לפסק הדין בעניין פלטין תומר נ' סלקום
בית משפט השלום בת"א קיבל את תביעתו של אדם שהתקשר עם סלקום לרכישת מכשירים ותכניות תקשורת, לפיצויים בגין הפרת חוזה ועוגמת נפש.
לטענת הלקוח, לאחר קבלת המכשירים מהחברה, הוא לא הצליח להתחבר לרשת ופנה לנציג סלקום אשר ענה לו שעליו להתאזר בסבלנות עד לחיבורו לתכניות. בפועל, המכשירים אמנם חוברו לרשת, אולם לא בהתאם לתכניות כפי שסוכמו עמו.
הלקוח פנה שוב ושוב לחברה, ואף למנכ"ל סלקום, מר עמוס שפירא, אשר הפנה אותו לקב"ט החברה, שטען כי הנציג שביצע את העסקה, לא היה מוסמך לבצעה, וכי הוא יכול לבטל את העסקה. הלקוח הסכים, אך ביקש בתמורה פיצוי הולם, ומשזה לא נתקבל, הגיש תביעה זו למימוש זכויותיו.
סלקום טענה, כי מדובר במהלך מתוכנן של לקוח, אשר ביקש להכשיל את החברה על מנת להתעשר שלא כדין על חשבונה. כמו כן, טענה כי הלקוח הסתמך על הבטחות שניתנו לו על ידי סוכן של משווק מורשה ולא סוכן של החברה וכי הוצעו ללקוח הנחות והטבות אחרות.
השופט מנחם קליין קיבל את ראיות התובע, וציין כי סלקום לא עשתה את מירב המאמצים על מנת להוכיח טענותיה שלה.
לפיכך, קיבל השופט את תביעתו של הלקוח בסדר דין מהיר על הסך של 32,080 ש"ח בגין הפרת חוזה, שינוי התעריפים וחיוב גבוה מכפי שנקבע וכן פסק לו פיצוי של 8,000 ש"ח בגין עוגמת נפש.
" בעניינינו, ומאחר והנתבעת הפרה את ההסכם עם התובע ופעלה בצורה שחברת תקשורת מכובדת אינה צריכה לפעול מול קהל לקוחותיה, סבורני כי נכון לחייבה בפיצוי בגין ראש נזק זה." כתב השופט.
לפסק הדין בעניין פלטין תומר נ' סלקום
למדור: צרכנות ותיירות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.