לפסק הדין בעניין רייכרט נגד יורשי המנוח משה שמש ז"ל
בית המשפט העליון דן בפסק דין זה בשאלת היקף האחריות המוטלת על בעל שליטה בחברה לנזקים שנגרמו למחזיקי ניירות ערך בשל מעשי מרמה שבוצעו בחברה, האופן בו יש לקבוע את הנזק בתביעה ייצוגית, וכן בשאלת חלוקת האחריות בין כל האחראים לנזק.
ראשית כל נקבע, כי המערער מס' 1 הינו "בעל שליטה", שכן נמנה על קבוצת השליטה בחברה, ולא הפריך את חזקת השליטה החלה על סיטואציה זו. נקבע, כי אמנם לא היה המערער מעורב במעשי המרמה שבוצעו בחברה, אך יכול ואף היה עליו לדעת על הפרות החוק המתבצעות בחברה.
לאור העובדה כי זהו פסק הדין הראשון בו ניתן פסק דין בתובענה ייצוגית (שלא בדרך בפשרה), עלתה השאלה כיצד יקבע ויחושב הנזק.
השופט עדיאל קבע, כי ככלל, בתביעות ייצוגיות בניירות ערך, יש לכמת את הנזק באופן אינדיבידואלי, כשהשיטה הראויה הינה 'שיטת חסרון הכיס'.
לעניין חלקו של המערער בנזק, קבעה הנשיאה בייניש, כי אמנם, ככלל בתביעה המושתתת על הפרת חוק ניירות ערך, האחריות כלפי הניזוק היא "יחד ולחוד", אך כאשר מדובר בתובענה ייצוגית, ובפרט כאשר התובע הייצוגי התפשר עם חלק מן האחראים, יש לאפשר לבית המשפט להגביל את שיעור הפיצוי בו יחויב הנתבע לכדי חלקו היחסי באחריות, כפי שאכן נקבע במקרה דנן.
לפסק הדין בעניין רייכרט נגד יורשי המנוח משה שמש ז"ל
למדור תאגידים
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.