חברה שצרכה שירותים מענקית התקשורת לא הוכיחה בבית המשפט שביטלה את ההסכם עימה, באופן הפוטר אותה מתשלום. גם טענתה למכירת הפעילות לצד שלישי לא עזרה לה
ניצחון לבזק בינלאומי נגד לקוחה לשעבר: בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה את תביעתה לתשלום חובות בסך מאות אלפי שקלים שצברה חברה אשר צרכה את שירותיה. הנתבעת טענה שביטלה את המנוי לכל המאוחר בתחילת 2022, כך שהתביעה נגדה חסרת בסיס, אך השופט רועי שחר דחה טענה זו בהיעדר ראיה, וחייב אותה בתשלום חלק הארי של החוב הנתבע.
בתחילת 2019 התקשרו הצדדים בהסכם שלפיו החברה הנתבעת תצרוך שירותי תקשורת שונים מבזק בינלאומי. אין מחלוקת שצריכת השירותים הסתיימה לכל המאוחר כעבור ארבע שנים, במרץ 2023. בתביעה שהוגשה לבית המשפט בספטמבר אותה שנה, באמצעות עו"ד שי שמש, טענה בזק בינלאומי שהחברה נותרה חייבת לה 336,400 שקלים.
החברה, שיוצגה על-ידי עו"ד ניר ספיר, העלתה שתי טענות הגנה מרכזיות: האחת, שההסכם בוטל על-ידה בשלהי 2021, ולכל המאוחר בתחילת 2022 - באופן הפוטר אותה מתשלום הסכום הנתבע, או לפחות מרובו המוחלט. טענתה הנוספת הייתה שביולי 2022 פעילותה המסחרית נמכרה לגורם שלישי - שבחר שלא להתקשר עם בזק בינלאומי - והנתבעת הפכה לחברה לא פעילה, כך שממועד זה ואילך לא יכול להיווצר חוב בשמה.
דעיכה הדרגתית
ואולם השופט שחר דחה את שתי טענות ההגנה מטעם החברה. לגבי הודעת הביטול שכביכול שלחה, הסביר השופט שמדובר במכתב מפברואר 2022 אשר הלכה למעשה אינו מנתק את ההתקשרות, אלא רק מודיע על כוונה עתידית לביטול. כך, במכתב כתב מנהל הרכש בחברה לנציג בזק בינלאומי שהוא "מבקש להודיע על סיום הסכם שירותי התקשורת", אלא שבאותה נשימה ציין כי "אנו נודיע ב-14 הימים הקרובים לגבי תאריך הניתוק המדויק".
בכל הנוגע לטענת מכירת הפעילות לצד שלישי הבהיר השופט כי אין בה, כשלעצמה, על מנת לסייע לחברה. לדבריו, אין במהלך זה כדי לשחרר אותה מחיוביה החוזיים כלפי בזק בינלאומי בהיעדר עילה בדין. הוא הדגיש שאם רצון החברה היה בביטול ההסכם, הרי שהיה עליה לפעול בהתאם למנגנון הקבוע בו - שליחת התראה חודש מראש על הפסקת צריכת השירותים.
"כלומר, הנתבעת לא השכילה להציג הודעה מסודרת על סיום ההסכם והמשיכה לצרוך משירותי התובעת לפני פברואר 2022 וגם לאחר מכן, תוך 'דעיכה הדרגתית' בצריכת השירותים", סיכם השופט. הוא חידד שהייתה בידי החברה האפשרות לסיים את ההתקשרות וצריכת השירותים בקלות יחסית, אלא שכאמור היא לא עשתה זאת ומכאן שבזק בינלאומי זכאית לתשלום מלוא החוב הנתבע, בניכוי 26,180 שקל עבור שירותים שהוכח כי אותם החברה ביקשה לבטל בזמן אמת.
בסיכום העניין חייב השופט את החברה לשלם לבזק בינלאומי 310,218 שקלים, בתוספת 25,000 שקלים שכ"ט עו"ד.
לפסק הדין המלא בתיק ת"א 21755-09-23
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.