אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני חברות >> סייע למנהל חברה קורסת להבריח כספים – וייאלץ להיפרד מ-2 מיליון שקל

סייע למנהל חברה קורסת להבריח כספים – וייאלץ להיפרד מ-2 מיליון שקל

מאת: עו"ד רוני שניידר | תאריך פרסום : 05/03/2018 15:26:00 | גרסת הדפסה

עורך דין, סייע למנהל חברה קורסת להבריח כספים – וייאלץ להיפרד מ-2 מיליון שקל עו"ד רוני שניידר (צילום: פרג) [תמונת אילוסטרציה חיצונית: destinacigdem, www.123rf.com]

קבלן שרכש מחברה בחדלות פירעון פרויקט בנייה העביר חלק מהתמורה למנהל באופן אישי בידיעה שהסכום לא יגיע לנושים. בית המשפט חייב אותו לשלם את הסכום פעם נוספת, הפעם למפרקי החברה.

ב-2015 אושר הסדר נושים לחברת בנייה בשם ״י.א. חי יזמות״ ומונה לה נאמן. כמה ימים לאחר מכן מכרה החברה לקבלן בשם ״רפאל חסן״ פרויקט שלה בבית שמש תמורת 8,850,000 שקל. בהמשך ניתן צו פירוק לחי יזמות ולאחרונה זכו המפרקים בתביעה נגד רפאל חסן לאחר שהוכיחו שהוא העביר חלק מהתמורה לגורם הלא נכון.

צו הפירוק לחי יזמות ניתן בסוף 2015 לאחר שלא הצליחה לעמוד בהסדר הנושים. בבקשה שהגישו המפרקים נגד ״רפאל חסן״ הם טענו שהאחרון הפר את הסכם המכר מול החברה כשהעביר סכומים משמעותיים מהתמורה לגורמים אחרים שלא בהתאם להוראות ההסכם. 

לטענת המפרקים, מעל 3 מיליון שקל מהתמורה הועברו על ידו למנהל חי יזמות בשיקים סחירים מתוך ידיעה שהסכום לא יגיע לנושים כפי שאמור היה לקרות.

עוד לטענתם, שווי העסקה בין הצדדים היה נמוך בצורה קיצונית שכן שווי הפרויקט עמד על 9.7 מיליון שקל לפחות, ומדובר בהסכם למראית עין שדינו בטלות. בנסיבות אלה לטענתם על רפאל חסן לשלם את ההפרש לקופת הפירוק.

רפאל חסן טען שהעביר את השיקים הסחירים בהתאם להוראות עורך דינה של חי יזמות ובאישור הנאמן. עוד לדבריו, הוא היה רשאי לערוך שינויים בהוראות התשלומים שנקבעו בהסכם שכן אלו נקבעו להגנתו.

כמו כן לטענתו, העסקה נעשתה בתנאי שוק כדין כשנאמן החברה והנושים ידעו עליה זמן רב לפני שהושלמה.

עצם עיניים

השופט יעקב פרסקי מבית המשפט המחוזי בבאר שבע קבע שאכן העסקה בוצעה במחיר הנמוך מאוד משווי השוק. ואולם, הדבר לא הגיע עד כדי כך שניתן לקבוע כי מדובר בהסכם למראית עין שכן יש להתחשב בכך שהמוכרת הייתה חברה בחדלות פירעון שהייתה צריכה את הכספים בדחיפות ולא מדובר במוכר וקונה מרצון.

עם זאת, השופט קבע שכדאיות העסקה שהייתה מאוד אטרקטיבית לרפאל חסן הביאה אותו להסכים לדרישה שהעביר לו מנהל החברה בסמוך לחתימת ההסכם להעביר לידיו שיקים סחירים. השופט ציין שניכר שהמשיב פעל מתוך ידיעה שהכספים לא יגיעו לחברה ולנושים או לכל הפחות ״עצם את עיניו״.

השופט כתב כי בכך סייע רפאל חסן להבריח כספים מהנושים כשמצב החברה היה ידוע לו היטב ולכן עליו לשאת באחריות. עוד הוא ציין כי שוכנע שטרם העברת השיקים רפאל חסן לא שוחח עם הנאמן ולא וידא כי הדבר מקובל עליו.

השופט קבע שמסכום השיקים יש להפחית את המע״מ שהועבר לרשות המיסים כך שעל רפאל חסן לשלם לקופת הפירוק של החברה 1,990,863 שקל.

״העברת שיקים סחירים למנהל החברה אינה אלא סיכון שנטלה רפאל חסן על עצמה, סיכון שהתממש בבקשת המפרקים״, סיכם השופט.

רפאל חסן חויב בנוסף בהוצאות בסך 50,000 שקל.

  • ב״כ החברה: לא צוין
  • ב״כ המשיבים: עו"ד אלישע כהן, עו"ד אהוד ערב, עו"ד יוסי תורג'מן
עו"ד רוני שניידר עוסק/ת ב- דיני חברות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני חברות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני חברות
אלה הקלות המס בעקבות מלחמת "חרבות ברזל"
רו"ח (משפטן) נמרוד ירון | צילום: הארי ארליך, אילוסטרציה:

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ