אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> משאלים >> שיימינג לגברים שביצעו (לכאורה) הטרדה מינית: כן או לא?

שיימינג לגברים שביצעו (לכאורה) הטרדה מינית: כן או לא?

שיימינג לגברים שביצעו (לכאורה) הטרדה מינית: כן או לא?

הקמפיין #metoo צובר תאוצה. עוד ועוד נשים בתעשייה חושפות כי הוטרדו מינית בעבר. על מקרים רבים כבר חלה התיישנות כך שמערכת המשפט לא יכולה לסייע.

אז אמנם יש חשיבות לחשיפת התופעה אך בל נשכח שיחד איתה גם מוענק כוח לצד המאשים.

האם מסע השיימינג שעוברים הגברים ברחבי התקשורת והרשתות החברתיות ללא יכולת להגן על עצמם משפטית נכון בעיניכם?

מה דעתכם - כן או לא?

נשמח גם לתגובות שיסבירו את הבחירה

 


 

תגובות

הוסף תגובה
38

תגובה

חייב לפרסם.
37

צייד מכשפות ועלילות שווא

אין ספק שמדובר בעוולה ונסיון ליישר דבר מה על ידי עיקום דבר אחר
36

לא תולים אנשים בככר העיר ללא משפט!

מי שנפגעה תתכבד ותגיש תלונה - לא תולים אנשים בככר העיר ללא משפט. לא סתם נקבע בדין מועד התיישנות וגם מי שרואה עצמו כקורבן צריך לפעול במסגרת החוק.
35

תלוי

אם האישה נכנסה לקשר רומנטי מרצונה ואז בעלה "תפס" אותה על חם עם המאהב אז זה ממש לא הוגן לבוא ולהוציא את דיבתו רעה על מנת להגן על הבוגדת. כמוהו גם בכל מקרה אחר בו אישה ואיש ניהלו רומן ובסופו של יום אם למשל בן הזוג רצה להפסיק את הקשר והאישה אובססיבית לגביו הרי שהיא תמציא הטרדה ואף אינוס למרות שלא כך הדבר. בסופו של דבר, יש את החוק ואת הפסיקה ובית משפט יפסוק בהתאם לאמור האם להרשיע או לזכות. ואם הסיפור הגיע לפתחו של בית המשפט הרי שחלה על הנאשם חזקת החפות ומשכך אין כל טעם להוציא את דיבתו רעה. דבר נוסף שראוי להביא בחשבון זו התקופה הארוכה שהמתלוננת המתינה עד למקרה בו החליטה להציף את הנושא. ברור שישנן כאלה שפוחדות להגיש תלונה ולכן קיימים החריגים שבחוק בנוגע להתיישנות עבירות מין במשפחה ומחוצה לה. במקרים בהם מתלוננת רואה שמושא התלונה הגיעה לגדולות ואז מחליטה לנקום בו על שעזב אותה או כל דבר אחר אזי ברור שישנו טעם חמוץ של חוסר הגינות. בכל אופן דעתי האישית היא שאין לעשות שיימינג במקרה זה עד שיתבררו העובדות לאשורן
34

השאלה מכילה בתוכה הנחה עובדתית שאכן בוצעה הטרדה מינית

אם אכן בוצעה הטרדה מינית אז מבחינתי שכן יבוצע ביוש. אבל זה דורש קביעה עובדתית ע"י מערכת שתבדוק את המקרה לגופו של עניין. כל עוד אין קביעה של ערכאה שבחנה את העובדות תוך מתן לשני הצדדים להעלות את טענותיהם, אין מקום לדעתי לביוש. נראה לי על פניו שגל החשיפות האחרונות הפך להיות טרנד וזה מאוד סוכן.
33

זה ממש לא שיימינג

אלה האשמות....אם היה שיימינג המואשמים היו מגישים תלונה במשטרה/מגישים תביעה/לא מתנצלים/דורשים עימות שיימינג בלי יכולת להתגונן משפטית"....???? אתם מטעים
32

למה שלא תפרסמו את הודעתי מאתמול?

אין בה שום שיימינג.
31

השאלה מנוסחת בצורה מאד מכוונת

ברגע שקוראים לזה "שיימינג" כבר נחרץ הדין. בעבירות של הטרדה מינית לוקח הרבה מאד זמן להגיב. יש כאן משום יציאת האמת המטרידה מאד לאור. יש לברך על זה. אולי יהיו מעט מקרים של הכפשה אבל ככל הנראה הרוב הגדול יהיה דברי אמת. ולו בגלל התגובות הקשות שסופגת כל אשה שחושפת את פרטי המקרים שקרו לה. לא צריך לשאול על "שיימינג" צריך לשאול על "חשיפת האמת"
30

שאלה מטומטמת.

על פרסומים כאלה חלות הוראות החוק לאיסור לשון הרע, ולא משנה אם זה על הטרדה מינית, על גניבה בסופר, או על מתן/לקיחת שוחד. ותפסיקו להשתמש במילה "שיימיניג", כאשר יש לכך מילה עברית (ביוש), וכאשר גם פרסומים המוגנים מכוח החוק יכולים לבייש את מושאיהם.
29

צריך להזהר מהאשמות שווא

אני חושב שיש לבדוק כל מקרה לגופו וכן את השתלשלות העניינים שהביאו למצב זה. זה לא שחור או לבן ולכן יש להמתין ולא לשפוט.
1 2 3 4 > >>
שירותים משפטיים





חיפוש עורך דין לפי עיר :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות












כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ