חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בעל אתר להכנת דשנים נקנס ב 100 אלף שקל בשל זיהום מקורות מים

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 13/03/2012 09:12:00 | גרסת הדפסה

לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נגד משה תמם

מהו העונש הראוי לאדם שזיהם מקורות מים? בית משפט השלום בפתח תקווה גזר על בעל אתר להכנת דשנים שהורשע בזיהום מים, ניהול עסק ללא רישיון והשלכת פסולת, קנס בסך 100,000 שקל וקבע: מדיניות הענישה הוחמרה על מנת להעביר מסר מרתיע וחד משמעי.

בכתב אישום שהוגש נגד אדם שבבעלותו אתר להכנת דשן אורגני (קומפוסט), נטען כי בעל האתר פעל בסמוך לישוב אלישמע, בצמוד לרצועת המגן של המוביל הארצי, בתוך רדיוס של קידוח מים המוביל למעיינות ראש העין, מבלי שהיה לו רישיון עסק, ללא תשתיות מתאימות, תוך אפשרות ממשית לכך שפעילותו מזהמת את המים. בעקבות הגשת כתב האישום, הודה בעל האתר בביצוע עבירות של זיהום מים, ניהול עסק ללא רישיון והשלכת פסולת ולכלוך רשות הרבים, ולפיכך ניגש ביהמ"ש לגזור את דינו.

בטיעוניה לעונש טענה המדינה, כי בעל האתר התעלם מהתראות רבות שנשלחו אליו ע"י נציגי המשרד להגנת הסביבה באשר לפעילות האתר והעדיף את האינטרס הכלכלי שלו על פני אינטרס הסביבה, וכי הפסיק את הפעילות האתר רק לאחר שהוגש נגדו כתב האישום. לפיכך, בקשה להטיל על הנאשם קנס של 250,000 שקל, התחייבות של 350,000 שקל לכך שלא יבצע עבירות זיהום מים בעתיד, וכן ביקשה צו קבוע לסגירת האתר.

הנאשם טען מנגד, כי קיבל התרעות מהמשרד להגנת הסביבה רק באשר לצורך בקבלת רישיון לאתר, ולא צוין בפניו כי הרישיון לא יינתן לו מהסיבה שמיקום האתר אינו הולם מחמת החשש לזיהום המים. כן טען, כי מיד כשנודע לו על הזיהום, סגר את האתר לאלתר. באשר להיבט הכלכלי טען הנאשם, כי מצבו הכלכלי רע וניהול האתר כלל לא היה רווחי.

יש להתייחס בחומרה לפגיעה באיכות הסביבה

השופטת דבורה עטר, גזרה על הנאשם קנס של 100,000 שקל או 10 חודשי מאסר תמורתו וכן, התחייבות של 200,000 שקל לבל יעבור הנאשם את העבירות בהן הורשע במשך שלוש שנים.

"ביצוע עבירות הפוגעות באיכות הסביבה נתפס כבעל חומרה יתירה. לנוכח הפוטנציאל הטמון בהן לפגיעה במשאבי הטבע ולבריאות הציבור ואף לנוכח ביצוען לשם גריפת רווח כלכלי, הוחמרה מדיניות הענישה לשם העברת מסר חד משמעי ומרתיע, כי המבצע עבירות כגון דא לא יינקה" כתבה השופטת.

נפסק, כי במסגרת השיקולים לחומרת העונש יש להתחשב בכך שהנאשם ניהל את האתר במשך חמש שנים, ללא הרשאה ומבלי שהתקין באתר תשתיות מתאימות שיפיגו את החשש לזיהום המים והפגיעה במשאבי הטבע ואיכות הסביבה, ובכך שבחר להעדיף את תועלתו האישית ולהתעלם מהתרעות חוזרות ונשנות שקיבל, לשם הסדרת המפגעים ורישיון העסק.

עם זאת, השופטת ציינה כי במסגרת שיקולי הענישה גם התחשבה בכך שהשלכת הפסולת בוצעה במשך זמן קצר ובמצבו הכלכלי הרעוע של הנאשם.

לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נגד משה תמם

למדור: איכות הסביבה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום איכות הסביבה

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ