אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> נדחתה בקשת הפטר של סטודנט שצבר חובות של 350,000 שקל

נדחתה בקשת הפטר של סטודנט שצבר חובות של 350,000 שקל

מאת: עו״ד יוסף שמחון | תאריך פרסום : 22/10/2020 11:33:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Matese Fields, Unsplash

בנק לאומי התנגד להפטר וטען שהחייב מתנהל בחוסר תום לב. רשם ההוצאה לפועל קיבל את ההתנגדות וכתב שאופן יצירת החובות מעורפל וכי אין להתעלם מפוטנציאל ההשתכרות העתידי של החייב

הרשם עופר שורק דחה לאחרונה בקשה להפטר שהגיש סטודנט למשפטים שנפתחו נגדו 14 תיקים בהוצאה לפועל. בכך קיבל הרשם את התנגדות אחד הזוכים, בנק לאומי, שטען כי החייב ניצל לרעה את ההליך וצבר חובות נוספים לאחר שהוכרז מוגבל באמצעים. הרשם ציין כי טענת החייב שלפיה אביו סיבך אותו בחובות לא הוכחה. עוד כתב הרשם כי בעתיד הקרוב ישתלב החייב בשוק העבודה ויוכל לפרוע חלק משמעותי מהחובות.

את הבקשה להפטר הגיש החייב בסוף שנת 2019. חובותיו בהוצאה לפועל עמדו אז על 343,307 שקל והחייב הצהיר על חוב נוסף של 4,612 שקל לביטוח לאומי

בנק לאומי התנגד וטען שהחייב לא עשה מאמץ להעשיר את קופת הנושים. הוא הפנה להתנהלות החייב ולפיגורים שצבר בצו התשלומים שנקבע לו.

הוא הוסיף כי החייב מנצל לרעה את ההליך ונפתחו לו תיקי הוצאה לפועל חדשים לאחר שהוכרז מוגבל באמצעים. בין היתר הוא ציין כי נוצר חוב של 6,000 שקל לכביש אגרה שעה שהחייב הצהיר שאין לו רישיון. עוד הוא ציין כי החייב משלם שכר לימוד עבור לימודי משפטים במכללה פרטית כשלא ברור מה מקור הכספים.

החייב טען כי אביו השתמש בו כדי להוציא שיקים לעסק שלו ובכך גרם ליצירת חובות על שמו. הוא הוסיף כי רק בעוד מספר שנים הוא צפוי לקבל רישיון כעורך דין. 

לשיטתו, יש לאפשר לו לצאת לדרך חיים חדשה נטולת חובות כבר כעת. הוא הוסיף כי לא ידע על קיומו של הרכב ועל צבירת החוב לכביש אגרה. 

ישתלב במעגל התעסוקה

הרשם עופר שורק מלשכת ההוצאה לפועל חדרה קיבל את ההתנגדות ודחה את הבקשה למתן צו הפטר.

הוא ציין כי החייב לא הוכיח שחובותיו נוצרו בתום לב. החייב חזר וטען כי אביו סיבך אותו בחובות אך הסבריו אינם עולים בקנה אחד עם הנתונים שהציג בנק לאומי שלפיהם חלק ניכר מהחוב כלפיו הוא בגין הלוואה שנטל החייב לצורך תשלום שכר הלימוד. 

מעבר לכך, החייב לא הסביר מדוע ממשיכים להיפתח נגדו תיקי הוצאה לפועל חדשים. בתוך כך דחה הרשם את הסברי החייב כי החובות נוצרו מאחר שהיה עליו להישמע להוראות אביו, כנהוג בחברה הערבית. ״למיטב ידיעתי אין בתרבות הערבית כדי לפטור מחובות במקרה בו האב עושה פעולות לא ראויות בשמו של בנו״, כתב.

עוד כתב הרשם כי לא ניתן להתעלם מפוטנציאל ההשתכרות העתידי של החייב, הנמצא כיום בחלקם האחרון של לימודי המשפטים. ״עם סיום הלימודים ותקופת ההתמחות יש לצפות שישתלב במעגל התעסוקה ויוכל לפרוע את חובותיו במלואם או לפחות חלק משמעותי מהם״.

עוד קיבל הרשם את תהיות הזוכה בעניין אופן מימון שכר הלימוד האקדמאי וציין כי הערפול שיצר החייב בנושא מנוגד לדרישת תום הלב. 

  • שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בהחלטה
עו״ד יוסף שמחון עוסק/ת ב- הוצאה לפועל
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ