חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביהמ"ש: בוגרי ביה"ס לרפואה של אוני' אל-קודס לא יעסקו ברפואה בישראל

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 27/02/2012 09:40:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מועתז בכרי ואח' נגד פרופ' רוני גמזו ואח'

לאחר שמשרד הבריאות סירב להתיר לבוגרי בית הספר לרפואה של אוניברסיטת אל-קודס לעסוק ברפואה בישראל, הגישו הרופאים עתירה נגד החלטתו. ביהמ"ש לעניינים מנהליים בירושלים דחה את העתירה.

אוניברסיטת אל-קודס, הפועלת במשולב בירושלים וביישוב הפלסטינאי אבו דיס, ביקשה אישור מהמל"ג לפעול כמוסד אקדמאי, בכפוף לפיצול מוקדי פעילותה, כך שהשלוחה בירושלים תהיה מוסד נפרד בשם 'מכללת אל קודס' הכפוף לפיקוח המל"ג.

למרות שהאישור טרם ניתן, ביקשו בוגרי הפקולטה לרפואה באוניברסיטה כי משרד הבריאות יתיר להם לעסוק ברפואה בישראל ויאפשר להם להשתתף במבחני ההסמכה הישראליים, אולם המשרד סירב, וכנגד החלטה זו הגישו הבוגרים עתירה לביהמ"ש לעניינים מנהליים.

הבוגרים טענו, כי משרד הבריאות דחה את בקשותיהם מבלי שבחן אותן באופן ענייני, כאשר היה עליו להתייחס אליהם כאל סטודנטים שלמדו בחו"ל ולא במוסד ישראלי שלא אושר עדיין ע"י המל"ג. עוד טענו, כי ההחלטה ניתנה בשרירות, מתוך שיקולים זרים ותוך הפלייתם לעומת בוגרי הפקולטאות האחרות באוניברסיטה, אשר קיבלו רשיון לעסוק במקצועם בארץ, כגון הפקולטות למשפטים ולסיעוד, כל זאת חרף המחסור ברופאים בישראל.

משרד הבריאות טען, כי ישראל לא מוכנה להכיר באוניברסיטה, אשר פועלת גם בתחומי המדינה, כאוניברסיטה מחו"ל, וכי עניינם של סטודנטים לרפואה שונה מזה של סטודנטים למשפטים ולעבודה סוציאלית, זאת בשל ההסדרים הסטטוטוריים השונים החלים על כל אחד מהתחומים.

משרד בריאות צדק   

השופט נעם סולברג דחה את העתירה וקבע, כי החלטת משרד הבריאות היא החלטה סבירה, המבוססת על הוראות פקודת הרופאים, ולא ניתנה משיקולי הפליה או בשרירות דעת, אלא מתוך ההכרה, כי העותרים לא למדו במוסד ישראלי להשכלה גבוהה המוכר ע"י המל"ג או במוסד זר שהוכר ע"י המנהל, אלא למדו באוניברסיטה, הפועלת במשולב בישראל וברשות הפלסטינית.

נפסק, כי לא ניתן להתייחס לאוניברסיטת אל קודס כאל אוניברסיטה בחו"ל, נוכח העובדה כי אין הצדקה למדינה ריבונית להכיר באוניברסיטה שחלק ממוסדותיה פועלים בעיר בירתה, כמוסד הפועל בחו"ל.

עוד נקבע, כי סטודנט סביר שבוחר ללמוד במוסד שאינו מוכר ע"י המל"ג, ופועל הן בישראל והן בתחום הרשות הפלסטינית, מודע לכך שלימודיו לא בהכרח יוכרו בישראל, והעובדה שמשרד הבריאות נאות לפנים משורת הדין לבחון את עניינם הפרטני של העותרים, אין בה כדי לבסס טענה של הסתמכות או ציפייה לקבלת רשיון עיסוק בישראל, ע"י מי שהחל את לימודיו שנים רבות לפני הגשת העתירה.

עם זאת, ציין השופט, כי הטיפול בבקשות העותרים לא הסתיים, וזה הוקפא לתקופה קצובה עד להחלטה באשר לפיצול מוסדות אל -קודס והחלטת המל"ג באשר למתן האישור.

לפסק הדין בעניין מועתז בכרי ואח' נגד פרופ' רוני גמזו ואח'

למדור: מנהלי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי
לא פטורה ממכרז: בוטלה התקשרות של עיריית כפר יונה עם משרד עו"ד
עו"ד אורטל חמדני | צילום: לירון מולדובן (אילוסטרציה: krakenimages on Unsplash)

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ