חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נסגר בקרון כשניסה להוריד את המזוודות - הרכבת תפצה

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 10/01/2011 14:18:00 | גרסת הדפסה

להחלטה בעניין בנקין נגד רכבת ישראל

בני זוג שחזרו מחו"ל ונסעו מנתב"ג ברכבת, טענו כי כשהגיעו לתחנה, ירדה האישה, אך בטרם הספיק הבעל להוריד את כל המזוודות, נסגרו הדלתות והרכבת נסעה. בית המשפט קבע כי הרכבת תפצה אותם ב 1,200 שקלים.

התובעים חזרו ארצה מטיול בן 20 יום בסין ולאחר שנחתו בנתב"ג לפנות בוקר, עלו על רכבת מתחנת נתב"ג לבנימינה. לטענתם, בהגיעם למחוז חפצם, ביקשו לרדת מהרכבת, ומאחר ונשאו עימם מזוודות ותיקים, הם ירדו לרציף עם חלק מהציוד, ואילו התובע שב לקרון שנית כדי לפרוק את יתר הציוד, אך אז נסגרו עליו דלתות הקרון והאישה נותרה לבדה על הרציף.

לטענתם, נוסעים שהיו במקום החלו לצעוק, אך ללא הועיל והרכבת המשיכה בנסיעתה צפונה, עד שבסופו של דבר מצא עצמו הבעל בתחנת הרכבת של חוף הכרמל ונאלץ לחזור לתחנה בבנימינה, שם חיכתה לו התובעת כשהיא בוכה. בתביעה שהגישו לבית המשפט לתביעות קטנות בחדרה, דרשו בני הזוג פיצוי של 32,000 שקלים בגין האירוע. בבית המשפט העידו בני הזוג עצמם וכן נוסעת שנסעה באותו קרון, אשר העידה כי בין פתיחת הדלתות לסגירתן, חלפה פחות מדקה.

הרכבת טענה, כי בתור מערכת הסעה עממית, הרכבת אינה יכולה להתאים עצמה לצרכיו של כל נוסע ונוסע, וכי מערכת הבקרה האוטומטית המותקנת ברכבת מונעת מהדלתות להינעל כאשר נמצא נוסע ביניהן. לטענתה, עם כניסת הרכבת לתחנה בבנימינה, עצר נהג הרכבת, הנוסעים פתחו את הדלתות באמצעות כפתור המצוי בקידמת הדלת ופקח הרכבת ירד לרציף וליווה את תהליך הירידה והעליה של הנוסעים, ורק לאחר שוידא שאין עוד נוסעים בפתח הקרונות, נסגרו הדלתות.

הרכבת הוסיפה, כי התובעים לא נערכו לירידתם מהרכבת עם כבודתם בפרק הזמן שיועד לכך. מטעם הרכבת העיד פקח הרכבת, אשר הודה שהיה ביכולתו לעכב את המשך הנסיעה לו היה מבחין במשהו חריג, אך לטענתו, הוא לא הבחין בדבר.

כבר היו דברים מעולם

השופט אהוד קפלן קיבל את התביעה באופן חלקי בלבד, לאחר שקבע כי הוא מאמין לתובעים כי פרק הזמן שחלף בין פתיחת הדלתות לבין סגירתן היה קצר מידי.

"לא מדובר במקרה שמעולם לא התרחשו כמוהו, כבר היו דברים מעולם ומידי פעם ניתנים בבתי המשפט פסקי דין על מקרים דומים" כתב השופט, אך פסק כי הסכום שדרשו התובעים הוא מוגזם לאין ערוך.

לפיכך, נקבע, כי בנסיבות המקרה, תשלם הרכבת לתובעים פיצוי של 1,200 שקלים

לפסק הדין בעניין בנקין נגד רכבת ישראל

למדור: צרכנות ותיירות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני צרכנות ותיירות

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ