לפסק הדין בעניין קצב נ' חאתום
בית משפט השלום בתל אביב חייב מנכ"ל של מרכז לשירותי יופי לשלם פיצוי של 9,000 שקלים למעצב שיער בגין שימוש בצילום מתוך קטלוג פרסומי שהופק ע"י המעצב ללא הרשאה.
המדובר בתמונת פנים של אישה מתוך קטלוג פרסומי שהופק על ידי התובע, מעצב שיער ומאפר במקצועו, שטען כי השקיע סכומים גבוהים במיוחד בפרסום הקטלוג ובו קולקציית עיצובי שיער ואיפור. לטענתו, התמונה פורסמה באתר האינטרנט של עסקו של המנכ"ל ללא הרשאתו, ולפיכך הגיש תביעה על סך 200,000 ש"ח בטענה כי הפר המנכ"ל את זכויות היוצרים שלו בידיעה מוחלטת.
המנכ"ל טען, כי מדובר בשימוש בודד בתמונה בהיקף זעיר ביותר שנעשה בתום לב מוחלט וללא כל כוונה לפגוע בתובע, וכי קיבל את הצילום מאחד ממכריו ולכן לא יכול היה לדעת כי התמונה נלקחה מקטלוג כלשהו.
השופטת אביגיל כהן קבעה, כי מדובר בהפרת זכויות יוצרים, והנתבע צריך היה לדעת כי קיימת למאן דהוא זכות יוצרים ביצירה, ושלא ניתן לעשות שימוש בתמונה לצרכי פרסום, כל עוד לא נערך בירור לגבי הזכויות בה.
נקבע, כי אין מדובר ב"מעשה של מה בכך", ועם זאת היקף ההפרה היה קטן ולא משמעותי, שכן מדובר היה בפרסום של מספר ימים, בהיקף לא גדול ובאתר אינטרנט מקומי, כאשר אין מדובר בעסקים מתחרים באופן מהותי.
לפיכך נפסק, כי הנזק שנגרם לתובע הוא זניח, אם בכלל, וכי יש לזקוף לזכות המנכ"ל את העובדה, כי סמוך לאחר ההודעה על ההפרה, הסיר את התמונה. עוד נקבע, כי סכום התביעה, 200,000 ש"ח, הינו מוגזם ומופרז, ומשכך נפסק לתובע פיצוי בסך של 9,000 ש"ח בלבד.
-
ב"כ התובע:
עו"ד רפאל דין פרס
- ב"כ הנתבע: עו"ד פרו איימן
לפסק הדין בעניין קצב נ' חאתום
למדור: אינטרנט וקניין רוחני
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
שאל את המשפטן
יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך