להחלטה בעניין מדינת ישראל נגד א.ט.
בימ"ש השלום בירושלים פסק לאדם ששהה במעצר 165 ימים שבסופם זוכה מאשמה, פיצוי בגין מעצרו, לאחר שקבע כי נגרם לנאשם עוול, כשנעצר על אף שלא היו ראיות לבסס הרשעה.
בעקבות הגשת כתב אישום בעבירות פריצה לדירת מגורים וגניבה, נעצר המבקש ושהה במעצר במשך 165 ימים, אולם בסופם זוכה ושוחרר. בבקשה שהגיש לבימ"ש השלום כנגד המדינה, לפיצוי של 100,000 ש"ח טען כי נגרמו לו נזקים נפשיים כתוצאה ממעצר השווא.
השופט שמעון פיינברג קבע, כי המדינה לא הגישה ראייה שהייתה "חוליה הכרחית בשרשרת ראיות התביעה". נפסק, כי השוטר הסמוי שהעיד מטעם המדינה, טען כי זיהה את המבקש כמי שביצע את הגניבה באמצעות תמונה של המבקש שהייתה ברשותו בעת שערך עליו תצפית והציג אותה כראיה במהלך המשפט הפלילי, אולם הסתבר, כי התמונה שהוצגה לביהמ"ש הופקה מהמחשב המשטרתי שלושה שבועות אחרי אירוע, ולא הייתה התמונה המקורית שהייתה ברשות השוטר כפי טענתו.
עוד נקבע, כי מהכרעת הדין ניתן ללמוד, כי עדות השוטר לקתה בסתירות, כך טען השוטר בתחילת עדותו כי נזקק לתמונה שהייתה ברשותו כדי לזהות את הנאשם, בעוד שבהמשך העדות טען כי במועד התצפית כבר ידע איך הנאשם נראה בעקבות תמונות קודמות שהצגו לו.
לפיכך נקבע, כי נעשה למבקש עוול, היות ונשלח למעצר למרות שחומר החקירה לא כלל מלוא הראיות הדרושות לשם ביסוס הרשעתו, מה שהוביל לזיכויו, ולפיכך המבקש זכאי לפיצוי על ימי המעצר.
להחלטה בעניין מדינת ישראל נגד א.ט.
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.