אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הפסיכולוג הפך לבן זוגה של המטופלת- מה יעלה בגורל הרכוש המשותף?

הפסיכולוג הפך לבן זוגה של המטופלת- מה יעלה בגורל הרכוש המשותף?

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 19/07/2012 14:49:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין פלונית נגד אלמוני

אישה שהגישה תביעה רכושית נגד הפסיכולוג שלה ובן זוגה לשעבר, טענה כי מערכת היחסים החלה כשהייתה המטופלת שלו תוך ניצול התלות שלה בו, וכי עשה שימוש לרעה במידע אודות מצבה הכלכלי, שנתנה לו בעת הטיפול. ביהמ"ש קיבל את מרבית התביעה.

רופאת שיניים שניהלה מערכת יחסים זוגית בת 8 שנים עם מי שלטענתה היה הפסיכולוג שלה, הגישה נגדו תביעה רכושית לבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע, בה טענה כי מערכת היחסים ביניהם החלה כאשר הייתה מטופלת שלו והוא עודד אותה ליצור עמו קשר אישי, תוך ניצול התלות שלה בו, כמטפל.

האישה טענה בין היתר, כי הפסיכולוג השתמש לרעה במידע כלכלי שמסרה לו בהיותה מטופלת, והחתים אותה על הסכם לחיים משותפים, במסגרתו נקבע כי גם הרכוש שהיה ברשותה טרם החיים המשותפים יהיה רכוש משותף, וכך מצאה עצמה מחויבת להעביר ללא תמורה את מחצית הזכויות בדירה שהייתה רשומה על שמה טרם הכירה אותו.

עוד טענה, כי קיבל ממנה ייפוי כוח לפעול בחשבונות הבנק שלה, עשה שימוש בכספיה להימורים והכריח אותה לשלם את חובותיו. לפיכך, התבקש ביהמ"ש לחייבו להשיב לה מחצית מהחובות וההלוואות שנטלו, לחייבו בדמי שימוש ראויים בגין התקופה בה גר בדירתה, ולפרק את השיתוף בדירה בה התגוררו.

הפסיכולוג ביקש לדחות את התביעה בשל קיומה של טיוטת הסכם פירוד, הכחיש כי הייתה מטופלת שלו, וטען כי דווקא היא זו שיזמה עמו יחסים אישיים כשעבר אצלה טיפול שיניים, והפכה אותו לקורבן. עוד טען, כי הכניס 800,000 ש"ח לחשבון המשותף כך שהאישה יצאה נשכרת, וכי אינה זכאית לדמי שימוש ראויים כיוון שעזבה את הדירה מרצונה.

השופטת רותם עיאש קבלה את התביעה בחלקה. נקבע, כי הצדדים חתומים על הסכם המסדיר את סוגיית העברת הזכויות בדירת המגורים, ומשכך- המחלוקת בעניין זה הסתיימה.

עם זאת נקבע, כי מאחר שהאישה המשיכה לשלם את המשכנתא עבור הדירה גם לאחר שעזבה אותה, יש לחייב את הפסיכולוג בדמי שימוש ראויים של 1,500 ש"ח לחודש, החל מיום עזיבת האישה ועד למועד חתימת הסכם העברת הזכויות.

לעומת זאת, נפסק כי טיוטת ההסכם לא התגבשה לכדי הסכם מחייב, שכן היעדר החתימה עליו היא קריטית בנסיבות המקרה.

לבסוף קבעה השופטת, כי הוראות ההסכם לחיים משותפים עליו חתמו הצדדים בתחילת מערכת היחסים, מעלות כי הצדדים בחרו להחיל על עצמם שיתוף הן בזכויות והן בחובות, ועל כן על הפסיכולוג להשיב לאישה מחצית מסך החובות וההלוואות שנטלו בחיים המשותפים.

לפסק הדין בעניין פלונית נגד אלמוני

למדור: דיני משפחה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
מתחתנים? דברים שחשוב לדעת על שטר הכתובה
עו"ד גילה עיני. צילום: שבי קדם

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ