חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זכות העובד לשימוע לפני פיטורין אינה תלויה בהתנהלותו

מאת: ניצן בן הלוי ארביב | תאריך פרסום : 24/12/2009 12:03:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מלכה אברהם נ' עגם מפעלי מתכת בע"מ

בית הדין הארצי לעבודה קבע, כי גם עובד שפוטר בשל עבירות משמעת, זכאי לשימוע כדין לפני פיטוריו, וחובה זו חלה על כל מעסיק באשר הוא.

העובד פוטר לאלתר מעבודתו בעקבות מערכת יחסים עכורה בינו ובין מנהליו. גם לאחר פניית האיגוד המקצועי בעניינו, סירבה המעסיקה להחזירו לעבודה והעובד הגיש תביעה לבית הדין לעבודה. ביה"ד קבע כי פיטוריו היו ענייניים והוא אינו זכאי לפיצויים מוגדלים, אך עם זאת נקבע, כי פיטוריו נעשו בניגוד להסכם קיבוצי והוא זכאי לפיצוי בגין הפרת חוזה העבודה.

לטענת העובד, הוא הצטיין בעבודתו, ופיטוריו נבעו מבקשתו לקבל עזרה בעבודה. עוד נטען, כי המעסיקה פרסמה מודעת דרושים לאיוש משרתו עוד טרם פיטוריו ולא נערך לו שימוע כדין, וכן כי המעסיקה לא פעלה בהתאם להוראות ההסכם הקיבוצי החל עליו.

מנגד טענה המעסיקה, כי העובד פוטר בשל התנהלותו הלקויה, וכן כי ההסכם הקיבוצי עליו נסמך בית הדין האזורי כלל לא חל עליה. על כן, אין מדובר ב"פיטורין מיוחדים" ואין עליה חובת היוועצות עם נציגות העובדים לפני הליך פיטורין כזה.

השופט עמירם רבינוביץ' אימץ את קביעת ביה"ד האזורי באשר לבעיות המשמעת של העובד וקבע כי הפיטורין היו ענייניים. עם זאת נקבע, כי המעסיקה לא עמדה בחובתה לקיים שימוע לעובד טרם הפיטורין, והדבר חמור במיוחד נוכח העובדה שהעובד לא ידע על הכוונה לפטרו.

"זכות השימוע" נכתב, "...יונקת מכללי המשפט המנהלי, הקובע, כי זכותו של אדם להמשיך בעבודתו לא תיפגע בטרם ניתנת לו הזדמנות נאותה, הוגנת וסבירה להשמיע את טענותיו... המדובר בזכות שאינה תלויה בהתנהלות העובד והמשתרעת על סוגים שונים של חוזי העסקה."

מאידך נקבע, כי קיים ספק באשר לתחולתו של ההסכם הקיבוצי של התעשיינים על המקרה, וכן כי לא ניתן לקבוע כי המעסיקה הפרה הוראות צו הרחבה שחל בעניין.

לפיכך נפסק, כי זכותו של התובע לפיצוי נובעת מאי קיום חובת השימוע לפני פיטוריו, ויש להגדיל את סך הפיצויים שנפסקו ע"י בית הדין האזורי, כך שיעמוד על סכום כולל של שישה חודשי שכר.

לפסק הדין בעניין מלכה אברהם נ' עגם מפעלי מתכת בע"מ

למדור: עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני עבודה

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ