אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> מפוני גוש קטיף שפוצו כדין אינם זכאים לפיצוי נוסף בטענה לעוולה חוקתית

מפוני גוש קטיף שפוצו כדין אינם זכאים לפיצוי נוסף בטענה לעוולה חוקתית

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 08/08/2010 12:23:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין ישועה גיא נגד מדינת ישראל

בית המשפט המחוזי בירושלים קבע, כי מפוני גוש קטיף שפונו במסגרת תכנית ההתנתקות ופוצו מכוח החוק, לא יוכלו לתבוע את השלמת הפיצויים מכוח חוק ההתנתקות ואף לא מכוח עוולה חוקתית, אלא אם הוכח כי הפיצוי שהתקבל מכח החוק אינו פיצוי הוגן.

התובעים אשר התגוררו בגני טל שבגוש קטיף, ובבעלותם היה משק, פונו במסגרת תכנית ההתנתקות, ופוצו על פי המנגנון הקבוע בחוק ע"י וועדת הזכאות והוועדה המיוחדת. לטענת התובעים, מנגנון הפיצוי שנקבע בחוק אינו משקף את שוויו האמיתי של המשק, ומשכך הגישו לבית המשפט תביעת פיצויים בגובה ההפרש לו הם זכאים לטענתם. התביעה התבססה על הפרת זכותם החוקתית, ולחילופין על עילות מכוח דיני הנזיקין, או מכוח חוק ההתנתקות עצמו.

לטענת התובעים, משביטל בית המשפט העליון בבג"ץ ההתנתקות את הוראת ייחוד העילה, הכיר הוא בכך שניתן להגיש תביעת פיצויים מכוח הדין הכללי.

השופטת נאוה בן אור דחתה את התביעה. ראשית נקבע, כי הן החוק והן פסיקת בג"ץ אינם מאפשרים למפונים להגיש לבית המשפט תביעה המבוססת על החוק עצמו לאחר שמיצו את כל ההליכים הקבועים בחוק למתן פיצוי.

השופטת אף קבעה כי התובעים אינם יכולים לבסס תביעתם על עוולות נזיקיות, מאחר ולא ניתן לייחס למדינה אחריות נזיקית בגין עצם החלטת ההתנתקות, שהוכרה כהחלטה לגיטימית, וכי לא הוכחה התנהלות רשלנית קונקרטית, בהינתן הלגיטימיות של ההחלטה.

ביחס לשאלה האם ניתן להטיל על המדינה חובת פיצוי עודפת, הנובעת מעצם הפגיעה בזכות הקניין ואשר אינה נעוצה בהתנהגות בלתי סבירה או בלתי חוקית מטעם הרשות, נקבע כי בית המשפט העליון סבר כי הדבר אפשרי, אך זאת מקום בו התובע הוכיח כי הפיצוי שקיבל אינו פיצוי הוגן, כלומר שהפגיעה אינה מידתית.

במקרה הנדון, נפסק כי התובעים קיבלו את מלוא הפיצוי על פי החוק ולכן אין המדובר במנגנון פיצוי שכשל. לא למקרה מסוג זה, כך נקבע, התכוון בית המשפט בהכירו בעוולה חוקתית. השופטת אף ציינה, כי פיצוי הוגן אינו בהכרח פיצוי מלא.

לפיכך, נדחתה התביעה להשלמת הפיצויים.

לפסק הדין בעניין ישועה גיא נגד מדינת ישראל

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ