אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> אב לילדה משותקת ביקש פטור מהמזונות: ״הילדה עשירה״

אב לילדה משותקת ביקש פטור מהמזונות: ״הילדה עשירה״

מאת: עו״ד נטלי זץ - חורש | תאריך פרסום : 18/11/2019 09:06:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, אב לילדה משותקת ביקש פטור מהמזונות: ״הילדה עשירה״עו״ד נטלי זץ - חורש (צילום: סם יצחקוב, אילוסטרציה חיצונית: Annie Spratt on Unsplash)

האב טען שאין הצדקה לתשלום כי הבת מקבלת קצבאות מהביטוח הלאומי וגורמים נוספים. בית הדין הבהיר שמאחר שהילדה סובלת גם מפיגור, חובתו לזון אותה נמשכת גם לאחר גיל 6.

בית הדין הרבני בירושלים דחה לאחרונה בקשה של אב לפטור אותו מתשלום מזונות בסך 1,200 שקל לחודש. בתו של האיש משותקת בארבע גפיה, סובלת מפיגור ונמצאת במצב סיעודי. הדיינים קבעו כי הסכום החודשי הנמוך יחסית מוצדק, בין היתר, לנוכח העובדה שהאב ניתק עם הילדה כל קשר והטיפול נופל על כתפי האם בלבד.

בתם של בני הזוג לשעבר, בת כ-15 כיום, סובלת משיתוק מוחין. האב טען בבקשתו כי לאור הקצבאות והתשלומים שמקבלת הבת מגופים שונים מידי חודש יש לפטור אותו מדמי המזונות.

הוא ציין שבתו מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי כ-8,000 שקל לחודש ובנוסף היא מקבלת תרומות כך שהסכום החודשי שנכנס מגיע לכ-14,000 שקל. בנוסף לטענתו, יש לה חיסכון מפיצויים שקיבלה בסך 3.5 מיליון שקל.

הוא הוסיף כי משכורתו עומדת על 4000-5,000 שקל לחודש ומאחר שבתו ״עשירה״ ועברה את גיל 6 הוא פטור ממזונותיה מדין צדקה.

עוד לשיטתו, האם ובעלה מנסים ״לעקוץ״ אותו ומשתמשים בדמי המזונות שהוא משלם לצרכיהם.

האם  הודתה בתגובה כי  היא מקבלת עבור הבת תמיכה מביטוח לאומי ופיצויים בסך 12,000 שקל לחודש. היא הדגישה כי אמנם לבת יש קרן פיצויים בשווי 2.5 מיליון שקל אך כונס הנכסים מחזיק בכסף עד שתגיע לבגרות ובינתיים משלם לה קיצבה חודשית.

האם סיפרה שמצבה של בתה קשה. היא נמצאת במצב שכיבה כל הזמן, סיעודית לחלוטין וסובלת מפיגור. בנסיבות אלה ההוצאות עבורה רבות וכוללות בין היתר התאמת הדירה לצרכיה, כסאות גלגלים, טיטולים, מחשב מיוחד, נופשונים ועוד.

היא הדגישה שאב אינו בקשר עם הבת ולא רוצה להכיר אותה. היא ציינה שקשה לה להרים את הילדה בכל בוקר ויש לה עוד שלושה ילדים קטנים לטפל בהם.

האב טען בתגובה שהאם משקרת ונוסעת לחופש עם בעלה בכספים שהוא משלם עבור הבת. הוא חזר והדגיש שאת כל מה שבתו זקוקה לו היא מקבלת מהרשויות.

טיפול מסור

הדיינים הרב יצחק אושינסקי, הרב מאיר קאהן והרב יעקב מ׳ שטיינהויז מבית הדין הרבני בירושלים דחו את הבקשה.

״בית הדין בתוך עמו יושב, ויודע כי עבור ילדים מיוחדים ברמת חומרה שכזו, ישנן הוצאות רבות, ולעיתים לא קבועות, כולל ציוד מיוחד ואבזור הבית״, כתבו.

הם הוסיפו כי הטיפול בנכה בדרגת חומרה שכזו הוא קשה ביותר ומצריך להיות צמודים אליה בכל רגע נתון, כולל החלפות, ניקיונות, מקלחות, אוכל ועוד.

מי שמטפל בבת היא האם, בעזרת מטפלות ויתכן אף מתנדבות אך ודאי שלא האב, שמשאיר לאם את כל עול הטיפול בבתם. ״מדוע לא תזכה האם אף בדמי טיפול על הטיפול המסור בבת?״, כתבו הדיינים.

הם הדגישו כי סכום המזונות אותו משלם האב נמוך יחסית אף למזונות ילד רגיל ובריא.

זאת ועוד, על פי ההלכה, מאחר שהבת סובלת גם מפיגור דינה כדין קטין מתחת לגיל 6 והאב אינו פטור מלזון אותה אף שיש לה כספים ממקורות אחרים.

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב״כ התובע: לא צוין
  • ב״כ הנתבעת: עו"ד אביבה רפ
עו״ד נטלי זץ - חורש עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
2

אחת שאכפת לה

פסק דין צודק ביותר. מדובר בביתו הביולגוית של האב,עמה ניתק קשר. האם נושאת בעול הטיפול הקשה במיוחד, וללא עזרת אבי הילדה אשר נטש אותה. בוסף, האם מגדלת עוד 3 ידלים נוספים, שגם הם דורשים טיפול פיזי והוצאות כספיות. כספי הילדה נמצאים אצל כונס והיא מקבלת קצבה חודשית בלבד, עד הגיעה לבגרות. אין זה צודק לתת לאב להתנער מביתו , שגם כך נולדה לגורל מר. לשלם קצבה חודשית בסך זעום של 1200 ש"ח הוא המעט שמבוקש ממנו...
1

פסק הדין מרושע ואכזרי

פסק הדין מרושע ואכזרי. אם אומנם האב משתכר שכר כה נמוך כפי שהצהיר, ולרשות הבת עומדים מקורות כמתואר, פסק הדין הוא בפועל הענשתו על שאינו מתקשר עם בתו, וזה שיקול לא-רלוונטי. על אי-התקשרות עם בתו, שבמצבה לא ברור האם ניתן בכלל לתקשר איתה, הוא יעמוד לדין אחרי 120. בינתיים הוא בקושי מסיים את החודש, אם בכלל. לצערי, הדיינים שקלו שיקולים פסולים ולא-רלוונטיים, ואני בהחלט סולד מהורה שאינו מתקשר עם צאצא שלו.
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
חוב מזונות בהוצל"פ: לא מה שח(י)שבת
עו״ד איתמר לנדאו (צילום: אילון וורצקי)
המדריך להורים גרושים בימי קורונה
עו"ד עדי חן | צילום: אוראל כהן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ