לפסק הדין בעניין כנרת אברו נ' זכיון אופנת רנואר בע"מ
בית הדין האזורי לעבודה בנצרת קבל תביעה שהוגשה ע"י אשה שעבדה כסגנית מנהלת חנות "רנואר" בראש פינה, וטענה כי פוטרה מעבודתה בשל הריונה, וכי עקב כך היא זכאית לזכויות שונות.
התובעת נאלצה להפסיק את עבודתה בשל שמירת הריון. את מקומה מלאה אשה אחרת, ולאחר שהתובעת חזרה מחופשת לידה הוחלט להשאיר את ממלאת מקומה בתפקיד ולפטר את התובעת. סמוך לזמן שהתובעת חזרה לעבוד לאחר חופשת הלידה, היא הרתה שוב.
בהמשך, בוטלו פיטוריה של התובעת, ונאמר לה כי היא יכולה להיות מועסקת בסניף אחר.
השופט חיים ארמון קבע, כי פיטורי התובעת נעשו בחוסר תום לב מוחלט ובניגוד לחוק. נקבע, כי הפיטורים נעשו בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, שכן אמנם לא הוכח שמנהל האזור ידע על ההריון השני בעת שהחליט לפטר את התובעת, אולם נראה שהוכח הקשר בין פיטורי התובעת לבין העובדה שהתובעת היתה אם (לבתה הבכורה).
כן נקבע, כי הפיטורים נעשו בניגוד לחוק עבודת נשים, שכן הזכיינית לא פנתה לבקש היתר כדין לפיטורי התובעת, אשר הייתה בהריון (השני במספר), והעדיפה להציג עצמה כאילו היא מבטלת את הפיטורים, תוך הצבת תנאים לא סבירים לחזרת התובעת לעבודה.
לפיכך, נקבע כי התובעת זכאית לפיצויים בסך של כ- 114,000 ש"ח. כן נפסקו לזכות התובעת שכ"ט עו"ד והוצאות משפט.
לפסק הדין בעניין כנרת אברו נ' זכיון אופנת רנואר בע"מ
למדור עבודה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.