אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> הסבתא והאבא גרו בדיור ציבורי – הנכד ייאלץ להתפנות

הסבתא והאבא גרו בדיור ציבורי – הנכד ייאלץ להתפנות

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 16/06/2021 10:07:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Michal Balog, Unsplash

תביעה שהגישה עמידר נגד הנכד התקבלה ונקבע כי הוא לא זכאי למעמד של ״דייר ממשיך״, בין היתר כי לא הוכיח שגר בדירה במשך שלוש שנים ברציפות לפני מות הסבתא

בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה תביעת פינוי שהגישה חברת עמידר בנוגע לנכס שלה ברמת השרון. בדירה גרו בעבר סבתו של הנתבע ואביו. הוא טען כי יש לו זכויות כדייר ממשיך מכיוון שגר בדירה מאז ילדותו. בית המשפט דחה את גרסתו לאחר שהתברר כי למד בבית ספר ביהוד מה שיצר קשיים לוגיסטיים שהנכד לא הצליח להסביר.

בתביעה שהגישה עמידר באמצעות משרד עורכי דין רן שדה ושות׳ היא ביקשה להורות לנתבע להתפנות מנכס שבבעלותה, דירה בת חדר וחצי ברמת השרון.

הדירה הושכרה לסבו של הנתבע ב-1961. לאחר פטירתו המשיכה אלמנתו לגור בנכס ועמה בנה, אביו של הנתבע. 

לאחר פטירת הסבתא בשנת 2000 הוכר האב כדייר ממשיך והסכם שכירות נחתם עמו ב-2002. האב נפטר ב-2016 ומאותו מועד מחזיק בנו, הנתבע בנכס.

לטענת עמידר, הנכד אינו זכאי להחזיק בדירה ועליו להתפנות ממנה.  

הנכד, שיוצג על ידי עו״ד הדי רביב, טען כי גר בנכס מיום לידתו בשנת 1987. הוא ציין שכשהיה בן שנה הוריו התגרשו והוא נותר לגור עם אביו וסבתו בדירה.

הוא הוסיף כי מכיוון שגר בדירה במשך שלוש שנים רצופות לפני מות הסבתא, קרי בשנים 1997-2000, הוא זכאי למעמד של דייר ממשיך לסבתו. 

הנכד הסביר כי אמנם בשנים אלה כתובתו במרשם האוכלוסין הייתה ביהוד אך זאת מכיוון שאמו ביקשה לרשום אותו לבית ספר שם. הוא הוסיף כי אביו היה מסיע אותו בכל בוקר מהדירה ברמת השרון לבית הספר ביהוד או שולח אותו במונית. 

ללא רכב או רישיון

השופט עמית יריב ציין כי גרסת הנכד מעוררת קושי. ״המרחק בין רמת השרון ובין יהוד אינו גדול באופן אבסולוטי, אבל הוא מעורר קשיים לוגיסטיים לא מבוטלים למי שמבקש לשלוח תלמיד בית ספר יסודי ללימודים״, כתב.

השופט תהה כיצד התנייד האב על מנת להביא את בנו לבית הספר בשעה שמונה בבוקר ולאסוף אותו בשעה שתים עשרה ארבעים וחמש כשמהעדויות עלה שלאב לא היה רכב או רישיון נהיגה והוא עבד כעצמאי שעות ארוכות מידי יום.

זאת ועוד, הוכח כי בתקופה הרלוונטית האב חדל לעבוד ולא ברור כיצד יכול היה לממן מוניות יומיות לבנו.

״הנתבע לא הצליח להתמודד עם האתגר שבהוכחת הפן התפעולי שבמגורים בעיר אחת ולימודים בעיר אחרת – אתגר קשה לאדם מבוגר, לא כל שכן לילד בבית ספר יסודי״, קבע השופט.

הוא סיכם שהנתבע לא עמד בנטל להוכיח כי הוא גר עם סבתו בדירה במשך שלוש שנים טרם מותה ועליו לפנות את הנכס. 

הנתבע חויב בשכ״ט עו״ד בסך 11,700 שקל ובהוצאות בסך 2,500 שקל.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ