אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני צרכנות ותיירות >> מהו הקנס על ביטול עסקה בתוך פחות מ-14 יום ?

מהו הקנס על ביטול עסקה בתוך פחות מ-14 יום ?

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 23/11/2009 09:50:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין קפיטין יפים נגד בזק בינלאומי בע"מ

אדם שהתקשר עם בזק בינ"ל בהסכם לקבלת שירותי תקשורת, החליט לבטל את העסקה כעבור מספר ימים, אך חוייב בתשלום קנס בהתאם להסכם. ביהמ"ש קבע, כי בזק תשיב לו את סכום החיוב ותפצה אותו בגין הטרחה שנגרמה לו.

התובע טען, כי התקשר באמצעות הזמנה טלפונית עם בזק בינ"ל בהסכם לקבלת שירותי אינטרנט, אך החליט לבטל את העסקה כבר ביום המחרת והודיע על כך לבזק כעבור מספר ימים. לטענתו, כיוון שמדובר בעסקת מכר מרחוק, הרי שע"פ החוק עליו לשלם פיצוי של 5% משווי העסקה, במקרה של ביטול תוך פחות מ 14 יום מיום ההתקשרות, ובהתאם לכך, שלח לבזק 32.43 שקלים כדמי ביטול. למרות זאת, בזק חייבה אותו בדמי ביטול של 438 שקלים, ומשהורה לחברת האשראי לבטל חיוב זה, שלחה לו דרישות תשלום נוספות, בעקבותיהן שילם לבזק 609 שקלים. בגין אירועים אלה, הגיש התובע תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות באשקלון, בה דרש את השבת הסכומים ששילם, וכן פיצוי של 6,000 שקלים בגין עוגמת נפש, טרדה, טלפונים ודברי דואר.

בזק בינ"ל טענה, כי כיוון שהתובע ביקש לבטל את העסקה לאחר שכבר החלה לספק את השירות, הרי שעל פי החוק, לא ניתן לבטל את העסקה ללא דמי ביטול כקבוע בהסכם בין הצדדים. לטענתה, כבר במהלך ההתקשרות, ניתנו לתובע שם משתמש וסיסמה בהם יכול היה להשתמש מיידית, ולכן יש לקבוע כי אספקת השירות החלה במועד זה.

העסקה בוטלה בטרם החל השירות

השופטת סבין כהן קיבלה את התביעה באופן חלקי. התובע, כך נפסק, שילם את הקנס המותר על פי החוק, ולכן אין מקום לגבות ממנו את דמי הביטול הנקובים בהסכם בין הצדדים.

נקבע, כי במועד ביטול העיסקה, טרם הוחל במתן השירות ולכן, התובע זכאי היה לבטל את העיסקה כנגד תשלום 5% משווי העסקה. זאת, בהתחשב בכך שבזק לא הוכיחה את טענתה לפיה הסיסמה ושם המשתמש נמסרו לתובע כבר במועד ביצוע ההזמנה הטלפונית.

יחד עם זאת, נפסק כי הפיצוי שדרש התובע מופרז, שכן התובע הסכים לשלם לבזק סכום של 609 שקלים, למרות שיכול היה לסרב לשלם, ולהתגונן מפני תביעה בעניין.

בהתאם לכך, נקבע, כי בזק תשיב לתובע את הסכום שגבתה ממנו בגין ביטול העסקה, וכן תפצה אותו ב 150 שקלים בגין הטרדה שנגרמה לו, ובסך הכל תשלם לו 759 שקלים. בנסיבות העניין ולאור סכום התביעה המופרז, לא חויבה בזק לשלם לתובע הוצאות משפט.

לפסק הדין בעניין קפיטין יפים נגד בזק בינלאומי בע"מ

למדור: צרכנות ותיירות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני צרכנות ותיירות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני צרכנות ותיירות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ