אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> מנהל במועצה מקומית זכה בתוספת דרגה והפרשי שכר רטרואקטיביים

מנהל במועצה מקומית זכה בתוספת דרגה והפרשי שכר רטרואקטיביים

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 09/06/2020 15:01:00 | גרסת הדפסה

עו"ד דיני עבודה, מנהל מחלקת רווחה זכה בתוספת דרגה והפרשי שכר רטרואקטיבייםאילוסטרציה: CDC on Unsplash

דרגת השכר של המנהלים ברשויות מקומיות נקבעת לפי מספר העובדים הכפופים להם. בית הדין לעבודה קיבל את הטענה שיש לכלול במניין גם עובדים המועסקים דרך קבלנים חיצוניים

בית הדין לעבודה בחיפה חייב לאחרונה את המועצה המקומית ביר אל-מכסור לעדכן את קצבת הפנסיה של מנהל רווחה שיצא לגמלאות ולשלם לו הפרשי שכר ופנסיה רטרואקטיביים. בכך, התקבלה טענתו כי המועצה טעתה בדרגת השכר שקבעה לו בהתבסס על מספר העובדים שניהל. בפסק הדין נקבע כי המועצה הייתה צריכה לכלול במניין לא רק את עובדי המועצה אלא גם עובדים נוספים שהיו תחת אחריותו והועסקו דרך עמותות וגופים חיצוניים. כשמצרפים את כולם יחד הוא מגיע לדרגת שכר גבוהה יותר.

במשך כ-15 שנים שבהם עבד התובע במועצה הוא זכה בגמול תפקיד ד' אף שלטענתו היה זכאי לשכר גבוה יותר לפי דרגה ג'. לפני כ-4 שנים הוא פרש לגמלאות והגיש נגדה תביעה באמצעות עו"ד מירב פלח לב ממשרד עורכי דין הפלר.

בתביעה נטען בין היתר כי לפי הסכמי השכר של העובדים הסוציאליים הדרגה של מנהל רווחה נקבעת לפי מספר העובדים הכפופים לו. מנהלים שממונים על 6-10 עובדים זכאים לדרגות ו'-ד' ואילו מנהלים שממונים על 11-29 עובדים לדרגות ה'-ג'.

לטענתו, המועצה הציבה אותו בדרגה ד' משום שכללה בחישוב רק את העובדים שהועסקו אצלה ישירות תוך התעלמות מכך שהיה אחראי על גם על עובדים שסיפקו שירותים באמצעות עמותות וגופים חיצוניים.

נטען, כי גם אם שכרם לא שולם ישירות על ידי המועצה הוא עדיין ניהל אותם, פיקח על עבודתם, קיים איתם ישיבות ואישר את שכרם, ואם כוללים אותם במניין הרי שניהל 19.6 עובדים והוא זכאי לתוספת לפי דרגה ג'.

בתביעה הודגש כי כבר היה תקדים בכפר יאסיף, שם זכתה מנהלת הרווחה בדרגה ג' בהתחשב בכך שהייתה אחראית על עובדים חיצוניים.

עו"ד חוסאם חוג'יראת, שייצג את המועצה, התנגד לפרשנות התביעה לתנאי השכר וטען כי במניין העובדים הכפופים יש לכלול רק את העובדים הישירים של הרשות.

הגדרה רחבה

אבל השופטת איריס רש העדיפה את עמדת התובע. בפסק הדין נקבע כי תיאור המשרה של מנהלי הרווחה בתקנון העובדים הסוציאליים מעיד על אחריות רחבה שחולשת לא רק על עובדי הרשות אלא גם על "עובדי המסגרות הקשורות בה". ואכן, בפועל התובע היה מעורב בפעילות של העובדים החיצוניים, פיקח עליהם, סייע להם וניהל אותם.

עוד ציינה השופטת כי ההגדרה של המונח "כפוף" בהסכמי השכר הורחבה לאורך השנים בשל הפרטת חלק מהשירותים ברשויות המקומיות. אם בעבר עובד "כפוף" היה רק מי שהועסק במשרה מלאה היום ההגדרה כבר כוללת את כל העובדים תחת סמכותו של מנהל הרווחה.

יתרה מכך, גם מנהלת מחלקת כוח האדם במשרד הרווחה אישרה שחלק מעובדי העמותות כפופים למנהלי הרווחה, והגישה המרחיבה אף התקבלה במקרה של מנהלת הרווחה בכפר יאסיף.

לפיכך נקבע כי כשסופרים את העובדים שהיו כפופים לתובע בהחלט יש לכלול את אותם עובדים שהיו תחת אחריותו אף שהועסקו דרך גופים חיצוניים.

על כן התביעה התקבלה ונקבע כי התובע זכאי להפרשי שכר וזכויות לפי דרגה ג' החל מ-2010, להפרשי פנסיה ממועד יציאתו לגמלאות ולעדכון הקצבה שלו. המועצה חויבה בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 11,000 שקלים.

לפסק הדין בתיק סע"ש 6613-12-16

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
הזכויות בעבודה של מפונים, נעדרים ובני משפחות החטופים
עו"ד מיכל ספקטור-דנינו | צילום: אלעד דבי, אילוסטרציה: kate.sade on Unsplash
"לא תמיד העובד הוא הצד החלש"
עו"ד הנרי הלר | צילום: רונית לה פוזה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ