אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> פטור מחוב מזונות לפושט רגל – בכפוף להפקדת סכום זעום

פטור מחוב מזונות לפושט רגל – בכפוף להפקדת סכום זעום

מאת: עו"ד יניב גכתן | תאריך פרסום : 28/09/2017 09:39:00 | גרסת הדפסה

עו"ד, פטור מחוב מזונות לפושט רגל – בכפוף להפקדת סכום זעוםעו"ד יניב גכתן, צילום: עודד פרץ [אילוסטרציה חיצונית: feverpitched, 123rf.com]

מובטל בן 62 המתקיים מקצבת הבטחת הכנסה ואיסוף בקבוקי מיחזור ביקש לפטור אותו מחובותיו הכוללים חוב מזונות ילדים בן 30 שנים לביטוח לאומי. המחוזי בתל-אביב נענה לבקשתו, אך הציב תנאים למתן הפטור.

החייב – עבריין ונרקומן לשעבר – לא שילם במשך שנים מזונות לשלושת ילדיו וצבר חובות נוספים לנושים שונים. כבר ב-1988 פתח נגדו ביטוח לאומי תיק הוצאה לפועל עקב חוב המזונות לשלושת ילדיו.

לאורך השנים מצבו הכלכלי הלך והידרדר ובספטמבר 2014 נפתחו כנגדו הליכי פשיטת רגל לאחר שחובותיו תפחו והגיעו לסכום של 374 אלף שקל, מתוכם כ-124 אלף שקל על חוב המזונות.  

בשנה שעברה, במהלך אחד הדיונים שהתקיים בתיק פשיטת הרגל, המנהל המיוחד המליץ לפטור את החייב מחובותיו, בתנאי שיוסיף לקופת הכינוס 4,000 שקלים (באותה שעה כל מה שהיה בקופה הם 7,000 שקל בלבד). ואולם, מאחר שהחייב ביקש לכלול את חוב המזונות בפטור האמור, בית המשפט המחוזי בתל אביב סבר כי עדיין מוקדם לדון בתכנית הפירעון למתן הפטור והוא הוכרז כפושט רגל.

במרץ האחרון החייב הגיש לבית המשפט בקשה מחודשת במסגרתה ביקש לכלול את חוב המזונות בפטור שהומלץ. לדבריו, הוא מובטל בן 62 המתקיים מקצבת הכנסה ואיסוף בקבוקי מיחזור, ולא יודע קרוא וכתוב. לשיטתו, בהתחשב בנתונים אלה, בעברו הפלילי ובמצבו הבריאותי והנפשי, ספק אם יצליח למצוא עבודה מסודרת ולשלם את חוב המזונות.

הנאמן תמך בעמדת החייב ובהמלצת הפטור מהשנה שעברה, בעוד שהביטוח הלאומי התנגד לבקשה והדגיש כי במקרה זה לא מוצדק לכלול את חוב המזונות בהפטר משום שהחייב מסוגל לעבוד והעובדה שהוא מובטל רק מעידה על כך שאינו ממצה את יכולתו להשתכר ולשלם את חובותיו.

גישה טכנית וקרה

השופטת יעל בלכר הסבירה כי בדרך כלל צו הפטר לא חל על מזונות אולם במקרים קיצוניים המצדיקים זאת, המחוקק אפשר לבית המשפט להפעיל שיקול דעת רחב ובכל זאת להרחיב את הפטור גם על חוב המזונות.

 במקרה זה, מדובר בחייב מבוגר שילדיו עברו את גיל 30, אינם תלויים בו כלכלית וכיסוי החוב אינו נדרש לסיפוק צרכיהם. לכן, חוב המזונות הזה דומה במהותו לחוב רגיל ככל החובות האחרים.

השופטת הוסיפה כי היא לא יכולה להתעלם מכך שהכנסת החייב זעומה ושסביר להניח שלא תגדל בעתיד לנוכח עברו הפלילי והעובדה שאינו בעל השכלה או הכשרה מקצועית.

בנסיבות אלה השופטת סברה כי לא ניתן לקבל את עמדתו הנוקשה של הביטוח הלאומי שלטעמה "מתעלמת מהנסיבות ועומדת בניגוד לרוח ההלכה שנפסקה בבית משפט העליון".

לפיכך נקבע כי החייב יופטר מכלל חובותיו, כולל מחוב המזונות, וזאת במידה שיוסיף לקופת הכינוס 4,000 שקלים בעשרה תשלומים שווים.

  • שמו של עורך דין החייב לא צוין בהחלטה
  • הנאמן בתיק: עו"ד שגיא רוזנק

* עו"ד יניב גכתן עוסק בפשיטת רגל

**הכותב לא ייצג בתיק

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ