אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חוזים >> סכסוך בין בעלי עיתון: לא הוכח שהשותפה אשמה בכישלון

סכסוך בין בעלי עיתון: לא הוכח שהשותפה אשמה בכישלון

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 10/10/2019 10:20:00 | גרסת הדפסה

עורך דין דיני חוזים, סכסוך בין בעלי עיתון: לא הוכח כי השותפה אשמה בכישלוןעו"ד אילן גולדנברג | צילום: רוני אשר [אילוסטרציה: imagesbavaria, 123rf.com]

אדם שרכש חצי מהזכויות להפצת המקומון "זה מה יש", טען כי הכשילה את ההפצה בכוונה, ומשכה כספים לחשבונה האישי. השופטת דחתה את כל טענותיו.

בית משפט השלום בחיפה דחה תביעה שעסקה בסכסוך שותפים בעיתון "זה מה יש", המופץ באזור הצפון. השופטת סיגלית מצא דחתה את טענות התובע, שטען כי שותפתו ניסתה להפיל עליו את הפסדי החברה שאליה נכנס.

השניים התקשרו ב-2015 בהסכם לפיו הנתבעת תמכור לתובע חצי ממניותיה בחברה בשם "זמ"י תקשורת בע"מ", המפרסמת את העיתון, וכן מחצית מהזיכיון להוצאת העיתון. עוד סוכם כי התובע ימונה לדירקטור בחברה, ויהיה אחראי על תחומי השיווק והפרסום. את הזכות להפצת העיתון רכשה הנתבעת שנה לפני כן בהסכם זיכיון מחברת בשם "ז.מ.י. עיתונות".

בשלב מסוים התעוררו מחלוקות בין השותפים הטריים לגבי היקף ההפצה, כמות העותקים, ועניינים נוספים. הוצאות החברה גדלו, ואת 2016 החברה סיימה בהפסד. יוזמה למכירת הזיכיון והחברה לא צלחה, ובסופו של דבר הזיכיון בוטל בשל הפרת תנאי הסכם הזיכיון.

התובע, שיוצג על ידי עו"ד גיא ויצ'לבסקי, טען כי מיד לאחר שקיבלה את התמורה החוזית, הנתבעת לקחה את כספו לכיסוי חובותיה, גרמה להפסקת פעילות החברה, סירבה לחדש את פעילות העיתון, ובכך הביאה לאיבוד הזיכיון להפצת העיתון. בנוסף נטען כי הנתבעת משכה כספים מהחברה שלא כדין.

בכך, לשיטת התובע, היא הפרה את ההסכם ומנעה ממנו להשיא את רווחיו וליהנות מפירות השקעתו בחברה. משכך הוא עתר לביטול ההסכם, השבת הכספים שהשקיע, פיצויים שישקפו את אובדן הרווח הצפוי ופיצויים בגין חוסר תום לב בקיום ההסכם.

אלא שהנתבעת טענה באמצעות עו"ד אילן גולדנברג כי היא מעולם לא סירבה לחדש את פעילות העיתון, ובסך הכל דרשה מהתובע להציג תכנית עסקית להפיכת החברה לרווחית. בין היתר, לטענתה התנהלות התובע הביאה את החברה לחובות, בעוד שהיא התנהלה באופן זהיר יותר.

רצתה לפעול בזהירות

בנוגע לשימוש בכספי החברה לכיסוי חובות, השופטת מצא קיבלה את טענת הנתבעת שלפיה מרבית התשלומים בגין שירותים שניתנו לחברה לפני חתימת ההסכם, בוצעו עוד לפני כניסתו של התובע לחברה.

בכל הקשור למשיכת כספים של החברה על ידי הנתבעת לחשבונה הפרטי, השופטת שוכנעה שמדובר בסכום של 11,900 שקל. היות שבחוזה העניין לא הוגדר כ"הפרה יסודית", השופטת קבעה כי אמנם מדובר בהפרה אך לא כזו שמצדיקה ביטול של החוזה.

כמו כן, השופטת הפנתה לכך שהתובע עצמו לא ביקש לבטל את ההסכם לאחר שגילה על כך, ואף דרש מהנתבעת להמשיך להפעיל את העיתון. לכן יש לדחות את דרישתו לביטול ההסכם.

בנוגע להפסקת פעילות העיתון, השופטת התרשמה שפעולות של התובע הן שהובילו לביטול הזיכיון וציינה כי הנתבעת "לא התנגדה לחידוש פעילות העיתון, אולם ביקשה כי זו תעשה באופן מושכל ואחראי..."

לפי השופטת, בשלב מסוים הנתבעת קיבלה את גישת התובע שביקש להגדיל את היקף פעילות העיתון, אולם מאוחר יותר, לנוכח הפסדים ניכרים, ביקשה הנתבעת לנהוג בזהירות ולמזער הפסדים בכדי למנוע הסתבכות כלכלית גדולה יותר.

לכן נקבע כי מאחר שהנתבעת לא הכשילה את החברה במתכוון או ביקשה לגזול מכספי התובע, התובע אינו זכאי לפיצויים בגין אובדן רווחים, שממילא לא הוכח כי היו צפויים רווחים כלשהם.

בסיכומו של העניין, התביעה נדחתה על כל חלקיה. התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך 14,040 שקל.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חוזים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חוזים

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ