חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בג"ץ לא התערב בפסיקת בד"ר בעניין פיצוי לבעל שהסכים לתת גט

מאת: ניצן בן הלוי-ארביב, עו"ד | תאריך פרסום : 01/06/2011 09:21:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין פלונית נ' ביה"ד הרבני הגדול לערעורים ואח'

בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ קבע, כי אין מקום להתערב בהחלטת ביה"ד הרבני לפיה בעל שהסכים להתגרש לאלתר למרות שלא התקיימו התנאים לחייבו בגט, יזכה לפיצויים בסך 60,000 ש"ח מהאישה.

בין אישה ובעלה לשעבר התנהלו הליכים משפטיים ארוכים בבית הדין הרבני, שנדחו. לאחר מספר שנים הגישה האישה תביעת גירושין נוספת לביה"ד הרבני, שהביא את הצדדים להסכמה לפיה הצדדים יתגרשו לאלתר, ולאחר הגט ביה"ד יכריע האם מגיעים לבעל תמורה או פיצוי תמורת הגט. לאחר סידור הגט קבע ביה"ד הרבני כי לבעל מגיע פיצוי של 60,000 שקלים בגין הסכמתו להתגרש בניגוד לעמדתו במשך כל השנים. ביה"ד הרבני הגדול דחה את ערעורה של האישה, בקובעו כי ההחלטה ניתנה לאור הסכמת האישה לכך ונוכח העובדה שלבעל הייתה זכות להמשך קיום הנישואין, שכן טענות האישה כלפיו לא אפשרו חיובו בגט.

בשל כך, עתרה האישה לבג"ץ וטענה, בין היתר, כי פסק הדין יוצר הלכה חדשה לפיה לבעל יש זכות לקבל פרס בשל הסכמתו להתגרש. כן נטען, כי האישה לא הסכימה לקביעת פיצויים מכל סיבה, אלא רק במקרה בו יש לכך עילה בדין.

השופטת נאור קבעה כי אין הצדקה להתערבותו של בג"ץ בהחלטת ביה"ד, וזאת לאור ההסכם בין הצדדים שגובה גם בקבלת קניין, וכן נוכח העובדה שניתן להניח שהבעל חזר בו מהתנגדותו לגירושין בשל האפשרות שביה"ד יפסוק לו פיצוי. אמנם, כך נקבע, "קניית" הגט מעוררת אי נוחות, אולם כאמור, לא הייתה עילה לחייב את הבעל בגט.

"...מעשה שבכל יום הוא שבן זוג (בעל או אישה) המשתוקק לסיים את חיי הנישואין אך בן הזוג האחר אינו מסכים לכך - "משלם" בויתורים כספיים... חבל שכך הוא. ניתן לכאורה לצפות מאנשים שחיי נישואיהם עלו על שרטון לסיים נישואיהם שכשלו בצורה הוגנת, ובלא לקפח את בן הזוג האחר...", כתבה השופטת, "יש לזכור - העותרת זכתה בגט המיוחל, ואין מקום להתערבותנו בקביעה כי עליה לשלם את "הפיצוי" שלקביעתו הסכימה.".

לתוצאה הצטרפו גם השופט פוגלמן והשופט עמית, שהוסיף כי הוא סבור שבהלכה היהודית ישנם כלים רבים כדי לחלץ אישה מבעל סרבן גט - "כל שמתבקש הוא, כי בית הדין הרבני יושיט היד ויטול את הכלי המתאים", סיכם השופט.

לפסק הדין בעניין פלונית נ' ביה"ד הרבני הגדול לערעורים ואח'

למדור: דיני משפחה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
אב זכה בהחזרי מזונות ששילם לבתו אחרי שסיימה בגרויות
עו"ד אורית גליקין [אילוסטרציה חיצונית: Gennadiy Poznyakov, 123rf.com]
נתן לבתו דירה במתנה וביקש לבטל: "רציתי להתחמק ממס"
עו"ד דורית בן אברהם | צילום: q elite beauty. אילוסטרציה חיצונית: felipepelaquim on Unsplash@

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ