אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> מתגרשים ויש לכם עסק משותף? כך תצאו עם הסכם אפקטיבי

מתגרשים ויש לכם עסק משותף? כך תצאו עם הסכם אפקטיבי

מאת: עו״ד אורלי מנע-שני | תאריך פרסום : 22/02/2023 13:31:00 | גרסת הדפסה

עו״ד אורלי מנע שני (צילום: אלה פאוסט, אילוסטרציה: charlesdeluvio, Unsplash)

בני זוג רבים פונים להליכי גישור במקרה של הפרדת כוחות. מדובר בצעד נכון אך אם מחלקים חברות ועסקים, חשוב להקפיד שההסכם יתייחס להיבטים הפרקטיים ויצפה מראש מוקדים אפשריים לקונפליקט

אין ספק שהבחירה הנכונה שיכול לעשות כל זוג שמתגרש היא לפנות להליך גישור, לחסוך את המלחמות הארוכות בערכאות המשפטיות, לחסוך ממון רב שיכול להיות מנותב לטובת הילדים והכי חשוב – להחליט בעצמו מה יהיה כתוב בהסכם הגירושין במקום ששופטים או דיינים יחליטו בשבילו.

ועדיין, יש לנקוט זהירות גם בהליך גישור. הסכם גירושין טוב הוא כזה שאין בו פרצות וחורים, שאין בו משפטים סתומים, שאין בו רק "מה", אלא גם "איך".

איך מחלקים את הבית, איך מחלקים את חשבונות הבנק ואיך מחלקים את החברה שבבעלות האיש או האישה או בני הזוג שניהם.

לא מספיק לקבוע שהבית יימכר ותמורתו תחולק חצי חצי. אם לא תקבעו בהסכם איך מפרקים את השיתוף, איך מוכרים, איך מחלקים ותוך כמה זמן, תמצאו עצמכם מתווכחים וחוזרים לבית המשפט, הפעם כל אחד עם עו"ד משלו, למלחמה ארוכה על פרשנות וביצוע ההסכם. 

מבוי סתום

הנה מקרה מהחיים: בני זוג, שניהם בעלי מניות בחברה שהקים הבעל, החליטו להתגרש ופנו למגשר שערך עבורם הסכם.

המגשר שלא היה בקיא בדיני חברות כתב בכלליות את הסכמת הצדדים שהבעל ימשיך לנהל את החברה ויקבל את כל ההחלטות, אבל לא קבע מנגנון המחייב את האישה לחתום על המסמכים הנדרשים לשם כך.

כאשר הגרוש ביקש לקבל כמה החלטות שלא נשאו חן בעיני הגרושה, לא יכול היה לעשות זאת שכן לא היה בידו ייפוי כוח ולא נקבע בהסכם מה עושים במצב כזה.

באותו הסכם גירושין נקבע עוד שלאחר תקופה מסוימת האישה תפסיק לקבל משכורת מהחברה ותחת להיות שכירה תהפוך לעצמאית שמקבלת שכר מול חשבונית. בהגיע המועד לביצוע המעבר ממשכורת לחשבונית, הודיעה הגרושה שהיא נשארת שכירה. מאחר ושני בני הזוג לשעבר הם דירקטורים יחידים בחברה, הגרוש לא יכול היה לפטר את גרושתו שכן היא בעלת 50% מכוח ההצבעה בחברה. 

בעיה מעין זו ניתן היה לפתור מראש לו המגשר היה מתייעץ בעצמו עם עו"ד מומחה לדיני חברות שהיה מייעץ לו להכניס סעיף מתאים בהסכם כדי להתגבר על מצב כזה.  

מגשר העוסק בדיני משפחה לא בהכרח בקיא בדיני חברות וחובה עליו להתייעץ עם מומחה בתחום כשהוא מלווה בני זוג שהם בעלי חברה, שותפות או עסק ולכל הפחות להפנותם למומחה שיחווה את דעתו. כל זאת על מנת שההסכם יהיה הרמטי, ברור ולא נתון לפרשנות בקשר לאופן ביצועו. הסכם בלי מנגנוני ביצוע ברורים ומדויקים, עלול להחזיר אתכם לבית המשפט לשנים ארוכות של התדיינות משפטית ממנה ביקשתם מלכתחילה להימנע.   

* עו"ד ומגשרת אורלי מנע-שני עוסקת בדיני משפחה

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ