חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביהמ"ש: הצוות הרפואי באיכילוב לא החליף למנוחה את התרופה והביא למותה

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 15/01/2012 15:11:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין עזבון המנוחה קולסקי פנינה ז"ל ואח' נ' המרכז הרפואי תל אביב ואח'

בימ"ש השלום בי-ם פסק פיצוי של כ 400,000 ש"ח לעזבונה של אישה, שנפטרה כתוצאה מכך שנפלה במהלך אשפוז בביה"ח איכילוב, זאת לאחר שקבע כי אילו הצוות הרפואי היה מפסיק לתת למנוחה תרופה שגרמה להאטת הדופק שלה, לא הייתה נגרמת הנפילה שהביאה למותה.

בני משפחת אישה בת כ 88 שאושפזה בביה"ח איכילוב בת"א, טענו כי כתוצאה מכך שהצוות הרפואי החליף את התרופה בה השתמשה לתרופה בשם 'נורמיטן', התעלפה האישה במהלך האשפוז. לטענת המשפחה, למרות הנפילה המשיכו הרופאים לתת לה את התרופה, למרות ששילובה יחד עם התרופות האחרות שנטלה היה מסוכן, מה שהוביל לכך שלמחרת התעלפה ונפלה בשנית, אלא שהפעם נגרמה לה פגיעה חמורה בעמוד השדרה, שהובילה למותה לאחר שנתיים וחצי של סבל וייסורים.

בתביעה שהגישו בני המשפחה נגד ביה"ח וכנגד עיריית תל אביב והמדינה, המפעילות אותו, טענו כי מות המנוחה נגרם כתוצאה מרשלנות הצוות הרפואי אשר לא הפסיק בזמן את הטיפול התרופתי שהחליש את המנוחה, ולא השגיח על המנוחה כראוי לאחר האירוע הראשון, ואף לא נתן להם או למנוחה הנחייה שלא תרד בגפה מהמיטה.

הנתבעים טענו, כי הטיפול הרפואי שניתן למנוחה היה ללא דופי, והנפילה לא קרתה בשל כשל בטיפול התרופתי, אלא כתוצאה ממחלות הרקע שלה וגילה המתקדם. עוד נטען, כי לאחר האירוע הראשון, הייתה המנוחה בהשגחה, ומצבה היה תקין.

השופט ארנון דראל קבע, כי צוות בית החולים התרשל. נפסק, כי מתן הנורמיטן בשילוב עם התרופות האחרות שנטלה המנוחה, הוא שהחליש אותה והוביל לנפילה הראשונה, ולפיכך היה על הצוות הרפואי להפסיק את מתן התרופה מיד לאחריה. עוד נקבע, כי מתן התרופה למנוחה בבוקר למחרת, הוא שגרם להאטת הדופק שלה, אשר הוביל לנפילה השנייה, ואילו לא הייתה מושפעת מהתרופה, הסיכון לקרות הנפילה השנייה היה מצטמצם.

השופט הוסיף וקבע, כי לאחר האירוע הראשון היה על צוות בית החולים להשגיח על המנוחה ולכל הפחות לתת לה הוראה ברורה כי אינה אמורה לרדת מהמיטה לבדה וללא סיוע.

"למרות כל מה שאירע ביום הקודם בערב; למרות שהדופק של המנוחה היה נמוך מ- 60 ולמרות ששילוב התרופות כמתואר לעיל חייב זהירות מיוחדת ומעקב הוצאה המנוחה מחדר ההשגחה ומיטתה הושמה במסדרון מבלי שנאמר לאיש כי יש מגבלה כל שהיא על כך שתרד מהמיטה ותסתובב לבדה (...) המסקנה הנובעת מכך היא כי הירידה מהמיטה הייתה בשל כשל שנפל במתן הוראות מתאימות למנוחה או לילדיה; היעדר נקיטה בצעדים מתחייבים למניעת ירידתה לבד מהמיטה. כפועל יוצא מכך היא ירדה מהמיטה, פנתה לעמדת האחיות ולאחר זמן קצר התעלפה ונפלה. ", כתב השופט, ופסק, כי עזבון המנוחה יפוצה ב 394,845 ש"ח בגין נזק לא ממוני, הוצאות אשפוז והוצאות קבורה. כן חויבו הנתבעים בהוצאות של 100,000 ש"ח.

לפסק הדין בעניין עזבון המנוחה קולסקי פנינה ז"ל ואח' נ' המרכז הרפואי תל אביב ואח'

למדור: רפואה ומשפט

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
טיפול בחולה אסטמה התעכב כי הרופא התפלל – זה נגמר בהחייאה
עו"ד עמית אוריה | צילום: סטודיו תומאס, אילוסטרציה: Arseny Togulev, Unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ