אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> סנונית ראשונה בעקבות ההלכה החדשה: מזונות נמוכים ללא הוצאות מגורים

סנונית ראשונה בעקבות ההלכה החדשה: מזונות נמוכים ללא הוצאות מגורים

מאת: עו"ד זהר מימוני | תאריך פרסום : 16/10/2017 13:04:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, סנונית ראשונה בעקבות ההלכה החדשה: מזונות נמוכים ללא הוצאות מגוריםעו"ד זהר מימוני [אילוסטרציה חיצונית: Ivelin Radkov, 123rf.com]

פסיקתו המהפכנית של ביהמ"ש העליון לגבי מזונות ילדים מתחילה להראות את אותותיה בבתי המשפט למשפחה. אב שנתבע לשלם מזונות גבוהים לשלושת ילדיו חויב בכשליש מהסכום, ויקבל החזר חלקי על מזונות ששילם בעבר.

לפני כשבוע בית המשפט למשפחה בתל-אביב חייב אב לשלושה במזונות חודשיים של כ-4,200 שקל בלבד אף שהאם תבעה כ-14,000 שקל. השופט יהורם שקד ציין כי השינוי המהותי והרגיש של ההלכה "ששלטה בכיפה" בתחום מזונות הילדים מחייב "חישוב מסלול מחדש".  

תביעת המזונות הוגשה על ידי האם לפני כשנה וחצי. עד למתן פסק הדין, האב חויב לשלם לשלושת ילדיו בגילאי 12-18 מזונות זמניים בסך 7,000 שקל, בתוספת מחצית מהוצאות אחזקת הבית והוצאות רפואיות חריגות, והמשמורת עליהם נחלקה בין ההורים שווה בשווה פחות או יותר.

האם טענה כי האב מרוויח כ-8,000 שקל יותר ממנה מדי חודש, וביקשה לחייבו במזונות חודשיים בסך 13,850 שקלים (מתוכם כ-6,800 שקל עבור מגורים והשתתפות בשכר דירה וחשבונות). אולם האב טען כי אין לחייב אותו במזונות או מדור משום שהילדים גדולים (מעל גיל 6) ובמשמורת משותפת, וכל הורה צריך לדאוג לילדים בזמן שהם אצלו.

ללא העדפה מגדרית

התביעה הוכרעה בשבוע שעבר. השופט שקד פתח בהסבר על כך שבחודש יולי האחרון נפל דבר בענייני מזונות ילדים, כאשר בית המשפט העליון, בהרכב של שבעה שופטים, קבע כי הורים לילדים בגילאי 6-15 חבים במזונותיהם באופן שווה, ללא העדפה מגדרית, תוך שהחלוקה ביניהם תיקבע על פי יכולותיהם הכלכליות, המשמורת הפיזית ויתר נסיבות המקרה.  

לאחר שהשופט ניתח את מצבם הכלכלי של ההורים – והגיע למסקנה שהכנסתו החודשית של הנתבע (כ-21,000 שקל) גבוהה בכ-50% מהכנסתה של התובעת) – ואת מצב המשמורת, הוא פסק מספר קביעות משמעותיות מאד עבור האב.

השופט קבע כי היות שמדובר בתמונה כללית של משמורת משותפת, הרי שאין לחייב את האב לשלם עבור מגורי הילדים אצל האם. בהמשך השופט ניתח את הוצאות הילדים ובהתאם לתחשיביו מצא כי די להם במזונות של כ-4,200 שקל מדי חודש. בנוסף הוא חייב את האב לשאת ב-2/3 מהוצאות החינוך והבריאות שלהם.

בהמשך השופט עבר לדון בשאלה נוספת שעורר המקרה: האם ההלכה חלה עליו רטרואקטיבית באופן שיצריך את האם להחזיר את סכום המזונות העודף שהאב שילם מאז שנפסקו המזונות הזמניים.

חשוב להבין כי מאז הגשת התביעה האב שילם כ-96,000 שקל מזונות לילדים. השופט ציין כי אף שלדעתו ראוי שהלכות חדשות יחולו על תיקים שנמצאים כבר בדיון בבית המשפט, לנוכח הרגישות של ההלכה הנוכחית ועל מנת להבטיח את זכויות הילדים מצד אחד ולמנוע אפליה בין ההורים מצד שני, האב יזוכה בסכום חלקי של 20 אלף שקל בלבד. את הכסף הוא יקבל מתוך חלקה של האם בדירת המגורים המשותפת שנמכרה במסגרת הליכי חלוקת הרכוש ביניהם.

למעבר אל פסק הדין

  • ב"כ התובעת: עו"ד יאיר שיבר ואח'
  • ב"כ הנתבע: עו"ד רות דיין וולפנר ואח'
עו"ד זהר מימוני עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
5

מגיבה 3+2 - דבריכן אינם אלא דמגוגיה זולה הרי מדובר בהחזקה (משמורת) שווה.

אבות שממלאים את תפקידם כהורים באופן שוויוני אינם צריכים לשלם את מחיר טיפשותן של נשים שלא השכילו לדרוש ולטפח שתוף הורי בגידול הילדים. כשהילדים מגודלים ע"י שני ההורים אזי שניהם צריכים לשאת בנטל הכלכלי באופן שוויוני -תפנימו שילדים זה לא נכס מניב - נגמרה החגיגה! אם זו דעתכן אז אולי באמת עדיף שלא תביאו ילדים לעולם.
4

מגיבה 3 אני מזדהה לחלוטין עם כל מלה ומלה.

95% מהטיפול בילדים נעשה על ידי האם בלבד. בין כתינוקות בין כבוגרים. גברים לא מסוגלים להיות עם ילדיהם יותר מחצי שעה ולעיתים גם זה יותר. והמתגרש "חושב" שכספי המזונות שהוא משלם גרושתו לוקחת לעצמה. בית המשפט נפל לכאורה ברשת של אותם בעלי עניין "שיוויון בגידול הילדים". שכולו פשוט רמס את יכולותיה וכבודה של כל אם בישראל. קלף המיקוח הקודם היה ה-גט, כיום יש קלף מנצח הילדים.
3

יותר נשים מעדיפות לא להתחתן בכלל ולא לעשות ילדים. כנסו.

אישה שמתחתנת הופכת לעבד סביב השעון תחילה היא מביאה ילדים, סובלת הריון קשה, בחילות, מגבלות 9 חודשים, מסכנת את גופה ואת חייה בלידה, כדי להביא חיים לעולם אחר כך היא נשארת שנה בבית עם התינוק, כי הטיפול הטוב ביותר לתינוק הוא טיפול עם אמא ובכך משלמת מחיר כבד על מקום עבודתה אחר כך היא עוברת לעבוד במשרה חלקית, מיטרטרת בין בית לעבודה , סובלת, עייפה, לא מרוצה , מקריבה את הקריירה שלה אחר כך כשהילדים גדלים היא מוצאת עצמה מאחור בשוק העבודה, מבוגרת ומרוטה יותר עם חיי נישואין שחוקים , עבודות בית קשות, ילדים שלא מעריכים אותה ובקיצור עוד ועוד צרות נשים חכמות וחזקות לא צריכות להביא ילדים ולא צריכות בעל ממילא הילדים לא נמצאים עם הוריהם המבוגרים רוב הזמן אז בשביל מה כל הסבל הזה וכאב הראש הזה ועכשיו גם אומרים לה, אם תתגרשי את תישארי לבד, בלי מזונות ועם הילדים ולכי קיבינימאט אז נשים, תחתשבו אלף פעמים לפני שאתן עושות ילדיo אלא אם כן יש לכן הכנסות פאסביות ותסדרו גם בלי לעבוד
2

האמת הגיע זמן - די לעושק המזונות

מאוד קשה לגדל ילדים והאבות שלא נטלים בכך חלק צריכים לשלם מזונות - אבל אבות שכן אין שום טעם לחייבם במזונות אם מחצית מהזמן הילדים אצלו
1

זהו צעד קטן בדרך לשוויון, צריך להמשיך כמובן

משמורת משותפת, שכל צד ישא בתשלום הוצאות ילדיו !!!
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
אבות ובנים: על צוואות, התנגדויות ומה שביניהן
צילום: סטודיו תומאס – תומר שלום

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ