חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נהג מונית שגבה מנוסע 36 שקלים מעל מחיר המחירון ישלם קנס של 5,000 שקלים

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 17/10/2010 14:29:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד צורי חכמון

נהג מונית שגבה מלקוח סכום של 100 שקלים עבור נסיעה מתל אביב לראשון לציון, הואשם בעבירה של עשיית שירות במחיר מעל המחיר הקובע מאחר ומחיר המחירון לנסיעה זו, עמד על 64 שקלים בלבד. בית משפט השלום בת"א הרשיע אותו וגזר עליו קנס של 5,000 שקלים.

בתגובה לכתב האישום טען הנהג, כי עוד בטרם כניסתו למונית, ביקש הנוסע לשלם עבור הנסיעה 100 שקלים, וכי הסכים לכך מבלי שבדק מהו התעריף המואשר.

השופט עודד מאור הרשיע כאמור את נהג המונית בעבירה של גביית מחיר מעל המותר. על פי תקנות התעבורה, חייב נהג מונית להפעיל מונה בנסיעה מיוחדת, והנוסע בלבד רשאי לבחור אם לנסוע בנסיעה מיוחדת תוך הפעלת המונה או בהתאם למחיר על פי המחירון הרלוונטי באותה עת. על פי התקנות, אם ביקש הנוסע לנסוע במחיר על פי המחירון, חייב הנהג להפעיל מונה כדי להפיק את סכום המחירון, וקיים איסור מפורש לגבות בעד הנסיעה שכר הסעה העולה על מחיר הנסיעה שנקבע במחירון.

בהתאם לכך נקבע, כי משהודה הנהג כי סיכם עם הנוסע על מחיר של 100 שקלים, מחיר הגבוה כאמור ממחיר המחירון, הרי שאין משמעות לשאלה אם הצדדים סיכמו מראש על סכום זה או לאו. הצדדים, פסק השופט, רשאים להסכים על מחיר נסיעה שונה מהסכום הקבוע במחירון רק אם המחיר שנקבע נמוך מהמחיר הקבוע, ובכל מקרה, על נהג המונית מוטלת החובה לבדוק ראשית כל, מהו המחיר הקבוע במחירון, וגם אם הוא מסכים לקבל מחיר נמוך יותר, הדבר יעשה רק לאחר הפעלת המונה.

בקביעת עונשו של הנהג, קבע השופט כי לאור העובדה שהנאשם גבה סכום הגבוה בכ 50 אחוז מהסכום הקבוע במחירון, ובהתחשב בכך שמדובר בשירות לציבור, ראוי שבית המשפט יאמר את דברו באופן ברור ונחרץ באמצעות ענישה משמעותית וחמורה.

"את מינון הענישה" כתב השופט "יש לעלות עד לאותו שלב שיצא הכל בין נותני שירות הזה שיש סיכון של ממש באי קיום הכללים החלים עליהם".

עם זאת, נפסק כי אין להפוך את הנאשם במקרה זה "כעמוד העומד לפני המחנה " ויש להתחשב גם בנסיבותיו האישיות ובמצבו הכלכלי.

לפיכך, נפסק כי הנאשם ישלם קנס של 5,000 שקלים ויחתום על התחייבות כספית בסך של 10,000 שקלים לפיה במשך 3 שנים לא יעבור על העבירה מהסוג בה הורשע. בנסיבות המקרה, נפסק כי המתלונן עצמו אינו זכאי לפיצוי.

  • ב"כ המאשימים: עו"ד קוריש
  • ב"כ הנאשמים:

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד צורי חכמון

למדור: תעבורה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום תעבורה

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ