נדחתה תביעה נגד הרבנות בגין ביטול חתונה - האישה ידעה כי בן זוגה נשוי

חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |
מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 11/09/2011 13:26:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין ה.ל. נ' הרבנות הראשית ואח'

בית משפט השלום בצפת דחה תביעה נזיקית שהגישה אישה כנגד הרבנות והרב הראשי של צפת בטענה, כי הובטח לה כי למרות נישואי בן זוגה לאחרת, יוכלו בני הזוג להתחתן, וזאת לאחר שנפסק כי חזקה על האישה כי ידעה כי מדובר בעבירה של ביגמיה.

בני זוג שפנו למשרדי הרבנות הראשית בצפת והגישו בקשה לרישום נישואין, הצהירו כי הם גרושים וכי אין מניעה לנישואיהם ובעקבות זאת אף הגיעה הכלה להדרכה עם רבנית וזו אישרה כי סיימה את ההדרכה ואת תאריך החתונה המיועד. בני הזוג החלו להתכונן לחתונה, הזמינו מקום באולם, שלחו הזמנות, רכשו טבעות נישואים וכו', אולם יום לפני החתונה, על פי טענת האישה, קיבל החתן המיועד מכתב מהרב הראשי, ובו נכתב כי עדיין לא קיבל אישור להתחתן, שכן נישואיו אסורים בשל חשש לביגמיה.

האישה טענה, כי בעת הגשת בקשת רישום הנישואין מסר לה הרב הראשי, כי אין מניעה לנישואים, וכי נישואיו השניים של בן זוגה אינם תקפים, ואינם מהווים מכשול מפני קיום החתונה, ואף איחל להם מזל טוב. לטענתה, עצם העובדה, כי פקידי המועצה הסכימו לפתוח את תיק הנישואין והפנו אותה להדרכה אצל הרבנית, מלמדת כי לא הייתה כל מניעה לקיום החתונה וכי הרבנות התרשלה בכך שעל אף שחיתנה את הבעל המיועד בשנית עם אשתו הראשונה, לא דיווחו על כך למשרד הפנים ולא רשמה אותם בניגוד לנהלים, וגרמה לה לחשוב שמותר לה להתחתן עם בן זוגה.

הרבנות והרב הראשי אישרו כי ההתנהלות בכל הנוגע לנישואיו של בן הזוג לאשתו הראשונה לא הייתה תקינה, אולם טענו, כי הסבירו לתובעת ולבן זוגה פעמים רבות כי עד אשר יתגרש מאשתו הראשונה, לא יוכלו להתחתן.

השופט ערפאת טאהא קבע, כי משאין מחלוקת שהאישה ידעה כי בן זוגה נשוי ולא התגרש זמן רב לפני הגשת הבקשה לרישום הנישואין, דין התביעה להידחות.

נפסק, כי גרסת האישה ובן זוגה, כי הובטח להם על ידי הרב הראשי, כי בכל מקרה יוכלו להתחתן במועד שנקבע, אינה אמינה ואינה מתיישבת עם עובדות המקרה, וזאת לעומת עדותו של הרב הראשי כי הסביר לבני הזוג בבירור אין ספור פעמים, כי לא יוכלו להתחתן עד לגירושי הגבר, שהייתה עקבית, החלטית וקוהרנטית.

"חזקה על התובעת ובן זוגה שהם יודעים את החוק, יודעים שאסור לע.מ. להתחתן עם יותר מאשה אחת, ולכן חזקה שהם ידעו, כי המעשה שהם עמדו לעשות הוא מעשה פלילי." כתב השופט אך נוכח התנהלות הרבנות ופקידיה, אשר לא רשמו את נישואיו השניים של בו הזוג בשום מקום, לא חייב את התובעת בהוצאות משפט.

לפסק הדין בעניין ה.ל. נ' הרבנות הראשית ואח'

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ