אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> איים לשתות את הדם של אשתו – אך הסכם המנשל אותה מהדירה נשאר בתוקף

איים לשתות את הדם של אשתו – אך הסכם המנשל אותה מהדירה נשאר בתוקף

מאת: עו״ד נטלי זץ - חורש | תאריך פרסום : 24/04/2022 06:28:00 | גרסת הדפסה

עו״ד נטלי זץ - חורש (צילום: סם יצחקוב, אילוסטרציה: Artem Kovalev, Unsplash)

האישה עתרה לביטול הסכם ממון בו נקבע בין היתר כי דירת המגורים שייכת לבעל בלבד, בטענה שנחתם תחת כפייה ועושק. התביעה נדחתה למרות הקלטות בהן הבעל נשמע מאיים עליה

בית הדין הרבני בירושלים דחה לאחרונה תביעה לביטול הסכם ממון שהגישה אישה נגד בעלה לשעבר. האישה טענה כי חתמה על ההסכם מבלי להבין אותו ובשל חשש שהבעל ירצח אותה. הדיינים קבעו כי הבעל אכן איים על אשתו בהקשר החתימה על ההסכם אך כי לא כל איום הוא אונס וכי ניכר שהאישה לא התרגשה מהאיומים.  

בין בני הזוג לשעבר נחתם הסכם ממון בפברואר 2018 והוא אושר בבית הדין הרבני. בהסכם נכתב בין היתר כי נכסים הרשומים על שם מי מהצדדים שייכים לו בלבד. הדירה בה חיו בני הזוג כמה שנים רשומה על שם הבעל, והאישה עתרה לביטול ההסכם בטענות של עושק וכפייה. 

היא טענה כי הבעל הוא ״טרוריסט״ שהחתים אותה בכפייה, בהטעיה ובאלימות על ההסכם. לדבריה, לא קראה את ההסכם וחתמה עליו רק בגלל איומים.

האישה הגישה הקלטות בהן נשמע הבעל מאיים עליה כי יזרוק אותה לרחוב, יעיף אותה על טיל, יריב איתה על המשמורת ואף ישתה את דמה בקש. לדבריה, האיומים הוטחו בה לאחר שאמרה כי אינה רוצה לחתום על ההסכם.

היא הוסיפה כי מדובר בהסכם מקפח המוציא אותה מהנישואים עם פיצוי של 200,000 שקל בלבד, שממילא מגיעים לה לנוכח כתובתה, בעוד שדירת המגורים שווה כ-4.7 מיליון שקל. 

הבעל טען מנגד כי מדובר בדירה ששייכת לאביו, אליה עברו בני הזוג לגור במהלך 2016. לשיטתו, מטרת ההסכם הייתה לממש את רצון האב להעניק לו בלבד את הדירה. הוא הוסיף כי התובעת הסכימה לחתום על ההסכם לאחר שהתייעצה עם עו״ד מטעמה, וממילא אין לה זכויות בדירה בהתאם לחוק יחסי ממון. 

אישה דעתנית

הדיינים הרב יצחק אושינסקי, הרב מאיר קאהן והרב יעקב מ' שטיינהויז כתבו כי אכן הבעל דיבר באופן בוטה כלפי האישה טרם עריכת ההסכם, ואיים או צעק עליה, אך אין בכך כדי לקבוע כי ההסכם שאושר אינו בתוקף. 

הדיינים פירטו מספר סיבות לכך. הם ציינו כי על פי ההלכה איום אינו אונס ובדרך כלל אינו עילה לביטול הסכם. 

עוד הם כתבו כי לא נראה שהאישה התרגשה מהאיומים והיא הצטיירה כאישה חזקה מול הבעל. ״לא נוצר רושם בדיונים כי היא מתרשמת מדיבור קשה או מביטוי כזה או אחר שהתריס הבעל כנגדה״, כתבו. 

הדיינים גם דחו את טענת האישה שלא קראה את ההסכם, וכתבו כי מדובר באישה דעתנית וכי מחומר הראיות עלה שהיא הייתה מעורבת בעריכתו.

הם ציינו כי לא כל הסכם מקפח מוביל לביטולו, ובסיכומו של דבר קבעו שההסכם תקף. 

לא ניתן צו להוצאות. 

  • ב״כ המבקשת: עו"ד משה יצחק אוסדיטשר
  • ב״כ המשיב: עו"ד אביבית מוסקוביץ עו"ד ד״ר יואב מזא"ה
עו״ד נטלי זץ - חורש עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ