אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תעבורה >> בגלל "תקלה": עונש קל לנהג שהורשע בגרימת מוות ברשלנות

בגלל "תקלה": עונש קל לנהג שהורשע בגרימת מוות ברשלנות

מאת: עו"ד בארי קפלן | תאריך פרסום : 21/04/2021 12:39:00 | גרסת הדפסה

עו"ד בארי קפלן | אילוסטרציה: Matt Chesin on Unsplash

כתב האישום הוגש 5 שנים לאחר התאונה, ובית המשפט שוכנע כי ראוי לתת לשיהוי החריג ביטוי בענישה. הנאשם ירצה 6 חודשים עבודות שירות ו-3 שנות פסילה

בית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע גזר עונש מינימאלי על נהג שפגע באישה וגרם למותה ב-2013 באופקים. "תקלה" של המדינה בהגשת כתב האישום הובילה את השופט אלון אופיר למסקנה כי למרות התוצאות החמורות יש מקום להקל בעונש.

הנהג (36) נסע לאחור ופגע באישה שחצתה את הכביש. היא הובהלה לבית החולים סורוקה עם חבלת ראש, ולאחר כשבועיים נקבע מותה. אלא שבעקבות עיכוב טכני בקבלת חוות דעת הקובעת את נסיבות המוות, כתב האישום נגד הנהג הוגש רק בחלוף חמש שנים.

המדינה הכירה בטעות, ובהסדר טיעון עם ב"כ הנאשם הוסכם כי הצדדים יעתרו במשותף לעונש של 6 חודשי עבודות שירות – עונש חריג מזה שהמדינה טוענת לו במקרים דומים.

עם זאת, הצדדים לא הגיעו להסכמה על תקופת פסילת הרישיון של הנאשם. המדינה לא חשבה כי עיכוב בהגשת כתב האישום מצדיק הקלה גם בעניין זה, וטענה כי יש לפסול את רישיונו ל-7 שנים לפחות. בנוסף לכך ביקשה להטיל על הנאשם לשלם פיצוי למשפחת המנוחה.

מנגד, לשיטת ההגנה, השיהוי הניכר פגע ביכולתו של הנאשם להתגונן, ויש לקחת זאת בחשבון גם ביחס לפסילת הרישיון, אותה ראוי להעמיד על תקופה של שנה. עוד נטען כי לא נשקפת מהנאשם מסוכנות. רשלנותו בתאונה נמוכה ומדובר באדם נורמטיבי ללא עבר תעבורתי כבד.

השיהוי לא באשמתו

השופט תמך בעמדה כי יש להקל בעונשו של הנאשם. לדבריו, השיהוי הרב בהגשת כתב האישום אכן הוביל לפגיעה ביכולתו של הנאשם להתגונן – קושי בזימון עדים, הבאת מומחים וזכירת פרטי האירוע – ויש להתחשב בכך, גם בקביעת תקופת פסילת הרישיון.

השופט ציין כי "שקלול לקיחת האחריות המלאה יחד עם היעדר עבר תעבורתי מכביד לצד נורמטיביות מוחלטת של הנאשם עם נסיבות חיים מורכבות לצד רכיב השיהוי שלחלוטין לא באשמתו, מובילים למסקנה לפיה אין הצדקה לתזוזה במעלה המתחם מעבר לענישת המינימום הקבועה בחוק."

לבסוף, השופט אף דחה את בקשת מדינה לחייב את הנאשם בפיצוי בהתחשב בעובדה שהנאשם אב לשני ילדים ומפרנס יחיד של משפחתו. לעניין זה הוא ציין כי משפחת המנוחה תוכל לקבל את הפיצוי בתביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

הנאשם ירצה שישה חודשי עבודות שירות ופסילת רישיון לשלוש שנים. 

  • ב"כ המאשימה: עו"ד דרור שטורק מפרקליטות מחוז דרום
  • ב"כ הנאשם: עו"ד אברהם פרץ ועו"ד יוחאי פרץ
עו"ד בארי קפלן עוסק/ת ב- תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תעבורה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תעבורה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ