אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> אחרי 15 שנה כפושט רגל – ניצול שואה קיבל סוף סוף הפטר

אחרי 15 שנה כפושט רגל – ניצול שואה קיבל סוף סוף הפטר

מאת: עו"ד שמעון עטיאס | תאריך פרסום : 25/11/2018 13:15:00 | גרסת הדפסה

עורך דין, אחרי 15 שנה כפושט רגל – ניצול שואה קיבל סוף סוף הפטראילוסטרציה: Kristo-Gothard Hunorwww,123rf

בית המשפט קבע שהליך פשיטת הרגל בו נתון החייב בן ה-73 מאז 2004 יסתיים מאחר שאינו מועיל עוד לאף אחד. פסק הדין ניתן ברוח חוק חדלות הפירעון החדש ששם את הדגש על שיקום החייב.

ב-2004 נפתח תיק פשיטת רגל לחייב בהתאם לבקשתו בגין חובות שונים, בין היתר לבנקים ולעיריית תל אביב. מאז ועד היום חי האיש תחת הסטטוס המגביל של פושט רגל תוך שהוא ממלא אחר כל דרישות הנאמן ובית המשפט. לאחרונה דחתה השופטת נועה גרוסמן את בקשת הנאמן להעביר לקופת פשיטת הרגל כספים זעומים שחסך החייב והורתה על סגירת התיק.

בפברואר השנה (2018) ביקש הנאמן מבית המשפט לממש כספים שנותרו בחשבונו של החייב בבנק הדואר בסכום של כ-20,000 שקל ולהעבירם לקופת פשיטת הרגל. עוד הוא ביקש לחלט ולהעביר לקופה כ-50,000 שקל שצבר החייב בפוליסת ביטוח בחברת ״הראל״.

החייב מצדו אמר שהוא אדם מבוגר, כבר מעל גיל 73, המקבל פנסיה ורנטה של ניצול שואה ועובד כרפד בשכר חודשי של כ-6,000 שקל מהם הוא מקיים את נפשו.

הוא ציין כי הוא שרוי במצוקה קשה, חסרות שיניים בפיו והוא אינו מסוגל לאכול. לדבריו, הכספים בבנק הדואר נועדו לטיפול שיניים מאחר שהוא מתקשה בתפקוד היומיומי.

החייב הדגיש כי כל נכסיו מומשו במסגרת ההליך ואת כל רכושו הפסיד לטובת הנושים. הוא ביקש לא לרוקן אותו מכל ולהשאירו ללא פרוטה. עוד הוא ציין כי הכספים בבנק הדואר נתפסו לאחר שהוא עצמו גילה ביושר על קיומם אך מדובר בכספים שהוא זקוק להם לצורך טיפול רפואי.

הנאמן בתגובה הטיל ספק בכך שהחייב משתכר רק 6,000 שקל לחודש וסבר כי ייתכן שתפקידו בחברה בה הוא עובד רם יותר ומשכורתו גבוהה יותר. הוא הבהיר כי הוא רוצה לדעת שעשה את מלאכתו נאמנה ושלא נותרו כספים שניתן היה להעביר אותם לקופה. 

הגיעה עת סיום

״הליך הפש״ר נמשך שנים רבות ולמעשה את מיטב שנותיו כילה החייב תוך שהוא מצוי בכבלי ההליך. הגיע עת סיום״, כתבה השופטת נועה גרוסמן מבית המשפט המחוזי בתל אביב בפתח דבריה.

היא הבהירה כי הליכי פשיטת רגל מיועדים לכינוס נכסי החייב וחלוקתם בין הנושים בדרך המהירה והיעילה ביותר. עם זאת, מטרתם לאפשר לחייב לפתוח דף חדש בחייו על ידי קבלת הפטר מחובותיו.

השופטת ציינה כי חוק חדלות פירעון שצפוי להיכנס לתוקף בשנה הבאה (ספטמבר 2019) שם את הדגש על שיקום החייב: ״בחוק מוטמעת התפיסה כי בחברה צרכנית מודרנית, חדלות הפירעון אינה כתם אישי וחברתי שעל החייב לשאת כמעמסה לכל שנות חייו וכי יש להעדיף את שיקומו לתועלת החברה והנושים״.

לדבריה, במקרה זה החייב מצוי בהליך תקופה ממושכת ביותר שבמהלכה מומשו נכסיו על ידי הנאמן. החייב שיתף פעולה עם ההליך, הגיש דו״חות, סילק חוב פיגורים ואף שילם למעלה מהדרוש, אך הנאמן לא מסתפק בכך ונושא עיניו לכספים שמטרתם להבטיח קיום בכבוד לחייב בזקנתו.

״אין מקום לסיים את ההליך, כשהחייב נשאר רק עם כותנתו לעורו״, כתבה השופטת והוסיפה שאין לשאוף לכך שהוא יעביר את חייו במחיה מן היד לפה.

השופטת סיכמה שהחייב זכאי לפתוח סוף סוף דף חדש בחייו הכלכליים ונתנה לו הפטר מלא מכל חובותיו.

לא ניתן צו להוצאות.

לפסק הדין המלא בתיק 1788-04

  • ב״כ החייב: עו״ד רועי אשכרי
  • ב״כ המשיב: עו״ד ישראל שפלר
עו"ד שמעון עטיאס עוסק/ת ב- הוצאה לפועל
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ