אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> פס"ד חמור נגד עיריית חיפה: זלזלה בזכויות האזרח הקטן

פס"ד חמור נגד עיריית חיפה: זלזלה בזכויות האזרח הקטן

מאת: עו"ד צהלה הלוי | תאריך פרסום : 07/11/2018 08:34:00 | גרסת הדפסה

עו"ד נזיקין, פס"ד חמור נגד עיריית חיפה: זלזלה בזכויות האזרח הקטןעו"ד צהלה הלוי, צילום: נריה אברהמי [אילוסטרציה חיצונית: andreyuu, 123RF]

העירייה החזיקה ברכב שעיקלה כ-461 ימים עד שהואילה בטובה לממש אותו בהליכי הוצאה לפועל. בעלת הרכב זכתה בפיצויים על הפגיעה בזכויותיה ובערכו.

בית משפט השלום בקריות קבע לאחרונה כי עיריית חיפה התרשלה כשהתעכבה יותר מ-15 חודשים עד שמכרה רכב שעיקלה עקב חוב של כ-2,000 שקל. הרשם הבכיר נדים מורני ציין כי מדובר בזלזול מוחלט באזרח הקטן, וחייב את העירייה לפצות את בעלת הרכב בכ-20 אלף שקל.

לפני כ-5 שנים נעלם רכב של תושבת חיפה (פורד טורינו שנת 2004) מהחנייה בביתה. תחילה היא חשבה שהוא נתפס על ידי נושים שפתחו נגדה תיקים בהוצאה לפועל אך התברר שלא. לאחר מכן היא הגישה תלונה למשטרה.

רק כחודש וחצי לאחר מכן, כשהעירייה פתחה נגדה תיק הוצאה לפועל על חוב של כ-2,000 שקל, היא גילתה שהיא זו שתפסה את הרכב. בסופו של דבר הוא נמכר במסגרת הליכי ההוצאה לפועל ב-5,000 שקל, והחוב כוסה.

בתביעה שהגישה ב-2015 לפיצויים של כ-53 אלף שקל מהעירייה, טענה התובעת כי לו הרכב היה נמכר בסמוך לתפיסתו אפשר היה לקבל עליו 28,700 שקל בהתאם למחירון לוי-יצחק.

היא הוסיפה כי העירייה התרשלה כשלא אפשרה לה לפרוע את החוב לפני שפגעה בקניין הפרטי שלה, לא הודיעה לה על תפיסת הרכב אלא בחלוף יותר משנה והתעכבה במכירה.  

עיריית חיפה טענה מנגד שפעלה כדין. היא הסבירה כי תפסה את הרכב במסגרת הליכי גבייה מנהליים ולאחר שלא הצליחה לקדם את מכירתו במסגרתם, החליטה לנקוט בהליכי הוצאה לפועל.

רשלנות גסה

הרשם הבכיר מורני קיבל את הטענה כי העירייה התרשלה בתהליך תפיסת הרכב ומימושו. "יוצא שהנתבעת החזיקה ברכב של התובעת 15 חודשים ועשרה ימים מבלי לעשות דבר שיש בו לקדם את הטיפול בעניין הרכב, לא לכיוון מכירתו ולא לכיוון שחרורו בחזרה לתובעת", כתב. "אוי לרשות שלטונית שזקוקה ל-15 חודשים על מנת להחליט מה לעשות ברכב שתפסה!!".

הרשם קבע כי העירייה לא רק התרשלה ופגעה פגיעה חמורה בקניינה של התובעת אלא שהתנהלותה גבלה בזלזול בחובותיה כלפי האזרח הקטן. לסיכום נקבע כי "הנתבעת התרשלה בצורה גסה" ולכן עליה לפצות את התובעת על נזקיה.

בעניין זה נקבע כי התובעת לא הוכיחה שהיה ברכב ציוד או שנסיעה בתחבורה ציבורית ובמוניות יקרה יותר מאחזקת רכב פרטי. לכן היא לא זכתה לפיצוי על רכיבים אלה.

לפיכך הפיצוי הועמד על הפגיעה בערכו של הרכב לנוכח העיכוב במכירה. שווי הרכב הועמד על 20,090 שקל  לפי מחיר המחירון שהציגה התובעת והפחתה של 30% עקב קילומטראז' גבוה (כ-232,000 ק"מ).

מאחר שהרכב נמכר תמורת 5,000 שקל, חויבה העירייה לפצות את התובעת ב-15,090 שקלים בנוסף ל-5,000 שקל על עגמת הנפש והטרדה שנגרמה לה. לסכומים אלה יתווספו הוצאות משפט של 1,311 שקלים ו-3,500 שקלים עבור שכ"ט עו"ד.

  • ב"כ התובעת: עו"ד יעקב ח'לול
  • ב"כ העירייה: עו"ד טל שחר
עו"ד צהלה הלוי עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
נפגעתי בתאונת דרכים ‒ מה עושים עכשיו?
עו"ד מרים כפרי קהן. צילום: רובי קהן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ