אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> בוטל שיקום כלכלי לחייב שהסתיר מבית המשפט ירושה

בוטל שיקום כלכלי לחייב שהסתיר מבית המשפט ירושה

מאת: עו"ד שי איל | תאריך פרסום : 19/02/2024 09:13:00 | גרסת הדפסה

עו"ד שי איל (אילוסטרציה: Ayo Ogunseinde on Unsplash).

החייב, שמזה כשנה וחצי אינו פורע חובותיו, לא גילה שקיבל עקב פטירת אביו 10,000 דולר וטבעת זהב. השופטת האשימה אותו בחוסר תום לב

חייב שהסתיר מבית המשפט ירושה שקיבל מאביו ייאלץ להתמודד עם חובותיו בכוחות עצמו – כך קבע לאחרונה בית משפט השלום בחיפה, כשהורה על ביטול הליך השיקום של החייב. השופטת מירב קלמפנר נבון קבעה שהתנהלות החייב, המבקש מצד אחד ליהנות מהטבות הליך השיקום ומצד שני לא משתף עמו פעולה, נגועה בחוסר תום-לב ומצדיקה להיעתר לבקשת הנאמנת לבטל את ההליך.

בדצמבר 2021 ניתנה לחייב תכנית שיקום כלכלי, לפיה כתנאי לקבלת הפטר עליו לשלם לקופת הנשייה 2,500 שקל בחודש למשך חמש שנים, ובסך הכול 150,000 שקל. אלא שלטענת הנאמנת החייב התמיד בתשלומים למשך שמונה חודשים בלבד, ומאז ספטמבר 2022 אינו משלם דבר ואף נראה שאין בכוונתו לעשות כן. לדבריה, נכון לדצמבר האחרון עומד חוב הפיגורים שלו על סך כ-32,500 שקל.

עוד הוסיפה הנאמנת כי החייב נרשם בביטוח לאומי כ"עצמאי" ללא רשותה ומבלי לדווח לה על הכנסותיו. יתרה מזאת, נודע לה שהוא קיבל עקב פטירת אביו 10,000 דולר וטבעת זהב בירושה, ולא טרח להצהיר על כך. בנסיבות אלה עתרה הנאמנת לביטול הליך השיקום עקב חוסר שיתוף פעולה מצד החייב וניצולו לרעה.

רוקד על שתי חתונות

השופטת קלמפנר נבון קבעה שהחייב לא ניצל את הצ'אנסים שניתנו לו להשתקם מחובותיו.

כך, אחרי שלא עמד בתשלומי תכנית השיקום הגיע החייב להסדר עם הנאמנת לפריסת חוב הפיגורים, אלא שגם בהסדר זה לא עמד וחובות הפיגורים גדלו לכדי סכומים משמעותיים – כל זאת, שעה שהוא אינו משלם דבר לקופת הנשייה.

אם לא די בכך, כתבה השופטת, החייב לא דיווח על הירושה שקיבל מאביו והנאמנת נאלצה לגלות זאת בעצמה. כמו כן, החייב לא קיבל היתר לעבוד כעצמאי ואף אינו מגיש דוחות על הכנסותיו או הוצאותיו, כך שלא ניתן להתחקות אחר התנהלותו הכלכלית.

לדברי השופטת, ההתנהלות המתוארת מציגה תמונה קשה לפיה מצד אחד החייב חוסה תחת הגנות ההליך ומצד שני הוא זונח אותו ועושה בו כרצונו, תוך התעלמות מחובותיו בהליך.

"התנהלותו של החייב לאורך ניהול ההליך מהווה התנהגות בחוסר תום-לב שכן מחד גיסא הוא נהנה מן ההטבות שהוענקו לו מכוח צו פתיחת ההליכים ומאידך הוא פועל בניגוד גמור לחוק", כתבה .

בנסיבות אלה היא קבעה שאין מנוס אלא להורות על ביטול הליך השיקום. השופטת הבהירה שבהתאם לפסיקה, ככל שהחייב ירצה לחדש את ההליך יהא עליו להמתין תקופת מינימום של שנה, וייתכן שהוא אף יצטרך לשאת בהוצאות כתנאי להגשת הבקשה.

לנוכח ביטול הליך השיקום קבעה השופטת כי ההגבלות שהוטלו על החייב יבוטלו, למעט הצו לעיכוב יציאתו מהארץ שייוותר על כנו למשך שלושה חודשים.

  • באי כוח הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד שי איל עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
על רקע המלחמה: נכה צה"ל ייצא מחובות באמצעות הלוואה ממשרד הביטחון
עו"ד ניר ויינרמן | אילוסטרציה חיצונית: Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash
חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל
עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ