אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> אם ובן זוגה לשעבר ביקשו להוסיף את שם משפחתו לילד שנולד מתרומת זרע

אם ובן זוגה לשעבר ביקשו להוסיף את שם משפחתו לילד שנולד מתרומת זרע

מאת: עו"ד אורית קמחי-קריגר | תאריך פרסום : 05/05/2019 11:35:00 | גרסת הדפסה

עורך דין לענייני משפחה, אם ובן זוגה לשעבר ביקשו להוסיף את שם משפחתו לילד שנולד מתרומת זרעאילוסטרציה: mizina,123RF

אף שהשניים נפרדו זה מכבר הם ביקשו ששמו של הילד יהיה זהה לשם משפחתו של אחיו הקטן ובנם המשותף. בית המשפט קבע כי אינו יכול להכיר בהורות חלקית רק לעניין שם המשפחה.  

בית המשפט למשפחה בתל-אביב דחה לאחרונה בקשת אם ובן זוגה לשעבר להוסיף לילד כבן 5 שנולד מתרומת זרע עוד לפני שהיו בני זוג את שם המשפחה של בן הזוג כדי שיהיה זהה לשם משפחתו של בנם המשותף. השופט ארז שני קבע כי בנסיבות שבהן בני הזוג לא גרים יחד והילד נולד לפני שנהיו לזוג הוא אינו יכול להכיר בהורות רק על דרך של שינוי שם וכאשר בני הזוג לא ניהלו הליכי אימוץ או הורות רשמיים ואין הצהרה מפורשת מצד בן הזוג לקיום חובות הוריות מלאות כמו תשלום מזונות.

האם ילדה את בנה הבכור מתרומת זרע כשלא הייתה בזוגיות. לימים היא הכירה בן זוג והשניים הביאו לעולם ילד משותף. כיום, לאחר שנפרדו, בן הזוג נפגש עם שני הילדים באופן סדיר.

בשנה שעברה ביקשו השניים להוסיף את שם משפחתו של בן הזוג לזה של הילד הבכור כדי שלא יהיה שונה מאחיו. האם הסבירה כי מדובר בטובתו של הילד שממילא אין לו אב אחר.

אולם היועץ המשפטי של שירותי הרווחה התנגד לבקשה בטענה שאין לבן הזוג לשעבר זיקה לילד, הוריו לא מתגוררים יחד ושינוי השם עשוי להטעות את הציבור. עוד נטען כי האם ובן הזוג לא נקטו בהליכים להכרה הורית כוללת באמצעות הליכי אימוץ או צו הורות פסיקתי.

הכל או כלום

השופט שני קבע כי הטענה של הטעיית הציבור אינה משמעותית משום שספק אם הציבור מתעניין מיהו אבי הילד. "לא כאן הוא מוקד הבעיה", כתב. הבעיה היא שבני הזוג מנסים לקבע את ההורות מבלי שנקטו בהליכים מסודרים לשם כך.

"סבור אני שאין אני יכול ליתן ראשית הכרה בהורותו של בן הזוג על דרך שינוי השופט כתב השופט, והרחיב כי אפשר במקרים מסוימים להכיר בהורות גם כשאין קשר גנטי אבל לא במצב הנוכחי, כאשר האם ובן זוגה נפרדו, הם אינם מתגוררים יחד והילד לא נהרה בתקופת הזוגיות.

בתוך כך השופט הוסיף כי בן הזוג לשעבר אף לא הצהיר על מחויבותו לעמוד בכלל החיובים ההוריים לרבות תשלומי מזונות לילד. "לטעמי, הורות בקטין גם בראי טובתו, היא הכל או לא כלום", כתב והוסיף כי לא ייתן פסק דין שמשמעותו "מקצת הורות".

עוד הדגיש השופט כי גם אם שינוי השם דרוש לשיטת האם לטובת הילד, הרי שזהו לא עקרון מוחלט ולעיתים הוא נסוג מפני אי חוקיות, כמו במקרה הזה, שבו מתבקשת הכרה בהורות של אדם שאין לו זיקה ברורה לקטין.

משכך, התביעה נדחתה אך ללא חיוב בהוצאות משפט.

  • ב"כ המבקשים: עורך דין שהרבני
  • ב"כ המשיב: עו"ד רדא נסראללה 
עו"ד אורית קמחי-קריגר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
מתחתנים? דברים שחשוב לדעת על שטר הכתובה
עו"ד גילה עיני. צילום: שבי קדם

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ