אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> אביו של החייב ציווה את כל רכושו לנכדו בן ה-7? המנהל המיוחד לא האמין

אביו של החייב ציווה את כל רכושו לנכדו בן ה-7? המנהל המיוחד לא האמין

מאת: עו"ד נמרוד חיים הראל | תאריך פרסום : 16/11/2020 08:41:00 | גרסת הדפסה

עורך דין פשיטת רגל, 	מנהל מיוחד לא קיבל אישור לזמן את אחיו וגיסתו של החייב לחקירה פומביתעו"ד נמרוד חיים הראל | צילום: אביגיל פפרנו (אילוסטרציה: Arek Socha from Pixabay)

המנהל המיוחד ביקש לזמן את אחיו וגיסתו של החייב לחקירה פומבית, בשל חשדו לגבי אותנטיות הצוואה שקובעת כי לחייב אין חלק בעזבון והיורש היחיד הוא בנו. בית המשפט דחה את הבקשה וקבע כי חקירה כזו תוביל ליתרון לא הוגן בתביעה העתידית שיגיש לפסילת הצוואה

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה לאחרונה בקשה של מנהל מיוחד לזמן את אחי החייב וגיסתו לחקירה פומבית נוכח חשדו כי ייתכן שצוואת אביו המנוח, שהוריש את כל רכושו לנכדו בן ה-7, פסולה, ולחייב מגיע נתח מהירושה. השופטת רבקה איזנברג קבעה כי הפסיקה שוללת מהמנהל המיוחד את הזכות לזמן עדים שיכולים להקנות לו יתרון דיוני לא הוגן במסגרת תביעה שהוא מתכוון להגיש בעתיד, במקרה הזה לפסילת הצוואה. עוד נקבע כי מוטב היה לבקש מהשניים מסמכים רלוונטיים טרם זימונם לחקירה.

המנהל טען כי החשד שלו עלה נוכח סתירה בין גרסאות החייב בנוגע לצוואת אביו. לטענתו, בהליך פשיטת רגל קודם שהתנהל בעניינו הוא טען שאבא שלו כלל לא השאיר צוואה. לאחר מכן הוא טען כי אביו ציווה את כל רכושו לבנו על רקע חובותיו ובהליך הנוכחי הוא טען שהוא לא יודע מדוע אביו החליט את שהחליט. עוד הוא טען שקצת מוזר שהאב הותיר את כל רכושו לנכד שהיה במועד פטירתו בן 7 בלבד ושהמשפחה המתינה 15 שנה עד שהגישה בקשה לקיום הצוואה.

בשל כך הוא ביקש לזמן את אחיו של החייב ורעייתו שהיו העדים לצוואה וחתמו עליה. הוא טען כי הגיש את הבקשה לאחר שהרעייה סירבה להגיע לחקירה במשרדו.

גיסתו של החייב טענה כי הצוואה נערכה מרצונו החופשי של חמה, בעזרת עו"ד ובתקופה שבה היה בריא וצלול, ואף אחד מבני המשפחה לא התנגד לה. עוד היא טענה כי בעלה עבר אירוע מוחי קשה ואינו מסוגל להגיע לבית המשפט.

סמכות חקירה מוגבלת

השופטת רבקה איזנברג כי סמכות החקירה של המנהל המיוחד היא רחבה אבל בצד זאת הפסיקה אסרה על קיום חקירה שמטרתה לסייע לו בניהול תביעה קיימת או עתידית בעניינו של החייב, באופן כזה שיקנה לו יתרון דיוני בלתי הוגן בהליך האחר.

במקרה הנוכחי ברור שהמנהל המיוחד מבקש לחקור את בני משפחת החייב כדי לבדוק אפשרות של הגשת תביעה עתידית לפסילת הצוואה, וזאת עוד לפני שאפילו ביקש מהם מסמכים כלשהם. "מאחר שאין המדובר במסמכים או מידע ספציפי שהתבקש ולא הומצא, אלא בחקירה גרידא לצורך התביעה העתידית אין לאפשר למנהל המיוחד יתרון דיוני בחקירה מקדימה של העדים לצוואה אשר לביטולה הוא מתכוון לעתור, שלא במסגרת התביעה עצמה", כתבה השופטת.

השופטת הוסיפה כי בכל מקרה הדרך הנכונה לנהוג הייתה קודם כל לבקש מהאח ורעייתו להמציא לו מידע ומסמכים ורק אם לא היו נענים לה להגיש את הבקשה לזימונם לחקירה.

לפיכך בקשת המנהל המיוחד לזימון בני המשפחה לחקירה פומבית נדחתה. בתוך כך השופטת ציינה כי אם הוא סבור שיש בידיהם מסמכים שעשויים לסייע לו לברר את החדש לגבי האותנטיות של הצוואה הוא רשאי להגיש בקשה מתאימה.

  • המנהל המיוחד: עורך דין עבד סאמר
  • לא צוינו שמות עורכי דין מייצגים
עו"ד נמרוד חיים הראל עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
אם מתעלמים חובות לא נעלמים אלא מתעצמים
עו"ד שרון אורן | צילום: שני גביזון

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ