לפסק הדין בעניין כחלון נגד המוסד לביטוח לאומי
האם זכאית אישה שעבדה בחברה שבבעלות בן זוגה ופוטרה לדמי אבטלה ?
בית הדין הארצי לעבודה השיב בחיוב על שאלה זו, וקבע כי על המוסד לביטוח לאומי לשלם למערערת דמי אבטלה. בכך, דחה בית הדין את טענתו של המוסד לביטוח לאומי, כי לא התקיימו יחסי עובד ומעביד בין המערערת ובין החברה.
המערערת עבדה כמנהלת חנות הלבשה אשר היתה בבעלות חברה שבשליטת בעלה. המערערת קיבלה את שכרה במשך תקופה של כשנתיים וחצי, כולל תלוש שכר, ושולמו בגין שכרה כל התשלומים המתחייבים למס הכנסה ולביטוח לאומי.
נקבע, כי בנסיבות אלו אין לראות בהעסקתה של המערערת על ידי החברה כ"פיקציה", וכי אכן התקיימו יחסי עובד-מעביד בינה לבין החברה.
השופט רבינוביץ' קבע, כי ויתור המערערת על שכרה באופן זמני, על מנת להקל על קשיי החברה שבבעלות בעלה, הוא טבעי, ואינו גורע ממעמדה כעובדת.
לדברי השופט: "זו התנהגות טבעית של בת זוג המועסקת בחברה שבבעלות בן זוגה המבקשת לסייע לחברה שבבעלות בעלה במציאות הקשה אליה נקלעה. יש כאן התנהגות במישורים שונים נפרדים; יחסי עובד ומעביד מחד ויחסי בעל ואישה מאידך, כאשר התנהגות במישור אחד אינה סותרת את ההתנהגות במישור השני".
לפסק הדין בעניין כחלון נגד המוסד לביטוח לאומי
למדור: עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.