חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נדחתה תביעת רשלנות רפואית- כריתת הרחם של היולדת הצילה את חייה

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 23/07/2012 13:43:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין א.ב.ס. ואח' נגד מדינת ישראל- משרד הבריאות

בית משפט השלום בחדרה דחה תביעת רשלנות רפואית שהוגשה נגד משרד הבריאות, בה טענה יולדת, כי הרופאים בביה"ח הלל יפה כרתו את רחמה במהלך ניתוח קיסרי ללא הסכמתה.

אישה שדיממה בהיותה בשבוע ה -31 להריון, הובלה לבית החולים הלל יפה בחדרה, ושם בוצע בה ניתוח קיסרי דחוף והיילוד חולץ מרחמה בריא ושלם. מאחר שגם לאחר שהניתוח הסתיים הדימום לא הפסיק, החליט הצוות הרפואי לכרות את רחמה, זאת בעודה שרויה בהרדמה.

בתביעת רשלנות רפואית שהגישו היולדת ובעלה נגד משרד הבריאות, טענו כי לפני הניתוח הקיסרי לא יידעו אותם בדבר קיומו של סיכון לכריתת רחם ולא קיבלו את הסכמתם.

בנוסף טענו, כי הרופאים לא אבחנו כי הסיבה לדימום החזק נבעה מקרע שהיה ליולדת ברחם, ונאלצו להגיע לכריתת הרחם, מאחר שלא תפרו את אותו קרע בזמן. לפיכך ביקשו פיצוי של 800,000 ש"ח בגין פגיעה באוטונומיה, היעדר הסכמה ורשלנות.

משרד הבריאות טען מנגד, כי כריתת הרחם הצילה את חיי היולדת, שכן הדימום שהמשיך לאחר סיום הניתוח הקיסרי לא נבע מקרע ברחם אלא משליה נעוצה שפגעה בדופן הרחם, כך שלא היה מנוס מביצוע כריתת הרחם.

כן נטען, כי בטופס ההסכמה שעליו חתמה היולדת לפני הניתוח הקיסרי, הובהר לה, כי ישנם סיכונים הנובעים מהניתוח ובהם פגיעה ברחם, וכי לפני שבוצעה הכריתה, הסביר הרופא המנתח לבעל כי ישנו צורך לכרות את רחם התובעת, והבעל נתן הסכמתו לביצוע ההליך, ולפיכך- דין התביעה להידחות.

השופט חננאל שרעבי דחה את התביעה כאמור. נקבע, כי ההחלטה לבצע כריתת רחם לעצירת הדימום שלא פסק ברחמה של היולדת, הייתה כחלק מטיפול רפואי ראוי ומקובל, שלמעשה אף הציל את חייה היולדת והתינוק, ועל-כן רופאי ביה"ח לא התרשלו.

כן נקבע, כי למרות שחתימת היולדת על טופס ההסכמה אינה מעידה בהכרח כי קראה את הטופס במלואו ונתנה הסכמה לאמור בו, יש בו כדי להוות הסכמה לכאורה, כי ניתנה לה הזדמנות לקרוא את המידע המפורט בו.

עוד נקבע, כי מאחר שהיולדת הייתה תחת הרדמה, לא ניתן היה לקבל את הסכמתה לפני ניתוח כריתת הרחם, אולם משהמצב הוסבר לבעלה, והוא לא הביע התנגדות לביצוע ניתוח להצלת חיי אשתו, לא מדובר במצב של חוסר הסכמה מוחלט.

השופט הוסיף ודחה את הטענה בדבר פגיעה באוטונומיה, בקובעו כי אין לצפות מהרופאים להסביר ליולדת את כל הליך הניתוח הקיסרי מא' ועד ת' לרבות כל הסיכונים האפשריים, ודי שהסבירו לה, עובר להחתמתה, את מצבה החמור, דחיפות וחיוניות הניתוח הקיסרי, והסיכונים העיקריים שהניתוח טומן בחובו, דוגמת פגיעה באיברים פנימיים לרבות ברחם.

לפסק הדין בעניין א.ב.ס. ואח' נגד מדינת ישראל- משרד הבריאות

למדור: רפואה ומשפט

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ