אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ביטוח לאומי >> פגיעות האיבה שלא הכרתם: איך מקבלים הכרה מביטוח לאומי?

פגיעות האיבה שלא הכרתם: איך מקבלים הכרה מביטוח לאומי?

מאת: עו"ד לאה טל | תאריך פרסום : 18/10/2023 12:06:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Towfiqu barbhuiya on Unsplash

מעידה בזמן אזעקה או נוכחות לצד בן משפחה שנפגע הן רק חלק מקשת רחבה של מקרים שעשויים לזכות גם נפגעים עקיפים בתגמולים. כך תממשו את הזכות

כל מי שנפגע כתוצאה מפעולה עוינה של כוחות צבא או מדינה עוינת לישראל  או ארגון עוין לישראל או ארגון טרור, זכאי להכרה כנפגע פעולות איבה ולזכויות שמעוגנות בחוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה, התש"ל- 1970. לצורך כך, הפגיעה צריכה להיות מוכרת על-ידי הרשות המאשרת שמתמנה באמצעות שר הביטחון כפעולת איבה. לרשות זו יש עד 3 חודשים לקבל החלטה מיום שהגיעה לידיה תביעה.

מי שיימצאו זכאים, יופנו לקרן לנפגעי טרור של הסוכנות היהודית, אשר מעניקה סיוע שיקומי משלים לזה הניתן על ידי מוסדות המדינה מבלי להערים קשיים בירוקרטיים. ברוב המקרים הקרן של הסוכנות היהודית פונה ביוזמתה לנפגעי האיבה הזכאים ומגישה להם את סל השיקום המשלים.

קשת רחבה של מקרים

הפגיעה שתוכר יכולה להיות פיזית או נפשית, ישירה או עקיפה. פגיעה ישירה היא כשנגרם לאדם נזק גופני או נפשי ישיר כתוצאה מפגיעת רקטה או רסיסיה או פגיעה כתוצאה מירי מנשק. פגיעה עקיפה היא למשל כשאדם היה עד להרג או פציעת בן משפחה, כפי שאירע בתקיפת חמאס שהובילה לפתיחת מלחמת "חרבות ברזל".

כמו כן, תיתכן פגיעה נפשית או גופנית בעת מציאת מחסה בזמן אזעקה. משרדנו מטפל בימים אלה בתיק שבו נשמעה אזעקה בעת שהלקוח נסע ברכב. בעקבות זאת הוא עצר הרכב ובזמן שניסה לתפוס מחסה הוא נפל ונגרמה לו פגיעה אורטופדית, נפשית וראומטולוגית (החמרה בתסמונת הפיברומיאלגיה).

כאמור, קשת המקרים היא רחבה ויכולה לכלול מקרים של פציעה נפשית או פיזית בעת מנוסה וכניסה למרחב מוגן, חדירה של מחבלים לישוב וכדומה.

למי פונים כדי לקבל הכרה?

ראשית, יש ליזום תביעה לביטוח לאומי באמצעות מילוי והגשה של "טופס ב"ל 580 - הודעה על פגיעה בפעולות איבה ותביעה להכרה כנפגע פעולות איבה". את התביעה מגישים לביטוח הלאומי במקום מגורי הנפגע.

מי שיוכר לאחר הגשת תביעה זו כנפגע איבה יהיה זכאי למימון כל ההוצאות הרפואיות הקשורות לפגיעה, לרבות: אשפוז, תרופות מכשירי עזר רפואיים, החלמה ושיקום רפואי. אם עקב  הפגיעה הנפגע אינו יכול לעבוד, הוא עשוי להיות זכאי לתגמול בשל אובדן כושר העבודה, בתנאי שלא שולם לו שכר על-ידי המעסיק עבור אותה תקופה. לתביעה יש לצרף תיעוד רפואי, אישורי אי כושר לעבודה ואישור מהמעסיק על אי תשלום שכר.

לקבלת התגמול בגין אובדן כושר העבודה, יש להגיש בקשה לתגמול רפואי על גבי טופס ב"ל 571 ולצרף תעודות מחלה. התגמול החודשי ישולם בהתאם לשכרו של הנפגע, אך בהתחשב בשכר מינימום ושכר מקסימום שנקבע לצורך זה.

בשלב הבא, אם  נותרה פגיעה פיזית או נפשית שמגבילה את תפקודו של הנפגע, יש להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות – טופס ב"ל 581 למחלקת איבה במקום מגורי הנפגע. את התביעה יש להגיש בתוך 12 חודשים מיום ההכרה. התגמול לא ישולם רטרואקטיבית לתקופה העולה על 12 חודשים מיום הגשת התביעה.

נפגע פעולת איבה שהגיש תביעה לתגמול נכות יוזמן להופיע בפני ועדה רפואית שתקבע את נכותו הזמנית או הצמיתה (הקבועה), לפי חומרת הפגיעה.

לכן מומלץ לתעד החל מרגע הפגיעה כל בעיה רפואית שקשורה אליה, כולל פגיעה נפשית, דיכאון וחרדה. אם אירעה פגיעה אורטופדית באיברים שונים, חשוב להתלונן על פגיעה בכל  איבר ואיבר ויש לוודא שהכל מתועד על ידי הרופא המטפל ונרשם במסמך הרפואי.

בנימה זו, משרדנו מאחל החלמה מהירה לכל הפצועים, החזרת החטופים והנעדרים בשלום במהרה ותנחומים כנים למשפחות הנופלים. אנו מחזקים את ידיכם. מדינת ישראל תנצח!

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ביטוח לאומי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ביטוח לאומי
נפצעתם בהתנדבות? מגיע לכם כסף וסיוע
עו"ד יוסי ניזרי | אילוסטרציה חיצונית: CHUTTERSNAP on Unsplash
הלב של תמר קרס בזמן אזעקה – האם תוכר כנפגעת איבה?
עו"ד שירה פינקלשטיין | צילום: גיל דור, אילוסטרציה: CA Creative, Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ