובע. עם זאת, היא התנתה את הפעלת בית הכנסת בקבלת רישיון מהעירייה ובקיומן של תפילות בשעות מוגדרות.

בתביעה שהגיש השכן הזועף נטען כי הפיכת המקלט לבית כנסת לא קיבלה את אישור העירייה ומדובר בשימוש בלתי סביר ברכוש המשותף. לטענתו, חלון ביתו נמצא מעל רחבת המקלט, כך שהתקהלות המתפללים שם תהווה מטרד עבורו. הוא הוסיף כי בפועל אין רוב להחלטה על הפיכת המקום לבית כנסת משום שחתימות הדיירים שלכאורה הסכימו לכך – זויפו.

ועד הבית, לעומת זאת, ניסה להרגיע את חששותיו של השכן. הוא טען שבכוונתו להפעיל את בית הכנסת בשבתות וחגים בלבד, ובמניין מצומצם של עד 20 מתפללים. כמו כן נטען כי לא תהיה התקהלות ברחבה שמתחת לחלונו של התובע, משום שכדי להגיע למקלט צריך לעבור במבואה נוספת. בהקשר זה ציין הוועד שקירות המקלט עבים, כך שהתובע לא אמור לסבול מרעש.

הפעילות טרם החלה

המפקחת שרייבר הסבירה שבהתאם לחוק נדרש רוב רגיל (51%) על מנת להחליט מהו השימוש שייעשה ברכוש המשותף. במקרה זה 12 מתוך 21 בעלי הדירות בבניין אכן חתמו על הסכמתם להפעיל בית כנסת במקלט, ולא הוכח שהחתימות מזויפות.

גם ביחס לסוגיית המטרד נטתה המפקחת לטובת הוועד. לדבריה, התובע לא סתר את טענות הוועד ביחס לקיומו של מניין שקט ומצומצם שלא ייצור התקהלות ברחבת הכניסה.

המפקחת הוסיפה שלא ניתן לקבוע כבר בשלב זה – בו בית הכנסת טרם החל לפעול – שהוא ייצור מטרד, ועצם החשש מפני הרעש לא מקים עילת תביעה. מכל מקום, היא ציינה כי זכותו של התובע לתבוע על מטרד בעתיד, אם יסבול מפעילות בית הכנסת.

מתוך הבנה שבכל זאת עלולה להיגרם הפרעה מסוימת לתובע, המפקחת הורתה לוועד להקפיד שלא תהיה התקהלות מחוץ למקלט. בנוסף, היא תחמה את שעות פעילות בית הכנסת כך שהפעילות לא תחל לפני 8:30 בבוקר, לא תתקיים בין 14:00-16:00, ולא יאוחר מ-22:00 בלילה.

עם זאת, המפקחת הבהירה שהחוק מחייב קבלת רישיון מהעירייה כתנאי להפעלת בית הכנסת, ומתחה ביקורת על הדיירים שהחלו בהסבת המקלט לבית כנסת לפני שקיבלו רישיון. לפיכך, היא אסרה על הוועד לבצע את העבודות עד שיתקבל רישיון מתאים.

מטעם זה נמנעה המפקחת מלפסוק הוצאות לטובת נתבעים, חרף דחיית התביעה.

  • באי כוח הצדדים לא צוינו בפסק הדין

לפסק הדין המלא בתיק 1/97/2022

עו"ד אלון אברהמוב עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ