אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> תביעה נגד מכבי: אם חרדית לא הונחתה ליטול חומצה פולית, התינוק נולד פגוע

תביעה נגד מכבי: אם חרדית לא הונחתה ליטול חומצה פולית, התינוק נולד פגוע

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 18/03/2020 12:17:00 | גרסת הדפסה

עורכי הדין ענת גוטמן וארן אמיר | צילום: ענבל מרמרי, אילוסטרציה: Nynne Schrøder on Unsplash

בתביעה שהוגשה על ידי הורים ובנם בן השנתיים נטען כי הילד נולד עם מום קשה בעמוד השדרה מאחר שהצוות הרפואי שטיפל באם לא הנחה אותה ליטול את התוסף החשוב.

בבית המשפט המחוזי מרכז הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית בסך של יותר מ-2.5 מיליון שקל נגד מכבי שירותי בריאות. בני זוג חרדים טוענים כי ילדם השישי נולד עם פגיעה חמורה בעמוד השדרה מאחר שהצוות שטיפל באם לא הנחה אותה ליטול חומצה פולית, בניגוד להוראות משרד הבריאות ועל אף שהייתה בקבוצת סיכון.

בפתח כתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד סיוון לאונר משרד עורכי הדין גוטמן-אמיר, הסבירו התובעים כי עמוד השדרה של העובר נוצר בראשית ההריון, בין היום ה-14 ליום ה-28. במקרה של מום מהסוג שממנו סובל בנם יש פגיעה בתהליך ועמוד השדרה נותר פתוח, עם שסע. בעקבות זאת לרוב מצטבר נוזל רב במוחו של העובר וכתוצאה מכך נגרמת לו פגיעה משמעותית.

לדבריהם, מאז שנת 2000 מפרסם משרד הבריאות תדריך וחוזרים למניעת המום בחוליות עמוד השדרה. על פי ההנחיות הברורות והחד משמעיות על כל ציבור הרופאים והאחיות להסביר ולהמליץ לכל אישה בגיל הפוריות כי עליה ליטול ויטמין מסוג חומצה פולית בכל תקופת הפוריות ובמיוחד טרם הכניסה להריון ובתחילתו.

התובעים הוסיפו כי בשל חשיבות הנושא והמחקרים הברורים המוכיחים קשר בין נטילת חומצה פולית לבין מניעת מומים בעמוד השדרה, הורה משרד הבריאות בחוזריו לציבור הרופאים לשוב ולנצל כל הזדמנות להעברת המסר לאישה, ולתעד האם היא נוטלת את הוויטמין ואם לא – את הסיבה לכך.

לטענת התובעים, הצוותים הרפואיים של הנתבעת שטיפלו באם פספסו לא פחות מ-4 הזדמנויות שונות לפני ההיריון נשוא התביעה במסגרתן ידעו או היו יכולים לדעת שהיא אינה עושה שימוש באמצעי מניעה ועלולה להרות בכל עת. הרופאים לא יידעו אותה ולא הסבירו לה על הצורך בנטילת חומצה פולית במינון מוגבר לשם מניעת מומים בעוברה, ובכך הפרו את הנחיות משרד הבריאות בנושא, פעם אחר פעם.

כך למשל, כחמישה חודשים לפני ההריון נשוא התביעה רופאת הנשים הוציאה לאם את ההתקן התוך רחמי, מבלי שנתנה לה אמצעי מניעה חלופי אחר ומבלי שהורתה לה להתחיל באופן מיידי טיפול בחומצה פולית במינון הנדרש עבורה. הרופאה אף לא שאלה את האם או התעניינה אם היא בכלל מודעת לנושא.

עוד הדגישו התובעים כי ההמלצה לנטילת חומצה פולית היא בעלת חשיבות יתרה במקרה זה מאחר שהאם היא ״ולדנית״ שנכנסת להריון כל שנה-שנה וחצי ובנוסף היא סבלה מהשמנת יתר משמעותית מה שהעמיד אותה בקבוצת סיכון ללדת ילד עם מום מהסוג עמו נולד בנה.

חיי מצוקה וסבל

התובעים הדגישו כי אם הרופאים הרבים שטיפלו בתובעת בתקופה שלפני הריונה היו טורחים לקיים את הוראות משרד הבריאות וליידע אותה כי עליה לקחת חומצה פולית במינון מוגבר, היא הייתה נענית להמלצה והנזק שנגרם לתינוק היה נמנע.

הם הגישו חוות דעת רפואית בה צוין כי בנם סובל כיום משיתוק חלקי של גפיו התחתונות ומאי שליטה על מתן צרכים. עוד נכתב כי הילד מצוי בסיכון גבוה לפגיעה קוגניטיבית אך בשל גילו הצעיר לא ניתן לקבוע זאת כבר עתה והם שומרים על זכותם לטעון בנושא בעתיד.

התובעים סיכמו כי בגין מחדלי הנתבעת נגזר על בנם לחיות חיי מצוקה וסבל כשהוא תלוי בהשגחת אחרים ובעזרתם כל חייו.

ממכבי שירותי בריאות לא נמסרה תגובה.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ