אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> "צדק חלוקתי": 70% מהדירה המשותפת לאישה

"צדק חלוקתי": 70% מהדירה המשותפת לאישה

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 07/04/2021 17:31:00 | גרסת הדפסה

עורך דין לענייני משפחה, "צדק חלוקתי": 70% מהדירה המשותפת לאישהאילוסטרציה: ginasanders,123RF

בית המשפט החליט על חלוקה לא שוויונית כדי שבני הזוג יצאו מהנישואים מאוזנים והאישה, שמעוניינת להמשיך לגור בה עם בנם הנכה, תוכל לרכוש את חלקו של בעלה

אישה בהליכי גירושים הוכרה כבעלת 70% מהזכויות בדירת המגורים אף שמדובר בנכס משותף – כך קבע לאחרונה השופט הבכיר אסף זגורי מבית המשפט למשפחה בנצרת בהתבסס על עקרונות של "צדק חלוקתי". נקבע כי יש מקום להתחשב בכך שהאישה מימנה חלק מהרכישה ממכירת דירה שהייתה בבעלותה בעוד שבעלה נשאר עם דירה נוספת משלו, ותצטרך לרכוש את חלקו כדי שתוכל לגור בה עם בנם שסובל מאוטיזם וזקוק ליציבות.

בני הזוג נפרדו ב-2019. הם עדיין גרים יחד בדירה המשותפת עם בנם בן ה-27 אבל שורר ביניהם נתק מוחלט. במסגרת תביעה לאיזון משאבים שהגישה האישה באמצעות עורכי דין דורית ענבר סברדליק ובועז לוי היא ביקשה לכלול ברכוש המשותף גם דירה שרשומה על שם בעלה.

את הדירה רכש הבעל לפני הנישואים עם אביו ולאחר שנפטר ירש את חלקו. בני הזוג מעולם לא התגוררו בה. למרות זאת טענה האישה כי מדובר בדירה משותפת בין היתר משום שהמשכנתה עליה שולמה בתקופת הנישואים, בעלה העביר את דמי השכירות שקיבל עבורה לחשבון המשותף ואפשר להוריה לגור בה 10 שנים בחינם.

עוד ביקשה האישה להתחשב בכך שלצורך רכישת הדירה המשותפת מכרה דירה שהייתה שייכת לה ולהוריה. מאוחר יותר היא ביקשה שיוענקו לה זכויות עודפות בדירה המשותפת אם טענותיה לגבי הדירה של בעלה יידחו והיא לא תוכר כשותפה.  

הבעל, שיוצג על-ידי עו"ד מדלר סלבה, התנגד לאיזון לא שוויוני בדירה המשותפת וטען כי הדירה שרשומה על שמו שייכת לו בלבד והוא מעולם לא גרם לאשתו לחשוב אחרת. מדובר בדירה שאת חלקה רכש לפני הנישואים ואת החלק האחר ירש מאביו והחוק קובע שהיא "נכס חיצוני". הוא הדגיש כי המשכנתה עליה שולמה מחשבון נפרד, כי לא הייתה זו דירת מגורים משפחתית וכי את כספי השכירות העביר לחשבון המשותף רק כדי לממן את חלקו במשכנתה על הדירה המשותפת.

לא צודק, לא מאוזן

השופט הבכיר אסף זגורי קיבל את טענת הבעל כי הדירה שלו אינה משותפת אבל עם זאת קבע כי הדירה המשותפת לא תחולק שווה בשווה כדי ליצור "צדק חלוקתי".

השופט ציין כי האישה לא הוכיחה כל סממן או הבטחה לשיתוף בדירה של בעלה – המחווה להוריה לא מעידה על שיתוף ותשלומי המשכנתה לא שולמו מהחשבון המשותף. עוד הדגיש השופט כי למעט הפקדת דמי השכירות ששימשו לכיסוי חלקו במשכנתה, בני הזוג התנהלו בהפרדה מוחלטת.

עם זאת, הוא קבע שלאישה מגיעה הגנה שתאפשר לה לצאת מהנישואים במצב דומה לזה של בעלה. זאת, לנוכח העובדה שמיזגה את התמורה ממכירת הדירה הקודמת שלה בדירה המשותפת ואילו בעלה שמר על דירתו לעצמו. "כאן לא יהיה זה צודק, הוגן או מאוזן לראות בדירה ב**** כדירה משותפת שתאוזן בחלקים שווים", כתב.

החלוקה הלא שוויניות, הוסיף השופט, מוצדקת גם על רקע מצבו של הבן הנכה, שכן תקל על האישה לרכוש את חלקו של בעלה ולהמשיך לגור עם הבן בדירה מה שיחסוך לו טלטלות וחוסר יציבות.

לפיכך נקבע כי האישה היא בעלת 70% מהזכויות בדירה ותצטרך לרכוש מבעלה רק 30%. הבעל חויב בהוצאות ושכר טרחת עורך דין של 7,000 שקלים. 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ