חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביהמ"ש דחה בקשה לייצוגית- מפעל הפיס לא חייב לפרסם סיכויי זכייה בתקשורת

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 25/06/2012 13:18:00 | גרסת הדפסה

להחלטה בעניין הררי אברהם נגד מפעל הפיס

בית המחוזי בחיפה דחה בקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה נגד מפעל הפיס, בה נטען כי מפעל הפיס מטעה את הצרכנים בכך שאינו מפרסם את סיכויי הזכייה בהגרלות.

בבקשה לאישור תובענה ייצוגית בסך 300,000,000 ש"ח שהוגשה נגד מפעל הפיס טען המבקש בין היתר, כי הוא מנוי של מפעל הפיס מזה שלוש שנים, ונוהג לרכוש כרטיסי הגרלות מדי חודש, מתוך רצון לזכות בפרסים, וכי סיכויי הזכייה הם השיקול המשמעותי ביותר בהחלטתו להשתתף בהגרלות.

המבקש טען, כי מפעל הפיס מפרסם את הפרסים ברדיו, בטלוויזיה, באינטרנט, בפרסום חוצות, שילוט, ובדוכני המכירה, אולם פרסומים אלה אינם כוללים את סיכויי הצרכן לזכות בהגרלות השונות, למעט בחלק קטן מהכרטיסים, שבגב הכרטיס מציינים אותם באותיות קטנות.

המבקש טען, כי בפועל, המוצר העיקרי שמשווק מפעל הפיס הוא סיכויי הזכייה בהגרלות, ולכן פירוטם הינו פרט מהותי ביותר, שאי הצגתו לצרכן מהווה הטעיה, פגיעה באוטונומיה, וחוסר תום לב במו"מ. המבקש הגדיר את הקבוצה ככל מי שהשתתפו בהגרלות של מפעל הפיס, וביקש מביהמ"ש להורות למפעל הפיס לפרסם באופן מידי את סיכויי הזכייה.

מפעל הפיס טען בין היתר, כי הינו מוסד ללא כוונת רווח שמטרתו לקדם מטרות ופעילויות ציבוריות באמצעות ההגרלות, ורווחיו משמשים לצרכים ציבוריים.

לטענתו, ידוע למשתתפים שסיכויי הזכייה נמוכים ותלויים במזל ולא בכישרון, כך שהידיעה בדבר סיכויי הזכייה לא תשנה את החלטתם להשתתף בהגרלות ומשכך- אינו מהותי.

כן טען, כי סיכויי הזכייה מפורסמים בהודעות ברשומות, על גב כרטיסי ההגרלה, בעלוני מידע ובאתר האינטרנט של מפעל הפיס, ולא מוטלת עליו חובה לפרסם את הסיכויים במסגרת הפרסומות באמצעי התקשורת, שמעצם טיבן אינן יכולות לספק את מלוא המידע בקשר להגרלות.

סגן הנשיא, השופט יגאל גריל דחה את הבקשה. נקבע, כי המבקש לא הוכיח כי הוטעה באמצעות הפרסומים של מפעל הפיס באשר להגרלות בהן השתתף, ועל כן לא עומדת לו עילת תביעה אישית, ומכל מקום, לא הוכיח כי הפרסומות של מפעל הפיס מטעות או עלולות להטעות את הצרכנים.

כן נקבע, כי לא חל על מפעל הפיס כל חיוב חוקי להציג בפרסומות את סיכויי הזכייה, ומי שמעוניין לדעת מהם סיכוייו, יכול לקרוא את גב כרטיסי ההגרלה, לגלוש באתר האינטרנט של מפעל הפיס ולעיין בעלוני המידע, ודי בכך כדי שמפעל הפיס יצא ידי חובה.

להחלטה בעניין הררי אברהם נגד מפעל הפיס

למדור: סדר דין אזרחי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום סדר דין אזרחי וראיות

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ