תע 42901/04 , פ' ספ', חסויה, באמצעות האפוטרופא י' ש' נגד ר' א'
ביהמ"ש לענייני משפחה בירושלים דחה את בקשת המשיבה, אשר טענה כי הייתה ידועתו בציבור של המנוח, לקיום צוואת "שכיב מרע", וקבל את ההתנגדות לה של אם המנוח ויורשתו ע"פ דין.
המנוח, אלמן אשר לא הותיר אחריו צאצאים, נפטר בבית החולים ב- 2.8.04, לאחר שהובהל לשם עקב דימום בלתי פוסק שנבע מסרטן המעי הגס, ממנו סבל. ביום 10.8.04 הפקידו המשיבה ובתה במשרד הרשם לענייני ירושה, זיכרון דברים עפ'י סעיף 23(ב) לחוק הירושה. למסמך זה צורף פתק שהמשיבה טענה כי נכתב ע"י בתה ונחתם על ידה וע'י המנוח, לפיו הוריש לה המנוח את רכושו.
השופט שלמה אלבז בחן האם התקיימו כל שבע הדרישות שפורטו בפסיקה, ואשר מופיעות בסעיף 23 לחוק הירושה, העוסק בצוואה בעל פה, והגיע למסקנה שהתשובה שלילית. כך למשל, לא קויימה הדרישה הנוגעת לרישום, חתימה והפקדתה של זכרון דברים ככל האפשר בסמוך לאחר שניתן לעשותם. זיכרון הדברים לא נכתב בסמוך לאירוע אלא 8 ימים לאחר פטירת המנוח. כן הוכח, שזיכרון הדברים לא נכתב ספונטנית על ידי העדות עצמן אלא נוסח בדקדקנות ע"י עו"ד. בפסיקה נקבע כי כאשר מדובר בדברים ששמעו העדים באותו זמן מן המצווה, יש לרשום אותם כלשונם ובלשונם ואין להיעזר בעורך דין לשם הכנת המסמך. במקרה דנן לא רק שהמבקשת הסתייעה בעו"ד בניסוח זיכרון הדברים אלא שהיא ביקרה במשרדו של אותו עו"ד פעמיים, לצורך ניסוח וחתימה על זיכרון הדברים. כל אלו, קבע השופט אלבז, מעוררים חשד רב ומטילים צל כבד על מהלכיה של המשיבה.
בנוסף, נקבע כי המנוח לא היה צלול בדעתו בשעת הציווי הנטען, ולא היה מודע לטיבה של הצוואה .
תע 42901/04 , פ' ספ', חסויה, באמצעות האפוטרופא י' ש' נגד ר' א'
למדור משפחה וירושה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.