לפסק הדין בעניין בומבמלה בע"מ נגד עמרי שמיר
בית משפט השלום בפתח תקוה קבע, כי לא ניתן לקבל ממצאי בדיקת פוליגרף, משלא הוכחה הסכמתו המלאה של הנבדק כי הממצאים יהיו קבילים בבית המשפט.
התובעת והנתבע התקשרו בהסכם, לפיו יפיץ הנתבע כרטיסים לפסטיבל "רייבולושן 2004". לטענת הנתבע, הוא היה מעורב בשוד, במהלכו נשדד ממנו תיק ובו 10,000 ש"ח במזומן, שהיה אמור להעביר לתובעת, וכן כרטיסים לפסטיבל בשווי 10,000 ש"ח. בבדיקת פוליגרף נמצא הנתבע דובר שקר בנוגע לאי מעורבותו בשוד, ונמצא כי היה מעורב בביום השוד. הנתבע הכחיש כל מעורבות בביום השוד, וטען כי לא הסכים לכך שתוצאות בדיקת הפוליגרף תחייבנה אותו.
השופט נחום שטרנליכט קבע, כי התובעים לא הוכיחו כי הצדדים הגיעו להסכמה מפורשת, ולפיה ישמשו ממצאי בדיקת הפוליגרף כראיה קבילה בבית המשפט, ובכל מקרה, גם אם היתה הסכמה שכזו, הרי שלא הוכח כי הוסברו לנתבע מראש משמעות הסכמתו ותוצאותיה. לפיכך, נקבע כי לא ניתן לקבל את תוצאות בדיקת הפוליגרף כראיה קבילה.
השופט אף התייחס לעמדות הקיימות במשפט העברי ביחס לשימוש בממצאי בדיקת פוליגרף כראיה בהליך משפטי : בספרו "שו"ת יביע אומר", שולל הרב עובדיה יוסף, את אפשרות ההסתמכות על ממצאי בדיקת פוליגרף כראיה קבילה בכל מקרה, גם לא בהליכים אזרחיים. לעומתו, הרב שלמה קורח במאמרו "הפוליגרף כראיה בדין", קובע כי בנסיבות מסויימות ניתן להסתמך על ממצאי בדיקת פוליגרף ככלי עזר בלבד, אך לא כראיה מכריעה.
לפסק הדין בעניין בומבמלה בע"מ נגד עמרי שמיר
למדור: סדר דין אזרחי וראיות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.